De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 10 november 2010.

Cultuurwoensdag, 10 november 2010

Concert Aldeboarn eert componist Paulus Folkertsma

Aldeboarn - Op pontons in het water van de Boarn in Aldeboarn zal zaterdag 21 mei een concert ter ere van de Friese componist Paulus Folkertsma worden gehouden. Het door de Paulus Folkertsma Stichting georganiseerde optreden vindt plaats voor het huis aan de Weaze - noordwal - waar Folkertsma jarenlang heeft gewoond. De weduwe van de in 1972 overleden componist, Helga Folkertsma-Khek, woont er nog steeds.

Cultuurwoensdag, 10 november 2010

Keurmerk Waddengoud voor Ellen Floris

Sint Annaparochie - Fotografe Ellen Floris heeft voor haar werk het keurmerk Waddengoud gekregen; het streekkeurmerk voor duurzame producten en diensten uit het waddengebied. Dat heeft de fotografe uit Sint Annaparochie gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 10 november 2010

Freesonica schrijft ontwerpwedstrijd Eurosonic-poster uit

Leeuwarden - Freesonica, het bandbegeleidingsproject van Friese bands, heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor het festival Eurosonic. Wordt normaal gesproken een ontwerpbureau ingeschakeld, nu mogen beginnende ontwerpers en ander creatief talent een poster ontwerpen voor het optreden van de drie deelnemende Friese bands.

Economiewoensdag, 10 november 2010

Bonden in gesprek met De Vries over sociaal plan

Gorredijk - De vakbonden gaan vanavond in gesprek met de directie van De Vries Kozijnen in Gorredijk over een sociaal plan. Het bedrijf heeft een eerste voorstel gedaan voor de 130 ontslagen werknemers. Jeroen Vos van FNV Bouw noemt het ,,slechter dan bij Limburg Kozijnen”.

Economiewoensdag, 10 november 2010

Europese begroting betrouwbaarder

Brussel - De vlag ging gisteren nog niet uit in Brussel. En er moeten nog steeds puntjes op de i worden gezet. Maar de toon van het jaarlijkse rapport van de Europese Rekenkamer over de uitvoering van de Europese begroting van 2009 is opvallend milder dan die over de voorgaande vijftien jaar. Dat blijkt uit het gisteren verschenen rapport, dat door voorzitter Vitor Manuel da Silva Caldeira werd gepresenteerd in de commissie voor de begrotingscontrole van het Europees Parlement.

Hoofdartikelwoensdag, 10 november 2010

Atoomprotest

De anti-atoombeweging in Duitsland is terug. Het omstreden transport van nucleair afval naar Gorleben bracht de afgelopen dagen tienduizenden demonstranten op de been, veel meer dan in de afgelopen jaren. Het protest tegen de opslag van kernafval is toegenomen sinds de Duitse regering in september aankondigde dat de zeventien kerncentrales in het land twaalf jaar langer energie zullen produceren en dus meer nucleair afval.

Regiowoensdag, 10 november 2010

Bezuinigen helpt politie niet vooruit

Leeuwarden - Ondanks alle bezuinigingsmaatregelen blijft de politie Fryslân de komende jaren miljoenen euro’s tekort komen. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar. In 2011 stevent de politie af op een tekort van acht miljoen. Ook in de jaren daarna mist de politie miljoenen om haar werk gewoon te kunnen uitvoeren.

Regiowoensdag, 10 november 2010

Onvrede over herindelingsvoorstel

Grou – De gemeenteraad van Boarnsterhim heeft nog veel werk te verzetten voordat op 30 november het besluit valt hoe de gemeente wordt opgedeeld. Dat bleek gisteravond tijdens de meningsvormende raadsvergadering over de aanstaande herindeling.

Regiowoensdag, 10 november 2010

‘Niet dijken ophogen, maar het hele land, met zes meter’

Lemmer - Het is niet de vraag óf Nederland wordt getroffen door een ramp, maar wanneer, zegt internationaal crisisbestrijder Eelco Dykstra. ,,Een ramp kan ook morgen gebeuren.”

Regiowoensdag, 10 november 2010

‘Indianen krijgen geen eerlijke kans’

Leeuwarden - Judith van Dokkumburg en Marije Wiersma - twee scholieren van csg Comenius in Leeuwarden - reisden in oktober tien dagen af naar het bergdorp Patacancha in Peru. Voor ontwikkelingsorganisatie Edukans bezochten ze onder meer de school.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 november 2010

Redenering voor ‘Jezus als engel’ rammelt

Hoe goddelijk is Jezus? Leert de Bijbel dat Jezus zonder meer God genoemd mag worden? Of is Hij de belangrijkste Engel, die weliswaar uit God is voortgekomen en goddelijke namen draagt, maar toch niet God Zelf is? Om die vraag cirkelt het nieuwste boek van de bekende dominee en dichter André Troost.

Sportwoensdag, 10 november 2010

De Jong begint vandaag al bij Cambuur

Leeuwarden In tegenstelling tot eerdere berichten, staat Henk de Jong niet eind november maar al vandaag voor het eerst op het trainingsveld als assistent-coach van SC Cambuur.

Sportwoensdag, 10 november 2010

‘Solskjaer wil Elyounoussi’

Molde Tarik Elyounoussi staat hoog op het verlanglijstje van Molde FK. Dat meldt de Noorse krant Dagbladet. De nieuwbakken coach van de Noorse club, Ole Gunnar Solskjaer, heeft bij de directie van Molde kenbaar gemaakt dat hij de speler van sc Heerenveen graag naar Molde wil halen.

Sportwoensdag, 10 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportwoensdag, 10 november 2010

Aris-coach Miller moet nu ook de psycholoog spelen

Bergen op Zoom - De Friesland Aris heeft zich gisteravond weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De Leeuwarder basketballers gingen in Bergen op Zoom tegen West Brabant Giants hard onderuit: 86-61. Coach Pete Miller zag tot zijn afgrijzen dat een aantal spelers totaal niet scherp was in het duel.

Sportwoensdag, 10 november 2010

Dolend Cambuur verdwijnt murw gebeukt uit de beker

Leeuwarden - Deceptie? Afstraffing? Wanprestatie zelfs? Wat voor woord zou je moeten kiezen om de bekeruitschakeling van SC Cambuur en dan vooral de manier waarop én met welke cijfers, te omschrijven?

Sportwoensdag, 10 november 2010

Heerenveen vliegt roemloos uit beker

Heerenveen - De eerste serieuze tegenstander in het KNVB bekertoernooi betekende gisteravond meteen de uitschakeling voor sc Heerenveen. Tegen NAC Breda verzaakte de thuisclub voor 20.000 toeschouwers vanaf de eerste minuut en vloog roemloos uit de beker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties