De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 10 november 2016.

Economiedonderdag, 10 november 2016

Nieuwe drinkwaterputten zijn hard nodig in verziltend Fryslân

Terwisscha - Per jaar haalt Vitens 6,5 miljoen kuub onder het zand van het Drents-Friese Wold, een Natura 2000-gebied. Dat mag in de toekomst nog maar 3,25 miljoen kuub zijn. Een noodzakelijke ingreep voor de natuur. Het gebied verdroogt. ,,Het is niet zo dat de natuurwaarden nu ineens heel erg hard zijn achteruitgegaan. Er is een balans, maar dat is niet optimaal", aldus Jan Arendz, woordvoerder van de provincie Fryslân.

Regiodonderdag, 10 november 2016

Postma stopt alsnog als wethouder Achtkarspelen

Buitenpost - Gerda Postma (PvdA) is per direct opgestapt als wethouder van Achtkarspelen. In een verklaring die de gemeente gisteren naar buiten bracht staat dat Postma zich belemmerd voelt in haar functioneren. Zodanig dat het voor haar 'niet mogelijk is haar doelstellingen te realiseren’’, zo meldt de gemeente.

Regiodonderdag, 10 november 2016

Anjum krijgt nieuw historisch getint hart

Anjum - Het zijn nieuwe gebouwen die in het centrum van Anjum komen, maar ze stralen de sfeer uit van de oude dorpskern.

Regiodonderdag, 10 november 2016

Groei aantal Friese megastallen valt mee, aldus gedeputeerde

Leeuwarden - Het valt mee met de groei van het aantal extreem grote melkveestallen in Fryslân. Het doembeeld dat her en der in de provincie enorme stallen zouden worden gebouwd, is niet uitgekomen. Dat zei gedeputeerde Johannes Kramer gisteren tijdens de behandeling van de begroting van Provinciale Staten.

Regiodonderdag, 10 november 2016

Verslagenheid bij Amerikaanse Friezen over verkiezingsuitslag

Leeuwarden - ,,Ik ben er kapot van", vertelt Jennifer Penn uit Leeuwarden. Zij was tot en met gisterochtend wakker gebleven voor de verkiezingsuitslag. ,,Ik had het niet verwacht, aangezien alle peilingen positief waren over een overwinning voor Hillary. Dit voelt als de deceptie van 2004, toen Bush herkozen werd nadat hij Amerika in een puinhoop had gestort."

Sportdonderdag, 10 november 2016

Van Amersfoort wil weer snel van partij zijn

Pelle van Amersfoort is op de weg terug. Exact twee weken na zijn blindedarmoperatie was de twintigjarige middenvelder gistermiddag op Sportpark Skoatterwâld aandachtig toeschouwer bij het duel van de tweede garnituur van sc Heerenveen tegen FC Volendam. ,,Het is heerlijk om terug te zijn. Ik hoop de thuiswedstrijd tegen Vitesse te halen. Dat is in ieder geval het doel."

Sportdonderdag, 10 november 2016

Verbazing over opkomst kobalt in de paardensport

Wolvega - Het is goed mogelijk dat het snel opgekomen grootschalige gebruik van het verboden middel kobalt in de draf- en rensport een hype is. Wetenschappelijk is er nog heel weinig bekend over de werking van dit middel bij paarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties