De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 december 2010.

Cultuurvrijdag, 10 december 2010

Voorstelling Onno Innemee afgelast in Theater Sneek

Sneek - De voorstelling Het is hier een gekkenhuis van cabaretier Onno Innemee, die morgen plaats zou vinden in Theater Sneek, is afgelast. Dat heeft een woorvoerder van het theater gisteren gemeld. Het management van Innemee heeft de voorstelling geannuleerd, omdat de cabaretier ziek is.

Cultuurvrijdag, 10 december 2010

Koen Haringa wint juryprijs T-shirt ontwerpwedstrijd

Leeuwarden - Koen Haringa uit Leeuwarden heeft de juryprijs gewonnen van de T-shirt ontwerpwedstrijd van Friesland Pop en Poppodium Iduna in Drachten. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Voor de wedstrijd, Pop D-Sign 1.0 genaamd, werden twintig ontwerpen ingestuurd. Kevertje van freelance organisator Haringa was volgens de jury het beste ontwerp.

Cultuurvrijdag, 10 december 2010

Verzetsmuseum Friesland koopt fotoserie Brugman

Leeuwarden - Stichting Verzetsmuseum Friesland heeft de fotoserie Hoogste tijd om thuis te komen van fotograaf Gitte Brugman aangekocht. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. De fotoserie was vorig jaar onderdeel van de tentoonstelling De Grote Ontsnapping over de overval op het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944.

Economievrijdag, 10 december 2010

Meer macht voor melkproducenten bepleit

Brussel - De Europese Commissie wil dat boeren met melkkoeien samen met andere melkproducenten over leveringscontracten kunnen onderhandelen met de melkverwerkende industrie. Op die manier moet de positie van de boeren in de zuivelketen worden versterkt. Dat heeft Eurocommissaris Ciolos gisteren in Brussel bekendgemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 10 december 2010

WikiLeaks...

De nationale recherche doet een grootschalig onderzoek naar de aanval op de website van MasterCard. Het vermoeden bestaat dat een groot deel van de aanval vanuit Nederland is gedaan. De website van de creditcardmaatschappij lag deze week een groot deel van de dag plat.

Regiovrijdag, 10 december 2010

PVV screent nu zelf alle kandidaten

Leeuwarden - De PVV presenteert in de tweede week van januari in een Fries dorp haar lijsttrekker, kandidatenlijst en programma voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Fryslân. De lijst is volgens Tweede Kamerlid André Elissen intern al bekend. Onder meer de screening van de kandidaten kost de PVV echter extra tijd.

Regiovrijdag, 10 december 2010

Bilgaarders hoeven niet meer ver weg te winkelen

Leeuwarden - Vier jaar na de brand die winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden grotendeels in de as legde, is gisteren de nieuwbouw officieel geopend.

Regiovrijdag, 10 december 2010

Raad ‘Kollum’ steekt nek uit voor oudheidkamer

Kollum - De gemeenteraad van Kollumerland heeft gisteravond met de kleinst mogelijke meerderheid voorkomen dat de jaarlijkse subsidie voor de oudheidkamer Mr. Andreae wordt ingetrokken.

Regiovrijdag, 10 december 2010

Onderzoek naar minder Friese kazernes

Leeuwarden - De brandweer in Fryslân onderzoekt met hoeveel kazernes de provincie toe kan. De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers vreest voor de sluiting van 25 van de 65 brandweerkazernes. Onderzocht wordt wat de gevolgen zijn voor de aanrijtijden en de veiligheid van de burger.

Regiovrijdag, 10 december 2010

Ondernemers niet akkoord met de eisen

Leeuwarden - De redding van voetbalclub SC Cambuur is plots een stuk onzekerder geworden. De groep ondernemers die de club wil helpen, gaat niet akkoord met de voorwaarden die Leeuwarden stelt aan een gemeentelijke garantstelling. Zonder de hulp van de ondernemers én de garantstelling dreigt het einde voor de club.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 december 2010

Honderdste project Present Smallingerland

Drachten - Stichting Present Smallingerland voert vandaag zijn honderdste project uit. Jongeren uit de Christelijke Gereformeerde Kerk hangen kerstversiering op in revalidatiecentrum Marrewyk en bakken pannenkoeken voor de bewoners. De stichting is bezig met een tour langs alle kerken in de gemeente.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 december 2010

Trauma Centrum Friesland biedt misbruikslachtoffers hulp aan

Leeuwarden - Het Top Referent Trauma Centrum van de GGZ-Friesland (TRTC-Friesland) in Leeuwarden is benaderd voor hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik. Klinisch psycholoog Chris Koopmans vertelt over de rol van het centrum.

Sportvrijdag, 10 december 2010

‘Crashed Ice’ valt in de smaak bij schaatshelden

Dronten - Het is weer een van die spectaculaire sporten die drankenfabrikant Red Bull uit de hoed tovert: Ice Cross Downhill. Vier schaatsers storten zich in een breed ijskanaal naar beneden en vechten met 70 kilometer per uur schouder aan schouder op een parcours van 400 meter vol bochten en obstakels om de eerste plek. De strijd om dit wereldkampioenschap Crashed Ice wordt op 5 februari voor het eerst in Nederland gehouden; op de Cauberg in Valkenburg.

Sportvrijdag, 10 december 2010

Groenland hoeft zichzelf in Sneek niet te bewijzen

Als volleybalster slaagt Petra Groenland (38) er in haar geboorteplaats Sneek bij het toenmalige Olympus niet in het hoogste niveau te halen. Op zestienjarige leeftijd zoekt de kleine spelverdeelster (1,68 meter) haar heil elders. Eerst een jaartje in Drachten en vervolgens voor een langere periode in Amstelveen waar ze als volleybalster tot volledige wasdom komt. Nu, 22 jaar later, is ze terug op de plaats waar het allemaal begon; als trainercoach van het damesteam van VC Sneek. ,,Het voelt niet zo, dat ik me hier moet bewijzen.”

Sportvrijdag, 10 december 2010

Ondanks vijfde zege op rij kan Aris nog beter

Rotterdam - Voor Aris is het een seizoen van uitersten. Na vier nederlagen op rij, is de Leeuwarder basketbal-eredivisionist inmiddels bezig aan een mooie winning streak. In en tegen Rotterdam won de ploeg gisteravond voor de vijfde keer op rij. En toch, zo vindt coach Pete Miller, kan het nog beter. Dat belooft veel goeds.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties