De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 10 december 2012.

Cultuurmaandag, 10 december 2012

Tweede prijs ‘Diepgaan voor Vancouver’

Groningen | De film Diepgaan voor Vancouver over de Groningse ex-topschaatser Margriet de Schutter (26) heeft gisteravond in Milaan de tweede prijs gewonnen op het internationaal filmfestival voor sportfilms (FICTS). De Schutter ontving de prijs in de categorie Olympic Spirit - Olympic Values.

Cultuurmaandag, 10 december 2012

Gemeente reikt dit jaar geen Lutineprijs uit

Terschelling | De gemeente Terschelling reikt dit jaar geen Lutineprijs uit. De cultuurprijs voor publicaties waarin Terschelling centraal staat, wordt sinds 1970 in principe jaarlijks uitgereikt. De jury is van mening dat geen van de beoordeelde publicaties bijzonder of origineel genoeg was om voor te dragen.

Cultuurmaandag, 10 december 2012

Elske DeWall met Friese Popprijs naar huis

Leeuwarden | Elske DeWall heeft zaterdagnacht de Friese Popprijs gewonnen. Zij ontving de oorkonde, ter waarde van 1500 euro, uit handen van gedeputeerde Jannewietske de Vries.

Hoofdartikelmaandag, 10 december 2012

Registratie gegevens blijft gevaarlijk

Fractievoorzitter Henk Krol van de partij 50PLUS wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor computervredebreuk, zo werd vorige week bekend. Krol slaagde erin via internet bij het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U medische dossiers boven water te halen. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. Krol maakte zijn inbraak in de computer zelf openbaar, overigens nadat hij het medische centrum eerst zelf had benaderd. Die deed echter niets met Krols bevindingen. Uit bezorgdheid over het feit dat het zo makkelijk is bij medische dossiers te komen, maakte Krol vervolgens via Omroep Brabant zijn bevindingen bekend.

Regiomaandag, 10 december 2012

Overal branden kaarsjes voor Tim

Tijdens de jaarlijkse Wereldlichtjesdag, gisteren, herdachten ouders hun overleden kinderen. Ede en Cynthia Visser uit Drachten vertellen over hun zoontje Tim. ,,We zijn er nog, maar we gaan nog niet verder.”

Regiomaandag, 10 december 2012

Wintertje eindigt met ijzel

Leeuwarden | Met de komst van natte sneeuw en ijzel kwam zaterdagavond een einde aan het wintertje dat ons land een paar dagen in zijn greep hield. De ijzel overviel weggebruikers. Op de Friese wegen vonden diverse ongevallen plaats. Bij een ongeluk op de rijkssnelweg A32 tussen de afslagen Sneek en Grou kwam een man om het leven.

Regiomaandag, 10 december 2012

Moeders van Vroeg op Stap dragen het stokje over

Siegerswoude | De Vroeg op Stap-moeders, Myriam Loonen en Hannie Gorter uit Siegerswoude, gaan donderdag naar de Tweede Kamer in Den Haag om te vertellen over de actie die ze de afgelopen jaren hebben gevoerd voor vroegere sluitingstijden in de horeca.

Regiomaandag, 10 december 2012

Raddraaiers bereik je niet op bezinningsdag

Leeuwarden | ,,Wat is er de afgelopen jaren misgegaan rond wedstrijden van een team van Rood Geel?” Net als vele andere amateurvoetbalverenigingen in Fryslân hield Rood Geel uit Leeuwarden afgelopen weekend een bezinningsbijeenkomst over geweld op en rond de voetbalvelden.

Geloof & Kerkmaandag, 10 december 2012

Henny Huisman wilde het geloof niet verloochenen

,,Ik geloof in God, maar beleef dat niet in het elke week in de kerk zitten’’, zo vertelde burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smallingerland gisteravond in de Bethelkerk in Drachten.

Sportmaandag, 10 december 2012

Knappe veldritzege voor Friese junior Gosse van der Meer

Haarlemmermeer | Gosse van der Meer uit Surhuizum heeft gisteren de junioreneditie van de veldrit van Haarlemmermeer op zijn naam geschreven. De coureur van wielervereniging Otto Ebbens hield Teun van den Burg uit Baarn achter zich. Jasper van Dijk uit Mierlo snelde na vijftig minuten koers naar de derde plaats. Henk Weerman uit Wolvega werd vijfde.

Sportmaandag, 10 december 2012

Volleybalsters Sneek snijden zichzelf in de vinger

Apeldoorn | De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag een zwaarbevochten overwinning behaald bij Dynamo Apeldoorn (2-3). Waar het vier sets lang stuivertjes wisselen was tussen beide clubs (14-25, 30-28, 21-25, 25-23), gingen de Sneker vrouwen er in de beslissende vijfde set met de winst vandoor (14-16). Hoewel coach Petra Groenland baalde van het puntverlies door de twee niet in winst omgezette sets, moest ze haar ploeg ook een compliment maken.

Sportmaandag, 10 december 2012

Slap verdedigend Aris heeft vizier wél op scherp

Leeuwarden | Aris Leeuwarden is weer aan een voorzichtige opmars in de eredivisie bezig. In het thuisduel met Weert trokken de Leeuwarder basketballers de tweede zege op rij met moeite over de streep (98-91). Bij balbezit was er genoeg schwung aan Aris-kant, maar in verdedigend opzicht liet de ploeg van coach Erik Braal wederom te veel steken vallen.

Sportmaandag, 10 december 2012

Friese damclubs vechten voor lijfsbehoud

Leeuwarden | Met twee Friese damclubs op het hoogste niveau van Nederland, kun je stellen dat het goed gaat met de damsport in de provincie. Maar de achterstand op de nationale top is nog groot. Zowel De Oldehove - dat zaterdag de eerste zege in de ereklasse boekte - als Damcombinatie Fryslân knokken voor handhaving. Toch zijn beide Leeuwarder clubs vol vertrouwen.

Sportmaandag, 10 december 2012

Andre Bakker steelt show voor ogen van Franse wedders

Wolvega | Met vijf zeges was Andre Bakker vrijdag de man van de dag op de drafbaan Victoria Park in Wolvega. Voor de jonge rijder was het bovendien een primeur. ,,Een paar weken geleden won ik vier koersen op een avond. Dat was tot nu toe mijn record. Het loopt als een trein”, kon hij niet anders dan beamen.

Sportmaandag, 10 december 2012

LDODK pakt punt, maar verdient er twee

Leeuwarden | LDODK sprokkelde zaterdag in Dordrecht weer een puntje in de Kofbal League. Maar de korfballers uit Gorredijk moesten het zichzelf aanrekenen dat zij in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Deetos niet de volle winst pakten, vond coach Jan Sjoerd Pool. Hij hield dan ook een dubbel gevoel over aan de 21-21 op het scorebord.

Sportmaandag, 10 december 2012

‘Ik bin miskien wol sa dom as in sniebol, mar ik fertrou op de natoer’

Tussen al het treurige sportnieuws dat de afgelopen week de boventoon voerde, was er iets moois: de eerste nacht met strenge vorst. En dus rijst de vraag of het al een beetje kriebelt. Zijn de ijzers al uit het vet gehaald? En natuurlijk: zou de elfstedentocht komen dit jaar?

Sportmaandag, 10 december 2012

Tussen al het gegrien klinkt inmiddels het D-woord

Heerenveen | Waar februari dit jaar het K-woord in het Abe Lenstrastadion voorzichtig viel, daar rolt tien maanden later het D-woord uit een enkele mond. Over een club in verval en de druk die steeds hoger wordt.

Sportmaandag, 10 december 2012

Tussen al het gegrien klinkt inmiddels het D-woord

Heerenveen | Waar februari dit jaar het K-woord in het Abe Lenstrastadion voorzichtig viel, daar rolt tien maanden later het D-woord uit een enkele mond. Over een club in verval en de druk die steeds hoger wordt.

Sportmaandag, 10 december 2012

SC Cambuur neemt afscheid van trainer Arts

Leeuwarden - SC Cambuur neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Alfons Arts. Dat maakte de club uit de Jupiler League maandag bekend op de website. Arts heeft bij de clubleiding aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties