De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 10 december 2014.

Economiewoensdag, 10 december 2014

Minder schapen door afschaffen quotum

Leeuwarden - Het aantal schapen bij Friese boerenbedrijven neemt steeds verder af. Alleen al afgelopen jaar daalde het aantal schapen in Fryslân met liefst 13 procent, van 192.000 naar 167.000. Vooral in Noord-Fryslân nam het aantal schapen flink af. Dat blijkt uit cijfers die Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepresenteerd.

Hoofdartikelwoensdag, 10 december 2014

'Eurozondaar' Parijs de wacht aangezegd

Frankrijk heeft ,,een laatste waarschuwing" gekregen. Als Parijs niet voor 1 maart het gat in de begroting heeft gedicht, loopt het kans een miljardenboete te krijgen van de Europese Commissie, zo waarschuwden maandagavond eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem en Europees Commissaris Pierre Moscovici.

Regiowoensdag, 10 december 2014

Leeuwarden wil winkels open op iedere zondag

Leeuwarden - Winkels in Leeuwarden mogen in 2015 op zondag open. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad. De beide CDA-wethouders Thea Koster en Harry van der Molen stemden tegen het collegevoorstel.

Regiowoensdag, 10 december 2014

Steun voor Sionsberg-proef

Dokkum - Verschillende politieke partijen steunen het pleidooi van specialisten van De Sionsberg, huisartsen en gemeenten in Noordoost-Fryslân voor een proef met een klein ziekenhuis in de regio. Dat blijkt uit de eerste reacties op het pleidooi.

Regiowoensdag, 10 december 2014

Rechter: hulp in huishouding te snel stopgezet

Damwâld - Gemeenten mogen per 1 januari huishoudelijke hulp niet zomaar stopzetten. Dat is de conclusie na een uitspraak van de voorzieningenrechter in Groningen gisteren in een zaak die een bejaard echtpaar uit Dantumadiel tegen de gemeente had aangespannen. Het betekent dat het paar toch huishoudelijke hulp moet krijgen na 1 januari. De gemeente had de hulp niet zomaar mogen stopzetten, zonder eerst een gesprek aan te gaan met het paar.

Sportwoensdag, 10 december 2014

Column Jillert Anema: Bange wereld kan leren van sport

Ambulances rukken in veertig procent van de gevallen voor niets uit, zo bleek gisteren. De onderzoekers raadden ons ook iets aan: we moeten wat minder snel in paniek raken. Het advies deed me glimlachen. Omdat andere instanties in dit land bij het minste of geringste sneeuwbuitje wel meteen een weeralarm afgeven. We voeden burgers niet stressbestendig op. Langzamerhand zijn we in dit land te bang geworden om te leven. Ideaal voor verzekeraars. Het is niet voor niets dat hun kantoren tot de grootste van het land behoren.

Sportwoensdag, 10 december 2014

Vandaag 'do or die' voor Westra en Astana-ploeg

Calpe - Het is een spannende dag voor wielrenner Lieuwe Westra. De uit Tijnje afkomstige coureur hoort vandaag of zijn ploeg Astana komend seizoen nog op het hoogste niveau actief mag zijn. ,,Het is een rare situatie. In principe neemt de UCI een besluit over de vraag: ben je wel of geen wielrenner meer?"


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties