De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 10 december 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 10 december 2015

Rapport commissie- Oosting reden tot zorg

De uitkomsten van het onderzoek van de commissie-Oosting naar de bonnetjesaffaire rondom drugcrimineel Kees H. zijn bepaald reden voor zorgen. Niet alleen om het gedrag van de toenmalige officier van justitie Fred Teeven. Ook niet alleen om het volstrekte ontbreken van enige regie van minister Opstelten toen de bonnetjes-affaire ging spelen. De grootste reden tot zorg komt voort uit het ontluisterende beeld van de praktijken van hooggeplaatsten in het justitieel apparaat, op het ministerie en in de politiek. Bijzonder pijnlijk is het, bijvoorbeeld, om een verklaring van de minister van Veiligheid en Justitie van maart 2015 nog eens te lezen, na kennisname van de inhoud van het onderzoeksrapport. Vrijwel alles wat in die verklaring staat, blijkt niet te kloppen met wat de commissie-Oosting heeft gevonden en beoordeeld.

Regiodonderdag, 10 december 2015

Ambtelijke fusie Noordoost uitgesteld

Dokkum - De ambtelijke fusie in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland, die per 1 januari zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dat maakten de vier gemeenten gisteravond bekend. Het personeel en de vakbonden vonden dat er nog te veel onzeker was aan het fusieplan.

Regiodonderdag, 10 december 2015

ABD treedt toe tot coalitie in Dongeradeel

Dokkum - Het nieuwe college van B en W van de gemeente Dongeradeel is rond. Oppositiepartij Algemeen Belang Dongeradeel treedt toe tot de coalitie met CDA en FNP, nadat deze partijen vorige maand braken met de ChristenUnie. Fractievoorzitter Pieter Braaksma uit Oostrum wordt de nieuwe wethouder, naast de zittende wethouders Albert van der Ploeg (CDA) en Pytsje de Graaf (FNP).

Regiodonderdag, 10 december 2015

Recreatiepark Burdaard in het slop na bankroet

Burdaard - Het trieste aangezicht van drie kale casco´s van vakantiewoningen voorspelde al weinig goeds. En nu het ontwikkelingsbedrijf failliet is zal recreatiepark Waterryck Burdaard voorlopig niet snel alsnog vorm krijgen. Directe oorzaak van het bankroet is nog onduidelijk. Burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel wil eerst de curator haar werk laten doen en dan op zoek naar een nieuwe financier.

Regiodonderdag, 10 december 2015

Comenius voert loting in voor havo en @Forum

Leeuwarden - De Leeuwarder christelijke scholengemeenschap Comenius stelt volgend jaar een maximum aan het aantal nieuwe leerlingen op de havo en bij het nieuwe concept @Forum. De school denkt dat veertig tot tachtig leerlingen zullen worden uitgeloot en op zoek moeten naar een andere school.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties