De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 december 2016.

Economiezaterdag, 10 december 2016

Friese arbeidsmarkt voor mbo´ers een stuk verbeterd

Leeuwarden - Mbo´ers kunnen landelijk weer kiezen uit meer vacatures. Daarmee is ook de nieuwe instroom in de WW voor deze groep fors verkleind. In Fryslân vindt het aantrekken van de arbeidsmarkt in een nog hoger tempo plaats.

Hoofdartikelzaterdag, 10 december 2016

Verwachten we iemand anders?

In de diverse kerkelijke tradities bestaan leesroosters. Die zijn samengesteld om de Bijbel systematisch ´door te werken´. Het maken van zo´n rooster is niet een objectieve bezigheid, er liggen altijd keuzes aan ten grondslag. En niet iedereen kan zich altijd vinden in die keuzes. Zo was er wat jaren geleden de kritiek dat de brieven van de apostel Paulus onvoldoende aan bod kwamen.

Regiozaterdag, 10 december 2016

Kringloop sluit met biogasbel in Heerenveen

Heerenveen - Er hangt een organische geur op het mistige ecostation De Wierde in Heerenveen, tegen Oudehaske aan. Een indringende afvalgeur, maar niet per se hinderlijk. Vanuit de mist doemt een gigantische ballon op: een twintig meter hoge grijze bal van zacht kunststof. Deze ballon zit vol biogas, die in hoge cilindrische tanks wordt opgewerkt tot aardgaskwaliteit en dan groengas heet.

Regiozaterdag, 10 december 2016

Geen opvangplek voor gewonde vogels

Ureterp - Voor lichtgewonde of verzwakte vogels is er op dit moment geen opvangmogelijkheid meer in Fryslân. Ze worden aan hun lot overgelaten. Opvanglocaties willen het risico niet nemen een dier met de besmettelijke vogelgriep H5N8 op te nemen en zo het virus te verspreiden.

Regiozaterdag, 10 december 2016

Bolsward wil alle sportclubs op één plek

Bolsward - Sportpark Het Bolwerk in Bolsward staat mogelijk een grote verbouwing te wachten. Er zijn in de stad plannen om bijna alle sportverenigingen, goed voor zo´n drieduizend sporters, in de stad samen te brengen op het nieuwe multifunctionele complex Sporthart Bolsward.

Regiozaterdag, 10 december 2016

Nieuwe verbindingen, een nieuw transferium en nieuwe bustijden

Leeuwarden - Bussen van Qbuzz reden tot nog toe in Zuidoost-Fryslân, maar vervoersbedrijf Arriva neemt de lijnen over. Arriva heeft tot 2020 het hele busvervoer in Fryslân in handen. Op een flink aantal lijnen zijn vertrektijden van bussen iets aangepast, om beter aan te sluiten op een andere bus of trein. Nieuw is onder andere de directe verbinding van Drachten naar Dokkum. Deze bus - lijn 55 - rijdt op werkdagen één keer per uur en stopt ook in Feanwâlden en Damwâld.

Sportzaterdag, 10 december 2016

Das heeft nog iets meer tijd voor echte topvorm nodig

Jéééj, dat vind ik leuk!" Anice Das lacht, staand in de catacomben van Thialf. De 30-jarige ´import-Friezin´ met Indiase roots heeft op de 500 meter een paar minuten eerder voor de eerste Nederlandse World Cup-podiumplaats in het vernieuwde Heerenveense ijsstadion gezorgd. In de B-divisie weliswaar. Maar ach, het blijft bijzonder, zo zegt Das. ,,Of er ook een prijsje aan vast zit, weet ik eigenlijk niet. Ik hoop het wel."

Sportzaterdag, 10 december 2016

VC Sneek lanceert Steenbergen in nationale topper

Sneek - VC Sneek lanceert vanavond in de eredivisietopper tegen Sliedrecht Sport de 210-voudig international Quinta Steenbergen. De 31-jarige midblokkeerster trainde al een zevental weken mee bij de regerend landskampioen, maar heeft nu besloten om ook voor het team van coach Petra Groenland te gaan spelen. ,,Het gaat hartstikke goed met Sneek en ik had zoiets van: wat moet ik daar? Maar iedereen wil het heel graag."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties