De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 10 maart 2011.

Cultuurdonderdag, 10 maart 2011

Harlingen eert Simon Vestdijk met wandeltocht

Harlingen - De Harlinger Stadsgidsen organiseren op 23 maart speciale Vestdijk-wandelingen.

Economiedonderdag, 10 maart 2011

Mogelijk acties bij Burggraaff Bouw

Leeuwarden De werknemers van woningbouwbedrijf Burggraaff in Leeuwarden willen dat hun loon op tijd wordt betaald. Daarvoor stellen ze hun werkgever nu een ultimatum. Als die daar niet aan voldoet, volgen mogelijk acties. Dat zegt Janwillem Compaijen van FNV Bondgenoten na overleg met de leden vanochtend. ,,Vorig jaar was de Burggraaff structureel twee tot drie weken te laat met het loon. Nu moet dat een keer op orde zijn, want werknemers moeten ook hun lasten betalen”, zegt Compaijen. Op 25 maart moet het salaris van februari en maart zijn overgemaakt. In 2010 vroeg Burggraaff voor een deel van de tachtig werknemers deeltijd-WW aan. Dat kwam door vertraging in de vergunningen bij gemeenten. Ook gingen de werknemers akkoord met uitstel van betaling van het vakantiegeld. Ze ontvingen dat pas afgelopen december.

Economiedonderdag, 10 maart 2011

ASN Bank verdubbelt de winst

Den Haag - ASN Bank heeft een sterk jaar achter de rug. De duurzame bank behaalde een recordwinst in 2010 van 43,1 miljoen euro, een ruime verdubbeling ten opzichte van de behaalde nettowinst van 18,1 miljoen euro het voorgaande jaar. Dat maakte het bankbedrijf, dochteronderneming van SNS Reaal, vanochtend bekend.

Hoofdartikeldonderdag, 10 maart 2011

De klucht in de Kamer...

Volksvertegenwoordigers en ministers hebben gisteren hun dure tijd opnieuw gespendeerd aan een onderwerp dat niet veel voorstelt maar dat veel tongen in beweging brengt: de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op sommige snelwegen. Deze maatregel moest heel snel worden ingevoerd - met name de VVD wilde dat - om handig gebruikt te kunnen worden in de campagne voor de Statenverkiezingen. Nu blijkt dat er toch nog wel wat losse eindjes aan zitten. Zo wilden Kamerleden (met name de partijen CDA en D66) weten hoe de overheid de snelheid wil controleren en hoeveel marge er op mag zitten. Met andere woorden: hoeveel kilometer mag iemand precies te snel rijden voordat hij op de bon gaat?

Regiodonderdag, 10 maart 2011

Twijfel aan nut lokale omroep

Joure - Het college van B en W van Skarsterlân twijfelt of er een lokale omroep moet komen in de toekomstige gemeente De Friese Meren. Het college vraagt zich af of een lokale omroep meerwaarde heeft, en wil dat daar eerst onderzoek naar wordt gedaan.

Regiodonderdag, 10 maart 2011

Bas Dost op ruilbeurs nog wel populair

Heerenveen - ADO, AZ, Excelsior, Feyenoord, De Graafschap, NAC... Jordan Bak (9) uit Haskerhorne somt een groot aantal voetbalclubs op die hij al compleet heeft. Maar hij heeft nog lang niet de stickers van álle spelers van de achttien eredivisieclubs. Hij moet nog twee van Venlo, nog een paar van Willem II, Vitesse ,,en de mooiste plaatjes”. Welke dat zijn? ,,Ehm...die van Ajax.”

Regiodonderdag, 10 maart 2011

‘Krűpelhintsje is gjin kreupel veulen, mar krielkip’

Franeker - ,,De minsken dy’t it goed hawwe, kinne stean bliuwe.” Fokke Jagersma van de Afűk leidt een ‘Fryske kwis’ voor de eersteklassers van csg Anna Maria van Schurman (AMS). Gisteren stond de hele dag in het teken van het vak Fries op de school in Franeker.

Regiodonderdag, 10 maart 2011

IBF-terrein wordt een energiepark

Heerenveen - Heerenveen geeft het binnenhengelen van grootschalige bedrijvigheid op. Het bedrijventerrein ten noordoosten van het klaverblad, in de volksmond bekend als IBF, wordt niet langer ontwikkeld als regulier grootschalig bedrijventerrein. De gemeente probeert het gebied nu in te richten als energiepark.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2011

Verwondering over de kern van geloven

‘Wat geloof je nou echt, wat is de kern van je geloof?’ Zo vaak krijg je als gelovige die vraag niet voorgelegd. Cees Dekker en Reinier Sonneveld deden het wel. Resultaat het boek De crux. Christenen over de kern van hun geloof. Een heel persoonlijk boek.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2011

Syb van der Ploeg speelt Jezus-rol in The Passion

Gouda - Syb van der Ploeg van De Kast speelt de rol van Jezus in The Passion, een paasevenement dat op 21 april in Gouda wordt gehouden. Dat is donderdagmorgen bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Sportdonderdag, 10 maart 2011

‘Sport staat op de eerste plaats in Heerenveen’

Heerenveen - Turncentrum Sportstad Heerenveen (TSH) is sinds afgelopen weekeinde een groeibriljantje rijker: Marlies Rijken (17). De turnster uit Houten maakte afgelopen jaar deel uit van de Oranjeploeg die op het WK in Rotterdam verrassend negende werd. Rijken was na ruim zes jaar turnen bij Pro Patria in Zoetermeer naar eigen zeggen toe aan een nieuwe prikkel. Die verwacht ze in Heerenveen te vinden. ,,En de eerste dagen zijn hartstikke goed bevallen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties