De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 maart 2018.

Hoofdartikelzaterdag, 10 maart 2018

Afscheid van de kerk van vroeger

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zette gisteren in Doorn een bijna laatste stap in het dossier Kerk2025 van kerkvernieuwing. Dominee Karin van den Broeke beaamde afgelopen week in een interview in deze krant dat het cruciale jaren zijn in de geschiedenis van de Protestantse Kerk. De vertrekkende synodepreses verwoordde dat zij ook ziet dat wat er allemaal gebeurt voor sommigen best moeilijk is. ,,Maar alle verandering is moeilijk. Het is ook niet zo dat we afbreken wat goed is omdat het per se anders moet.” De landelijke kerk heeft gezien dat het niet anders kan. De opmerking van ds. Van den Broeke is veelzeggend: we zijn er landelijk én plaatselijk niet om een organisatie in stand te houden.

Regiozaterdag, 10 maart 2018

Dorpeling wil best naar buurdorp voor de boodschappen of de school

Leeuwarden - De dreiging van krimp op het Friese platteland houdt burgers en bestuurders bezig. Maar een school of supermarkt in het dorp blijkt voor de ervaren leefbaarheid nauwelijks van belang, concludeert promovendus Joost Gieling.

Regiozaterdag, 10 maart 2018

Recordaantal zorgvacatures in het Noorden

Leeuwarden - Er waren in Fryslân, Groningen en Drenthe afgelopen maand 991 vacatures in de zorg. Dat is ruim een kwart meer dan een jaar geleden. Niet eerder lag het aantal vacatures zo hoog in de maand februari. Dat blijkt uit de vacaturewebsite van brancheorganisatie ZorgpleinNoord. De vraag naar zorgpersoneel zal naar verwachting de komende jaren verder toenemen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties