De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 april 2009.

Cultuurvrijdag, 10 april 2009

Dvd-presentatie met hindernissen

Het leek zo mooi. Bij binnenkomst in Theater Sneek werden de bezoekers ontvangen met een glaasje ouzo. Een bijna vanzelfsprekend welkom, dankzij een zangeres met Griekse banden. Het was dan ook teleurstellend om na afloop van de dvd-presentatie van Souldada te moeten constateren dat de grote angst bij elke presentatie - laat de techniek ons niet in de steek? - deze avond bewaarheid werd. Met een nieuwe laptop kan dat gebeuren. Toch kwamen er wat beelden tevoorschijn van de toer van de Friese wereldmuziekgroep door Zuid-Afrika vorig jaar. Met een paar kindertjes prachtig in beeld, die vol bewondering keken naar wat er allemaal gebeurde.

Economievrijdag, 10 april 2009

Friesland Bank: snel besparen

Oranjewoud - Friesland Bank wil met een forse reorganisatie op zeer korte termijn 32 miljoen euro besparen. Een vijfde van het aantal banen wordt geschrapt en acht kantoren gaan dicht. Uitgangspunt is om in ieder geval in een straal van tien kilometer een kantoor te behouden.

Hoofdartikelvrijdag, 10 april 2009

Het verslag...

De evangelist Lucas begint zijn verslag over alles wat er zich heeft afgespeeld rondom Jezus met de mededeling dat hij alles nauwkeurig en ordelijk zal opschrijven. Die aankondiging zet de lezer op scherp. Het is niet zo maar een verhaal, maar een doordachte beschrijving en opsomming van gebeurtenissen. Daardoor krijgen ieder woord en de volgorde van de woorden betekenis.

Regiovrijdag, 10 april 2009

Stadsconvenant moet anders

Leeuwarden - Het stadsconvenant tussen Leeuwarden en de provincie heeft in de huidige vorm zijn langste tijd gehad. Dat zegt gedeputeerde Galema. De provincie wil meer bijdragen aan projecten, en minder aan kleine. ,,Er valt dan ook te praten over een hogere bijdrage.”

Regiovrijdag, 10 april 2009

Les op het industrieterrein, eigenlijk ook best leuk

Dronrijp - Werkplekken op de gang, leslokalen met dubbele tussendeuren en een gymzaal voor de kleuters. Het pand van rkbs Sint Radbodus in Dronrijp voldoet straks weer aan alle eisen. Tot de verbouwing klaar is, krijgen de kinderen les op het industrieterrein.

Regiovrijdag, 10 april 2009

Huizenprijzen zakken; kans voor kopers

Leeuwarden - De huizenprijzen in Fryslân zijn het eerste kwartaal van dit jaar gezakt met 5 tot 10 procent. Dit blijkt uit cijfers van de NVM. Volgens Zwany van Brussel van de makelaarsvereniging is nú het moment om te kopen.

Regiovrijdag, 10 april 2009

‘Citymarketing is als mooi cadeaupapier’

Leeuwarden – Burgers, bedrijven en bezoekers - dat zijn de drie groepen waar citymarketing om draait volgens Frits Huffnagel, de enige wethouder citymarketing van Nederland. De Haagse wethouder zei dat op het politiek café van de Leeuwarder VVD.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 april 2009

Lichte daling ledental Christelijke Geref. Kerken

Leeuwarden - Het ledental van de Christelijke Gereformeerde Kerken is vorig jaar licht gedaald. Op 1 januari van dit jaar telde het kerkgenootschap 74.663 leden. Een jaar eerder waren dat er nog 77 meer: 74.740.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 april 2009

Groot missiecongres voor jeugd in Oldenburg

Oldenburg - In de Noord-Duitse stad Oldenburg vindt deze week Mission-Net 2009 plaats, het grootste Europese jongerencongres. Tot en met paasmaandag zullen naar schatting tussen de drie- en vierduizend jongeren van 16 tot 30 jaar vanuit heel Europa dit congres bezoeken. Het initiatief is genomen door de Europese Alliantie en Zendingsalliantie.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 april 2009

Kerk spreekt met jeugd over prik

Boornbergum - Het wel of niet inenten tegen baarmoederhalskanker is in veel gezinnen een discussiepunt. Reden voor de voortgezette Gereformeerde Kerk van Boornbergum om er zondag 19 april een jeugddienst over te houden.

Sportvrijdag, 10 april 2009

Schuil twijfelt

Rotterdam Oud-Leeuwarder Richard Schuil overweegt om door te gaan met strandvolleybal tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012. Bondstrainer Casper Groenhuijzen zei dat de olympisch zaalkampioen van 1996 (Atlanta) twijfelt. ,,Hij heeft nu nog geen last van blessures, maar hij is tijdens ‘Londen’ 39 jaar. Ik denk dat hij het wel aankan.” Groenhuijzen hoopt dat Schuil aan het eind van dit seizoen aangeeft wat hij gaat doen. Het wereldkampioenschap beachvolleybal heeft dit jaar geen hoge prioriteit op de kalender van Schuil en zijn maatje Reinder Nummerdor. De Fries treedt in juni in het huwelijk met Elke Wijnhoven, libero bij de Italiaanse club Pesaro. Het WK in Stavanger vindt van 25 juni tot en met 5 juli plaats.

Sportvrijdag, 10 april 2009

Aris leeft nog

Den Bosch EiffelTowers heeft ervoor gezorgd dat Aris Friesland nog altijd een klein kansje heeft op de play-offs. De club waarmee de Leeuwarder basketballlers een samenwerkingsovereenkomst hebben versloegen gisteravond ZZ Leiden (87-60). Aris moet nog wel de resterende drie duels (Zwolle, Weert en Den Helder) winnen en Leiden geen van de drie nog te spelen wedstrijden. Bovendien moeten Weert en Zwolle (uit bij Nijmegen) nog een potje winnen in de slotfase van de competitie.

Sportvrijdag, 10 april 2009

De Ron: nieuwe baan

Leeuwarden Wim de Ron gaat de spelersmakelaardij in. De Ron, wiens contract als assistent-trainer bij SC Cambuur vorige maand werd ontbonden, treedt per 1 juli in dienst van Soccer International, een bureau van spelersmakelaar Martin Nouwen (onder meer de zaakwaarnemer van oud-Cambuurspeler Jeroen Ketting en Cambuurs Brandon Bonifacio). De Ron blijft daarnaast aan als hoofdtrainer van zondagtweedeklasser Wolvega).

Sportvrijdag, 10 april 2009

Bijna uitverkocht

Leeuwarden Het thuisduel van SC Cambuur vanavond tegen Helmond Sport is bijna uitverkocht. Er zijn al 8600 kaarten verkocht. ,,We houden rekening met een uitverkocht stadion”, aldus algemeen directeur Alex Pama. ,,We adviseren mensen die nog een kaartje willen kopen dat morgen nog in de voorverkoop te doen. Ook raden we iedereen aan om op tijd naar het stadion te komen in verband met de verwachte drukte.” Cambuur kan nacompetievoetbal afdwingen als de Friezen winnen en de concurrentie punten laat liggen.

Sportvrijdag, 10 april 2009

Wegh in basis

Leeuwarden Erik Wegh start vanavond vermoedelijk in de basis bij SC Cambuur. Hij is de meest logische vervanger van middenvelder Paul Beekmans, die voor het duel met Helmond Sport geschorst is. Ook Tjaronn Chery is een optie. Het lijkt erop dat Koen Brack centraal achterin mag beginnen. Rudy Jansen wordt dan rechtsback, waardoor Dennis van der Ree op de bank belandt.

Sportvrijdag, 10 april 2009

‘Ook in korfbal bereik je de wereldtop niet zomaar’

Ernst Slagter


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties