De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 10 april 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 10 april 2014

Nieuw economisch elan, ondanks kabinet

Het was even wennen. In plaats van tegenvallers heeft het kabinet te maken met meevallers. Het is niet zo dat er meer geld in de schatkist stroomt, maar de uitgaande bedragen waarmee in de begroting rekening werd gehouden zijn lager dan verwacht. En in politiek Den Haag zijn ze er dan als de kippen bij om met dat virtuele geld mooie dingen te doen. De regeringspartijen en de constructieve oppositie zijn druk aan het onderhandelen over het benutten van de meevaller. Waarbij het overigens nog volstrekt onduidelijk is hoe groot die is en waar die plotseling vandaan komt. In ieder geval de midden- en hogere inkomens zullen profiteren van lastenverlichting.

Regiodonderdag, 10 april 2014

Stroobos in spanning om klus Texels veer

De Friese scheepsbouw wacht al sinds begin februari op de gunning van de bouw van de nieuwe veerboot naar Texel. Barkmeijer Shipyards is grote kanshebber maar rederij Teso wacht ongewoon lang.

Regiodonderdag, 10 april 2014

Oude kade Peinder Kanaal kan blijven

Opeinde | De historische kademuur aan de Iendrachtsingel in Opeinde blijft toch behouden. De gemeente Smallingerland heeft gisteren aan Dorpsbelang Opeinde laten weten dat ze terugkomt op het eerdere besluit om de kade te slopen en te vervangen door een natuurlijke oever.

Regiodonderdag, 10 april 2014

Rijkswaterstaat blijft alert bij actie Don Quichot

Afsluitdijk

Regiodonderdag, 10 april 2014

Netwerk van bloemenweides voor bijen

Berltsum | In Fryslân moet een netwerk van bloemenweides komen voor vlinders en bijen. De Friese Milieufederatie en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging hopen dat gemeenten en organisaties braakliggende gronden beschikbaar willen stellen, zodat die ingezaaid kunnen worden met een bloemenmengsel. De initiatiefnemers schatten dat in Fryslân zo’n 1500 hectare terrein braak ligt dat geschikt is voor dit doel. Op de Pôlle in Berltsum begint morgen alvast een proef: hier wordt een halve hectare ingezaaid.

Sportdonderdag, 10 april 2014

Einde seizoen Van Boxel bij Cambuur

Voetbal

Sportdonderdag, 10 april 2014

Aris definitief zevende na zege op Wijchen

Basketbal

Sportdonderdag, 10 april 2014

Friezin tweede tijdens Noordpoolmarathon

Atletiek

Sportdonderdag, 10 april 2014

Opeens wordt Marco op de grasbaan ingehaald door kleine zus Annelies

Marco Veensma (20) uit Stiens moest altijd lachen als concurrenten het tijdens grasbaanraces aflegden tegen meisjes. Dit seizoen krijgt hijzelf spottende opmerkingen naar zijn hoofd. Zusje Annelies (18) bleef hem tot nu toe voor.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties