De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 10 april 2017.

Cultuurmaandag, 10 april 2017

Sprookjesopera als pretparkvoorstelling-light

Ongeduldig maar gedisciplineerd met borden, messen, vorken en lepels, servetten en glazen op hun dienbladen, rennen jonge obers heen en weer. Allemaal keurig in het klassiek wit en zwart gekleed. Een chef-ober volgt hen driftig met een liniaal, om de bestekafstand te meten op de gereserveerde tafels. Het barpersoneel staat geduldig en met een vrolijke lach glazen te poetsen en de gerant kijkt gespannen op zijn invitatiekaart wie er vandaag allemaal komen eten in restaurant de Goudfazant.

Economiemaandag, 10 april 2017

Garnalenvissers halve week aan wal

Harlingen - De gemiddelde vangst per uur door garnalenvissers is dermate laag op het moment dat de schippers de komende twee weken maar halve weken de zee op gaan. Het verminderen van de vangst moet de garnalenstand weer op een redelijk niveau brengen.

Hoofdartikelmaandag, 10 april 2017

Turks probleem is van iedereen in Nederland

Duizenden Turken in Nederland hebben hun stem uitgebracht in het referendum voor of tegen de veranderingen in Turkije: krijgt Erdogan als president meer macht?

Regiomaandag, 10 april 2017

Plan voor Sneker Simmer

Sneek - Het voormalige cultuurfestival Sneker Simmer lijkt nieuw leven te worden ingeblazen. Een groep organisatoren van evenementen in Sneek werkt aan een nieuwe editie. Het gaat volgens Súdwest-Fryslân om een concept dat start in de week voor de Sneekweek, en meer 'grandeur’ aan dat evenement moet geven.

Regiomaandag, 10 april 2017

Heerenveen zet extra geld opzij voor cultuur

Heerenveen - Museum Heerenveen, en daarmee de collectie van het Domela Nieuwenhuis Museum, lijkt gered. Een meerderheid van de gemeenteraad van Heerenveen zal vandaag instemmen met het beschikbaar stellen van extra geld. Daar zit wel een voor voorwaarde aan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties