De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 10 mei 2017.

Economiewoensdag, 10 mei 2017

Van Dam: hoger beroep exceptie fosfaat verwacht

Den Haag - Staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) gaat vrijwel zeker in beroep tegen de vrijstelling van veereductie voor een groep melkveehouders die de rechtbank in Den Haag vorige week vonniste. Dat liet hij gisteren in een vergadering in de Tweede Kamer weten. Daarbij benadrukte hij dat de uitzondering op de fosfaatreductieregeling enkel geldt voor de eisers in het kort geding.

Economiewoensdag, 10 mei 2017

Achmea houdt Leeuwarden aan als hoofdlocatie

Leeuwarden - Verzekeraar Achmea gaat zijn werkzaamheden de komende vier jaar concentreren op vijf locaties, in Leeuwarden, Apeldoorn, Leiden, Tilburg en Zeist. De vestigingen in De Meern, Leusden en Zwolle worden stapsgewijs gesloten, maakte het bedrijf gisteren bekend. De Friesland komt binnen Leeuwarden mogelijk wel bij de collega-verzekeraars in.

Hoofdartikelwoensdag, 10 mei 2017

Meer registratie leidt niet tot veiliger leven

De Belastingdienst krijgt geen gegevens meer uit de snelwegcamera’s die kentekens van auto’s registreren. Op verzoek van de fiscus is de stekker er door de politie voorlopig uitgetrokken.

Regiowoensdag, 10 mei 2017

8000 Friese leerlingen doen eindexamen

Leeuwarden - Ruim achtduizend Friese leerlingen beginnen de komende dagen met hun eindexamens. Om half twee vanmiddag staan de eerste examens op het programma: scheikunde voor havo en Nederlands voor vwo. De eerste vmbo-examens beginnen morgen.

Regiowoensdag, 10 mei 2017

Nieuwbouw zwembad Drachten lijkt zeker

Drachten - Het lijkt vrijwel zeker dat in Drachten een nieuw overdekt zwembad komt mét vijftigmeterbad en de status van topsport-trainingscentrum. De provincie Fryslân maakte gisteren bekend in totaal tien miljoen euro uit te trekken voor de nieuwbouw. Samen met de tien miljoen euro die de raad van Smallingerland naar verwachting in juli beschikbaar stelt, lijkt hiermee de financiering rond.

Regiowoensdag, 10 mei 2017

Ontwikkelcentrum voedingsbranche naar VHL

Leeuwarden - In Leeuwarden komt bij Hogeschool Van Hall Larenstein een ontwikkelcentrum voor voedseltechnologie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties