De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 10 juni 2009.

Cultuurwoensdag, 10 juni 2009

Eerste subsidie voor Brűsplak toegekend

Leeuwarden - De Tower of Power, een initiatief van Entertain en Sustain, is de eerste zogenaamde Brűsplak die subsidie krijgt van de provincie Fryslân. Dat heeft een woordvoerder van de provincie gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 10 juni 2009

Nieuw Klassiek Festival verspreid door Fryslân

Joure - De provincie Fryslân krijgt een nieuw festival. Volgend jaar moet er een grootschalig Klassiek Festival in Fryslân plaatsvinden waarbij nationale en internationale artiesten zullen optreden in bijvoorbeeld historische kerken en openbare ruimten verspreid door de provincie. Dat heeft de organiserende Stichting Frysk Klassiek Festival gisteren bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 10 juni 2009

Noorwegen is de focus op EuroSonic Noorderslag 2010

Groningen - EuroSonic Noorderslag staat komend jaar in het teken van Noorwegen. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Het driedaagse evenement vindt plaats van 14 tot en met 16 januari 2010. in Groningen.

Cultuurwoensdag, 10 juni 2009

Weer oude glorie op Wâldrock

In de weilanden rondom Burgum vindt komend weekend al weer de 22e editie van het metalfestival Wâldrock plaats. Het festival heeft na zoveel jaren een vaste plaats veroverd op de nationale festivalkalender. Dit jaar groeit Wâldrock uit naar een tweedaags festival, omdat ook vrijdag al bands spelen op het festivalterrein.

Economiewoensdag, 10 juni 2009

EU weert te veel gengewas

Den Haag - De Europese Unie (EU) is te streng bij het toelaten van gengewas en dat dreigt te leiden tot een tekort aan veevoer. Dat staat in een rapport van het Landbouw-economisch Instituut (LEI) en de Nederlandse Vereniging van diervoederproducenten (Nevedi)

Economiewoensdag, 10 juni 2009

Kraanbedrijf Kielstra investeert voor miljoen euro

Leeuwarden - L. Kielstra Kraanverhuur uit Leeuwarden investeert in een nieuwe kraan die maar liefst 220 ton kan hijsen tot een hoogte van 108 meter. Met de investering is een bedrag van ruim een miljoen euro gemoeid.

Economiewoensdag, 10 juni 2009

Innovatief project Waddenkas gaat nog paar jaar door

Sexbierum - Het project Waddenkas wordt tot eind 2010 verlengd, met de intentie om tot 2015 door te gaan. Daarover zijn Gedeputeerde Staten en de Westergozone het eens.

Hoofdartikelwoensdag, 10 juni 2009

Wankelende Brown...

En weer galmde de roep om af te treden door Downing Street 10. De Britse oppositie en leden van zijn eigen Labour-partij riepen de Britse premier Gordon Brown dit weekend op te vertrekken na de voor Labour rampzalig verlopen Europese verkiezingen. Eerder eisten ze zijn vertrek naar aanleiding van het zogeheten bonnetjesschandaal; de zelfverrijking van parlementariërs door overmatige declaraties.

Regiowoensdag, 10 juni 2009

Enquęte over het hoe en waarom van rit over N31

Drachten/Zurich - Wie komende dinsdag over de N31 tussen Drachten en Leeuwarden rijdt, of tussen Harlingen en Zurich, vindt de zaterdag daarop waarschijnlijk een vragenlijst op de deurmat. Rijkswaterstaat (RWS) houdt als wegbeheerder een onderzoek naar het gebruik van de (betrekkelijk) recent verdubbelde weggedeelten.

Regiowoensdag, 10 juni 2009

Zo wordt Holwerd nooit Appelscha van het Noorden

Holwerd - De gemeente Dongeradeel wil de Holwerter Feart niet baggeren. Volgens de Stichting Recreatie en Toerisme Holwerd betekent dit binnen twee jaar het einde van de haven van Holwerd. ,,Het is onbegrijpelijk dat de gemeente dit niet doet.”

Regiowoensdag, 10 juni 2009

Nieuwe dienstauto’s Fries college stuk minder luxe

Leeuwarden - De Commissaris van de Koningin van Fryslân en de vijf gedeputeerden gaan in goedkopere en kleinere dienstauto’s rijden. Bovendien gaan ze op aardgas rijden. Het klasseverschil is behoorlijk. De nieuwe te leasen modellen hebben een aanschafwaarde van 54.000 euro, terwijl de huidige dienstauto’s een gemiddelde nieuwwaarde van 95.000 euro hebben.

Regiowoensdag, 10 juni 2009

Foto’s van relschoppers snel online

Leeuwarden - De politie Fryslân werkt aan een fotoboek van de rellen bij het Cambuurstadion. De foto’s, waarop relschoppers herkenbaar zijn, wordt online gezet op de site dadergezocht.nl. Op die manier hoopt de politie achter de identiteit van onbekende relschoppers te komen om ze te kunnen arresteren.

Regiowoensdag, 10 juni 2009

‘De jeugdzorg moet grondig veranderen’

Leeuwarden - De nieuwe centra voor Jeugd en Gezin van minister Rouvoet verhelpen de problemen in de Jeugdzorg niet. Sterker nog: ze kunnen die zelfs maken. Om kinderen en gezinnen met problemen echt goed te kunnen helpen is forse reorganisatie nodig. Zo nodig moet de hele sector op de kop.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 juni 2009

‘Institutie’ in nieuwe Nederlandse vertaling

Houten/Leusden - Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de reformator Johannes Calvijn geboren werd. Tijdens het herdenkingsjaar verschijnt in oktober de Institutie van Calvijn in een nieuwe Nederlandse vertaling door dr. C.A. de Niet. Het boek wordt nu al volop besteld. ,,Dit is een mijlpaal in de Nederlandse theologiegeschiedenis.”

Geloof & Kerkwoensdag, 10 juni 2009

Obama laat merken dat hij christen is

Washington - Zijn tegenstanders proberen hem vaak af te schilderen als een ongelovige of vanwege zijn tweede naam Hussein als een moslim. Maar sinds zijn beëdiging als president haalt de Amerikaanse president Barack Obama in zijn toespraken geregeld Jezus aan.

Sportwoensdag, 10 juni 2009

Harkemase Boys na verlies op vakantie

Heerjansdam - Met een flinke nederlaag is gisteren een einde gekomen aan het succesvolle seizoen van Harkemase Boys. In Heerjansdam bleek Barendrecht in de halve finale van de landelijke beker te sterk. Tijd voor vakantie dus. En daar is de moegestreden kampioen en noordelijk bekerwinnaar aan toe ook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties