De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 10 juni 2010.

Cultuurdonderdag, 10 juni 2010

Claudy Jongstra krijgt 10.000 euro voor verftuin

Spannum - Kunstenares Claudy Jongstra uit Spannum krijgt een subsidie van tienduizend euro van de provincie Fryslân voor het verbouwen van biologische verfplanten. Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 10 juni 2010

Nieuw evenement rond fotografie in Leeuwarden

Leeuwarden - In de binnenstad van Leeuwarden wordt vanaf 13 juli een nieuw fotografie-evenement gehouden: Foto Leeuwarden!. Dat heeft Media Art Friesland, dat het evenement organiseert samen met Post Plaza, gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 10 juni 2010

Interactief project ‘Nieuw Atlantis’ over duurzaamheid

Pingjum - Wetenschappers, kunstenaars en dorpsbewoners van Pingjum gaan samenwerken in een project rond duurzaamheid: Nieuw Atlantis; de overwinning van Pingjum op de zee. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. Met het meerjarige project moet het dorp ,,een broedplaats aan de waddenkust” worden.

Hoofdartikeldonderdag, 10 juni 2010

Afscheid van een verleden...

In menig opzicht zijn de Kamerverkiezingen van 2010 historisch. In de eerste plaats door de grote klap die het CDA te verwerken heeft gekregen: van 41 zetels naar 21; bijna een halvering. In de tweede plaats de opkomst van de PVV die met 24 zetels de derde partij in grootte is en daarmee het CDA is voorbij gestreefd. In de derde plaats de positie van de VVD; voor het eerst in sinds het kabinet-Cort van der Linden (1913-18) vormen de liberalen de grootste partij. In de vierde plaats - die in zeker opzicht de belangrijkste is - betekent de uitslag van de verkiezingen het einde van het tijdperk-Balkenende. Dat is voor hem en het CDA een dramatische gebeurtenis en is overigens ook een historische gebeurtenis.

Regiodonderdag, 10 juni 2010

Leeuwarden wil 2,8 miljoen na asbestfout

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden claimt van asbestonderzoeksbureau BCM Consultancy 2,8 miljoen euro. De onderzoekers gaven een veel te lage inschatting van de hoeveelheid asbest in de parkeerkelder onder het Zaailand. Het bouwproject werd vertraagd en duurder. De gemeente wil die schade vergoed zien.

Regiodonderdag, 10 juni 2010

Renske is net zo ondeugend als Rakker

Ballum - Alle dertig deelnemers van de castingdag op Ameland voor Penny’s Shadow mogen als figurant meedoen in de paardenfilm van Steven en Klaas de Jong. De jonge ruiters en hun pony’s zijn allemaal in de massascène op het eind te zien.

Regiodonderdag, 10 juni 2010

Kinderen hebben volwassen zorg: drugs

Leeuwarden - ,,Als jullie iets belangrijk vinden”, zegt burgemeester Crone van Leeuwarden geruststellend, ,,mogen jullie me altijd bellen of een mailtje sturen.”

Regiodonderdag, 10 juni 2010

‘Niemand rept straks over opheffen provincie’

Leeuwarden - Dikke kans dat je na de verkiezingen niemand meer hoort over het schrappen van waterschappen en provincies. Een nieuw kabinet zal voor eenvoudiger besparingen kiezen, zeker nu de gemeenten inbinden.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

De Groot benadert eigen record

Vlist - Jaco de Groot heeft gisteravond in Vlist zijn eigen schansrecord tot op zes centimeter benaderd. De fierljepper uit Kamerik liet een afstand van 20,58 meter noteren. Eerder dit jaar kwam hij in Vlist tot een afstand van 20.66

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Draverijen in Aduard doen oude glorie herleven

Aduard - De draverijen in Aduard doen oude glorie herleven. In vroegere tijden werd er met grote regelmaat gekoerst op het gras van Aduard. Na een lange pauze heeft de stichting DAZ de draad weer opgepakt en inmiddels is Aduard niet meer weg te denken van de landelijke koerskalender.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Cambuur begint competitie met uitduel bij Dordrecht

Leeuwarden - SC Cambuur Leeuwarden begint op vrijdag 13 augustus de competitie in de eerste divisie met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Dat is een kleine week later dan in het seizoen 2010-2011 in de eredivisie wordt afgetrapt. Gisteren heeft de KNVB het conceptprogramma van zowel de ere- als eerste divisie gepresenteerd. Het is nog mogelijk dat de bond op aandrang van clubs of burgemeesters nog enige wijzigingen zal doorvoeren.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Popov vertrekt naar Dinamo Kiev

Heerenveen - Verdediger Goran Popov heeft een meerjarig contract getekend bij Dinamo Kiev. De Macedonische international, die twee jaar onder contract stond bij sc Heerenveen, speelde 51 duels voor de Friese club waarin hij twee keer scoorde (onder andere in de bekerfinale tegen FC Twente).

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Hooghiemster wint Acht van Annen

Annen- René Hooghiemster (Drachten) heeft gisteravond de twintigste editie van de Acht van Annen, zijn eerste criterium van het seizoen, op zijn naam geschreven.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Osinga neemt plaats in van Aalbers

Leeuwarden- Kaatsster Baukje Aalbers moet haar plaats in het vrijgeformeerde partuur van Maaike Joostema en Aukje van Kuiken afstaan aan Maaike Osinga.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

De Boer wint Uurloop Bolsward

Bolsward - Willem de Boer uit Exmorra heeft gisteravond de Uurloop van Bolsward op zijn naam geschreven.

Sportdonderdag, 10 juni 2010

Eerste ‘halfje’ voor De Jong op FK

Sneek - Migchiel de Jong heeft tijdens de vijfde ronde van het Fries kampioenschap schaken de eerste ‘schade’ opgelopen. Tegen Dick Stavast uit Steenwijk kwam de regerend Fries kampioen niet verder dan remsie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties