De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 juni 2011.

Economievrijdag, 10 juni 2011

Goed boekjaar voor Kabel Noord

Dokkum - Voor Kabel Noord, het kabelbedrijf van Noordoost Friesland, is het afgelopen jaar erg goed verlopen. Het resultaat na belastingen steeg vorig jaar naar 0,7 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag. De omzet steeg met 0,5 miljoen euro ten opzichte van 2009. Dat komt vooral door een toename van verkoop van aanvullende producten, zoals internet en telefonie. Ook het aantal klanten met een aanvullend zenderpakket voor digitale televisie is fors gestegen. Door het goede resultaat kunnen de vijf gemeentelijke aandeelhouders een winstuitkering van 200.000 euro verdelen.

Hoofdartikelvrijdag, 10 juni 2011

De SGP en de liberale denkpolitie

De discussie over de positie van vrouwen in de SGP is typisch voor Nederland. Een betweterige liberaal denkende minderheid wil voor andersdenkenden bepalen wat goed en slecht voor hen is. In het geval van de SGP willen ze afdwingen dat deze partij haar vrouwenstandpunt aanpast.

Regiovrijdag, 10 juni 2011

Friese ziekenhuisbestuurders lijken salarisplafond te zien als bodem

Een analyse van de topsalarissen bij Friese ziekenhuizen leert dat de eind 2009 ingevoerde zelfregulering nog niet het beoogde effect heeft. Bestuurders zitten bijna allemaal op of boven het maximum.

Regiovrijdag, 10 juni 2011

Eigenaren flats betalen niet voor herstel

Leeuwarden - De eigenaren van koopflats uit de Antillenflat in Leeuwarden hoeven niet bang te zijn dat zij de afbraak of nieuwbouw van de galerij hoeven te betalen. Die komt voor rekening van WoonFriesland, eigenaar van het grootste gedeelte van de woningen.

Regiovrijdag, 10 juni 2011

Grazers in plaats van maaiers op Schier

Schiermonnikoog - Het natuurbeheer in Nationaal Park Schiermonnikoog moet een natuurlijker vorm krijgen. Gisteravond hebben onder meer de gemeente, de provincie en Natuurmonumenten over die nieuwe aanpak nadere afspraken gemaakt.

Regiovrijdag, 10 juni 2011

Achtkarspelen wil ambtelijke fusie voor 2015

Buitenpost - Achtkarspelen moet deze raadsperiode nog op ambtelijk niveau fuseren met Tytsjerksteradiel, vinden burgemeester en wethouders van die gemeente. Dan kan jaarlijks een miljoen euro worden bespaard. De bezuiniging is hard nodig: Achtkarspelen komt tot 2014 jaarlijks 1,3 miljoen euro tekort en voorziet voor 2015 een gat van twee miljoen euro.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 juni 2011

Lifeline en Gods Eye View

Lifeline en Gods Eye View. Twee woorden, die zo tussen Hemelvaart en Pinksteren de nodige associaties teweeg brengen: Het levenslijntje met boven en het perspectief van God die alles ziet. Twee begrippen die in het detachement in Decimomannu (SardiniŽ, ItaliŽ) een rol spelen.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 juni 2011

Duizend fans Iron Maiden ontvangen gratis bijbel na popconcert

Arnhem - Na afloop van het concert van Iron Maiden in het Gelredome in Arnhem hebben woensdagavond duizend fans een Metalbijbel ontvangen van de vrijwilligers van Stichting Reck.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties