De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 juni 2017.

Cultuurzaterdag, 10 juni 2017

Veel respons op daken-actie voor Nepal

Heerenveen - De bewogen oproep van ds. Corry Nicolay uit Heerenveen - onder meer geuit in deze krant - om giften te geven voor nieuwe daken in Nepal is niet zonder resultaat gebleven. Er is ruim 6700 euro aan giften binnengekomen in de afgelopen weken. ,,Het bedrag voor de nieuwe daken in het Musahardorp is royaal gehaald. We hebben het geld overgemaakt naar Nepal en het is daar in roepies opgenomen. De golfplaten zijn besteld en het werk is in volle gang", laat de predikante weten.

Hoofdartikelzaterdag, 10 juni 2017

De bezeten wereld en de christelijke hoop

De Groningse historicus Johan Huizinga (1872-1945) is wereldwijd de beroemdste Nederlandse geschiedkundige. Zijn werk Herfsttij der Middeleeuwen is in vele talen uitgegeven en wordt tot op de dag van vandaag op veel universiteiten ter wereld door studenten gelezen en bestudeerd. Nog steeds verschijnen er wetenschappelijke studies over de invloed die Huizinga heeft gehad op de geschiedschrijving en hoe hij de geschiedbeoefening zag als een vorm van literatuur.

Regiozaterdag, 10 juni 2017

Geen nieuwe patiëntenstop Nij Smellinghe

Drachten - Nij Smellinghe heeft afgelopen jaar 7,5 procent meer zorg geleverd dan vooraf was afgesproken met zorgverzekeraars. Het Drachtster ziekenhuis moest het grootste deel van de extra kosten zelf dragen, maar wist in 2016 toch een positief resultaat te boeken.

Regiozaterdag, 10 juni 2017

Weinig cultureels op cv, maar vooral positieve reacties op Van Bekkum

De verandering in de top van Ljouwert-Fryslân 2018 roept gemengde reacties op. Directeur Lieven Bertels maakte eergisteren plots bekend dat hij consultant wordt bij een cultureel project in Amerika. Burgemeester van Smallingerland Tjeerd van Bekkum volgt hem op.

Regiozaterdag, 10 juni 2017

Houten bruggen van Sneek zijn officieel nog naamloos

Sneek - Jaren nadat de karakteristieke houten bruggen in Sneek via een prijsvraag de namen Krúsrak en Duvelsrak kregen, zijn die namen nog steeds niet officieel vastgesteld. Het naamgevingsproces verloopt rommelig. De namen Krúsrak en Duvelsrak werden in 2008 en 2010 door een jury gekozen uit honderden inzendingen. Daarbij bleef het vervolgens, want de namen staan nog steeds niet officieel in de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). Volgens Taeke van der Laan van de naamgevingscommissie van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn de namen nooit opgepakt door de commissie die bij naamgeving in de openbare ruimte een adviserende rol heeft. Hij vermoedt dat dit komt doordat Rijkswaterstaat initiatiefnemer was voor de prijsvraag. De formele afhandeling daarvan is vervolgens niet uitgevoerd door de voormalige gemeente Sneek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties