De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 juli 2012.

Cultuurdinsdag, 10 juli 2012

Jaap Mulder in docu over klezmer

Leeuwarden | Jaap Mulder, klarinettist van klezmerband Di Gojim is zondag te zien in de vierdelige documentaire De weg naar Klezmer, over de oorsprong van klezmermuziek. Vier Nederlands-Vlaamse vertegenwoordigers van de Jiddische muziek gaan voor dit programma van de Joodse Omroep in verschillende werelddelen op onderzoek uit. Mulder (Leeuwarden, 1959) toog naar Israël.

Cultuurdinsdag, 10 juli 2012

Viering vijftig jaar abdijconcerten

Aduard | In en rond Aduard wordt op 15 september een eendaags festival vanwege het vijftigjarig bestaan van de abdijconcerten in het Groningse dorp. Burgemeester Goeman Borgesius riep de kamerconcertreeks in 1962 in het leven.

Economiedinsdag, 10 juli 2012

Nazaat DE rekent weer op goede koffie

Leeuwarden | ,,De mensen in Chicago hadden geen begrip voor de historie van het traditionele oude Friese bedrijf Douwe Egberts. De afgelopen jaren hebben ze geprobeerd er zoveel mogelijk geld uit te peuren. Ik ben blij dat het bedrijf weer in Nederlandse handen is”, zegt Hessel de Jong (76), verwijzend naar het voormalige Amerikaanse moederconcern van DE, Sara Lee. De Jong is de kleinzoon van Cornelis Johannes de Jong die wordt gezien als de tweede stichter van het Jouster bedrijf: hij maakte het koffie-, thee- en tabakbedrijf echt groot in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Hoofdartikeldinsdag, 10 juli 2012

Bestrijding gebruik alcohol begint thuis

Het gebeurt deze weken herhaaldelijk: ouders die hun zoontje van twaalf een biertje gunnen ter gelegenheid van het afscheid van de basisschool. De overgang naar het voortgezet onderwijs verdient een markering en het eerste biertje is daarvan het symbool.

Regiodinsdag, 10 juli 2012

Omrin had gaswolk REC moeten melden

Harlingen | Afvalverwerker Omrin, exploitant van de reststoffenenergiecentrale in Harlingen, handelde in april vorig jaar onjuist bij het incident waarbij twee kraanmachinisten onwel werden. Dat heeft de rechter in Leeuwarden gisteren bepaald.

Regiodinsdag, 10 juli 2012

Ook dorpen Kollumerland houden huurwoningen

Kollum | Elk dorp in Kollumerland zal de komende vijf jaar huurwoningen houden. Dat staat in het Woonplan Kollumerland 2012-2016 dat de gemeente met de corporaties Thús Wonen en WoonFriesland heeft gesloten. Gisteren werd al bekend dat Dantumadiel een dergelijke overeenkomst heeft met Thús Wonen.

Regiodinsdag, 10 juli 2012

Naar school op een boerderij en zelf de lessen invullen

Op de boerderij van Thom Krol in Drogeham komt na de zomervakantie een school: de Buitenplaats. De kinderen mogen zelf de dagen indelen en beslissen welke methoden ze gebruiken.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2012

Behoefte aan ziekenhuisviering blijft

Kerkdiensten in ziekenhuizen trekken de laatste jaren minder bezoekers, signaleert de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen. Ook in Fryslân is dat het geval. De behoefte aan de diensten blijft hier echter groot.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2012

In twee jaar hele Bijbel door met tieners

Apeldoorn | Jonge tieners zijn zeer leergierig en gaan nog enthousiast op zoek naar nieuwe kennis, is de ervaring van ds. Jelle Nutma uit Apeldoorn. De predikant ontwikkelde daarom voor deze jongeren de catechesemethode: Met de Bijbel aan de slag.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2012

Eigen hout inleveren voor ‘Tafel fan Nijkleaster’

Jorwert | Het bestuur van Stichting Nijkleaster, het nieuwe pioniersproject in de kerk van Jorwert, wil op 28 oktober de ‘Tafel fan Nijkleaster’ presenteren. Het moet een gemeenschapstafel worden die gemaakt wordt uit ingeleverd hout.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2012

Jonge predikanten willen cultuuromslag

Utrecht | Een groep van zo’n honderd jonge predikanten wil een cultuuromslag in de Protestantse Kerk. De theologen vinden dat het radicaal anders moet wil er nog toekomst zijn voor de kerk.

Sportdinsdag, 10 juli 2012

Boek voor doorgewinterde liefhebbers van autosport

Echte autosportliefhebbers kennen hem en zijn zonen als coureurs. Maar ook de ‘gewone man’ zal de naam Bleekemolen ongetwijfeld iets zeggen. Want inmiddels is die naam bekend van de zogeheten incentives; autofeestjes op circuits, zou je kunnen zeggen. Precies over die beide ‘levens’ gaat het boek met de weinig aan de verbeelding overlatende titel Michael Bleekemolen. Een leven in de autsport. En daarbuiten.

Sportdinsdag, 10 juli 2012

Cambuur geeft Deen Nielsen geen contract

Leeuwarden | Cambuur biedt de Deense testspeler Anders Nielsen geen contract aan. De verdediger was de afgelopen week op proef in Leeuwarden, maar maakte op de technische staf te weinig indruk om in aanmerking voor een contract te komen.

Sportdinsdag, 10 juli 2012

Heerenveen haalt Zuiverloon terug

Heerenveen | Heerenveen heeft vamiddag Gianni Zuiverloon gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De 25-jarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Real Mallorca.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties