De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 10 augustus 2009.

Cultuurmaandag, 10 augustus 2009

Te lange soundchecks in de Prinsentuin

Ze zaten op het gras van de heuvelflanken en op het terras met de stoelen allemaal naar het podium aan de overkant van de vijver gekeerd. Ze zaten op het gras om de vijver en stonden op de witte paden door de Prinsentuin in Leeuwarden. Ongeveer 750 mensen moeten het zijn geweest. Sommigen hadden uit voorzorg een paraplu meegenomen, maar het bleef droog. In de koepel stonden gistermiddag in het kader van de Prinsentuin zomerconcerten twee reggaebands geprogrammeerd. Gery Mendes, zanger van het hoofdprogramma GMB, deed er alles aan om alle bezoekers bij het optreden te betrekken. Het zou pas op het laatste moment lukken.

Cultuurmaandag, 10 augustus 2009

Chef-dirigent van politieorkest overleden

Assen - Chef-dirigent Wim Jongen (63) van het Politie Orkest Noord Nederland is zaterdag overleden in zijn woonplaats Assen. Dat heeft de manager van het orkest gemeld. Jongen overleed aan een hersentumor.

Hoofdartikelmaandag, 10 augustus 2009

De financiŽle wereld...

Het moet anders in de financiŽle wereld. Dat was de leus na de berichten over de financiŽle wereld, na het uitbreken van de financiŽle crisis. De verontwaardiging over de beloningen, over de mentaliteit en over de Ďbedrijfsvoeringí op de financiŽle markten was groot. Wereldwijd werd geroepen om meer toezicht en werden de beroepsgroepen van bankiers en handelaren ongeveer gelijkgesteld met die van criminelen. Het beeld van de tollenaar in de bijbel, onder meer een aspect van de publieke minachting, bleek verrassend actueel.

Regiomaandag, 10 augustus 2009

Loonkosten bij provincies blijven stijgen

Leeuwarden - Bijna twee derde van de ambtenaren die werken bij een van de Nederlandse provinciŽn zit aan de top van zijn of haar salaris. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Interprovinciaal Overleg (IPO) deed. Hoewel er minder ambtenaren in dienst zijn vergeleken met voorgaande jaren, blijven de loonkosten stijgen.

Regiomaandag, 10 augustus 2009

Is de sponsor eens mee, gaat de motor stuk: balen!

Blije - Frysl‚n bruist deze zomer van de evenementen. Voor de toerist, maar zeker ook voor de eigen bevolking. Het Friesch Dagblad doet ook elke zaterdag een dagje uit. Vandaag: de Swarte Cross in Blije.

Regiomaandag, 10 augustus 2009

Jelle Talsma schrijft IFKS-historie

Lemmer - Jelle Talsma uit Warten heeft afgelopen zaterdag in Lemmer de titel bemachtigd in de A-klasse van de IFKS. Hij schreef daarmee historie. Voor het eerst won een schipper drie jaar achter elkaar het kampioenschap. Vorig jaar won hij de B-klasse en in 2007 de C-klasse. ,,It is te moai om wier te wÍzeníí, aldus Talsma, die gistermiddag in zijn woonplaats werd gehuldigd.

Regiomaandag, 10 augustus 2009

Scheepvaartmuseum wordt iets cultureler

Sneek - Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek gaat vernieuwen: de oude collectie blijft centraal staan, maar die moet wel beter worden ontsloten: voor de jeugd, de wetenschapper en de toerist.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2009

Scholen en gemeenten gevraagd voor microkredieten

Leeuwarden - Oikocredit Frysl‚n gaat de komende maanden actief kerken, maar ook scholen en burgerlijke gemeenten benaderen om geld te steken in microkredietprojecten. Oikocredit wil zo het aantal deelnemers flink verhogen.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2009

ĎVoor goede dingen komt er altijd geldí

Leeuwarden - Wie in Oikocredit investeert geeft mensen niet alleen geld, maar ook herwinning van hun waardigheid en geloof in eigen kunnen. ,,Je bent iemand. Oikocredit investeert in mensen en zorgt dat ze zich uit de armoede omhoog kunnen werkenĒ, aldus Pieter Kooistra.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2009

Dorp betaalt mee aan toren Tytsjerk

Tytsjerk - De Protestantse Gemeente Tytsjerk investeert de komende jaren flink in haar kerkgebouw. Het groot onderhoud kost de kerk heel wat meer dan waar ze op gerekend had. Daarom wordt de opknapbeurt verdeeld over twee fases. Eerst is de buitenkant van de toren en een deel van de kerk aan de beurt.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2009

Nieuw magazine Leger des Heils voor donateurs

Leeuwarden - Het Leger des Heils heeft een nieuw blad voor donateurs: Kans. Met het magazine wil het Leger des Heils de donateurs inspireren tot meer ,,geestelijke en financiŽle betrokkenheidĒ bij haar werk.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2009

Gereformeerde Bond kiest apologetiek als jaarthema

Leeuwarden - De Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland heeft apologetiek gekozen als jaarthema. Dat heeft het hoofdbestuur bekend gemaakt in een brief aan de kerkenraden, besturen van evangelisaties en afdelingen van de GB.

Sportmaandag, 10 augustus 2009

Eťn keer Ď20í is al genoeg voor titel Helmholt

Winsum - De eerste, die was toch iets mooier. Aldus Bart Helmholt, zaterdag nadat hij in Winsum voor de tweede keer op rij de Friese titel pakte. De vreugde om de Sulveren Pols was er niet minder om. Door als enige de 20 meter te passeren, hield hij zijn voornaamste belagers Thewis Hobma en Hannes Scherjon achter zich.

Sportmaandag, 10 augustus 2009

Van der Bos c.s. blijven scherp

Menaldum - De honger van het partuur Gert-Anne van der Bos, Folkert van der Wei en DaniŽl Iseger na het winnen van de PC allerminst gestild. Gisteren wonnen ze in Menaldum hun zevende partij in de vrije formatie. ,,Der komme noch in pear moaie partijen oan en dÍr is Menaem ien fanĒ, sprak Van der Wei.

Sportmaandag, 10 augustus 2009

Woudstra troeft Friese springruiters opnieuw af

Gorredijk - Hilde Woudstra kaapte zaterdag in Gorredijk de Friese titel voor de neus weg van de Friese favorieten. Toppers als Folkert Kelderman, MarriŽt Hoekstra, Hester Klompmaker en Hans de Vries werden op het beslissende moment afgetroefd door de Friezin om utens. De amazone uit Daarle won de klasse ZZ met de merrie Opala.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties