De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 10 augustus 2011.

Cultuurwoensdag, 10 augustus 2011

Hulpactie

Urk - Stichting Geke’s Tiental op Urk gaat een dvd maken ten bate van de hulpactie voor hongerend Afrika. Dat heeft een woordvoerster van de stichting vandaag gemeld. Het koor, onder leiding van Geke van der Sloot, neemt de dvd op 10 september op. Het thema van de schijf is Niemand leeft alleen maar voor zichzelf.

Cultuurwoensdag, 10 augustus 2011

Bedrijvencontactdag

Leeuwarden - Stichting Friesland Pop houdt op 22 september een netwerkdag voor mensen die werkzaam zijn in de Friese muziekscene. De Fries Popnet Bedrijvencontactdag vindt plaats in het Schaaf City Theater in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerder van Friesland Pop gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 10 augustus 2011

Sara Lee

Downers Grove - Sara Lee, het moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft zijn deegactiviteiten verkocht. Voor 545 miljoen dollar (382 miljoen euro) is de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Ralcorp Holdings de nieuwe eigenaar, zo werd gisteren bekend. De verkoop past in de strategie van Sara Lee om zich op te splitsen in enerzijds een internationaal thee- en koffiebedrijf en anderzijds een Noord-Amerikaanse vleesdivisie. Het verkochte onderdeel, dat onder meer huismerk-pizzadeeg en koekjes maakt, was goed voor 300 miljoen dollar omzet.

Economiewoensdag, 10 augustus 2011

Beurs heeft wel vertrouwen in centrale banken

Leeuwarden - De bekendmaking van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), dat de rente tot 2013 laag zal blijven, heeft gisteren voor een ommezwaai gezorgd op de beurzen. Na dagen van verliezen eindigden de aandelenindexen wereldwijd met winst. Ook het opnieuw opkopen van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB) had een positief effect. Waar politici worden gewantrouwd door beleggers, krijgen de economische instituten wél het vertrouwen.

Hoofdartikelwoensdag, 10 augustus 2011

De raadsels achter de Britse rellen

Na het uitvoerige nieuws over de grootschalige rellen in diverse Britse steden zijn er nu de analyses over de rellen. En dus over de jongeren die massaal ongeveer alles doen wat een burger niet behoort te doen. Met die analyses wordt geprobeerd vat te krijgen op de gebeurtenissen: wie zijn die jongeren; waarom doen ze het; wat zijn de achtergronden van hun gedrag; wat is hun (politieke) bedoeling; hébben ze eigenlijk wel een bedoeling en zo zijn er nog vele analyses mogelijk.

Regiowoensdag, 10 augustus 2011

Boosheid over snel afblazen skûtsjesilen

Elahuizen - In Elahuizen is gisteren boos en met grote teleurstelling gereageerd op het snelle afgelasten van het skûtsjesilen. ’s Morgens tijdens de routebespreking werd al besloten om de wedstrijd op de Fluezen niet door te laten gaan.

Regiowoensdag, 10 augustus 2011

‘Ik dacht dat het mijn lot was drugs te gebruiken’

Heerenveen - Tom Enkels (28) uit Zutphen komt zwetend aan bij Crackstate, het gemeentehuis van Heerenveen. Hij doet samen met vier andere ex-drugsverslaafden mee aan een anti-drugsmarathon. Tien dagen lopen door Fryslân, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg om aandacht te vragen voor de risico’s van drugs. De marathon is een initiatief van afkickcentrum Narconon en de stichting Geen drugs, wél leven.

Regiowoensdag, 10 augustus 2011

De meest prestigieuze zeilprijs is binnen

Makkum - Tweemaal moest Hinke de Vries uit Makkum afgelopen zaterdag worden gebeld. Pas toen drong het goed tot haar door dat haar tweemaster, De Wylde Swan, de vriendschapstrofee van de Tall Ships Races had gewonnen. Eindelijk was de meest prestigieuze prijs van het zeilseizoen binnen. ,,Hjir dogge we it foar. It is de befestiging dat je it goed dogge”, zegt de eigenares van ’s werelds grootste tweemast-topzeilschoener.

Regiowoensdag, 10 augustus 2011

Friezin merkt niks van rellen

Londen - ,,Ik hang niet de ramptoerist uit, ik heb de rellen niet opgezocht.” Marieke van der Veen verhuisde een half jaar geleden van Leeuwarden naar Londen, waar sinds vier nachten heftige rellen plaats vinden. Gelukkig niet bij haar in de buurt.

Regiowoensdag, 10 augustus 2011

Stad is Wadparkeerders beu

Harlingen - Bezoekers van de eilanden die hun auto in Harlingen willen parkeren, kunnen in de toekomst niet meer gratis in de stad terecht. Het college van burgemeester en wethouders wil het betaald parkeren uitbreiden en daaromheen komt een blauwe zone. Daar kunnen mensen met een parkeerschijf maximaal twee uur blijven staan. Naast een blauwe zone wil het college ook een verwijssysteem in de stad om bezoekers sneller naar beschikbare plaatsen te leiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 augustus 2011

Voor Koarnjumer kerk was genoeg geld

270 kerken doen dit jaar mee aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Een daarvan is de kerk van Koarnjum, een zaalkerk waarbij niet op het interieur werd bezuinigd door de bouwers.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 augustus 2011

Niet interen op diaconaal vermogen voor noodhulp

Menaam/Arum - Diaconieën die beschikken over kapitaal doen er niet verstandig aan om daarop in te teren, ook niet als het gaat om noodhulp. Dat stelt Durk de Vries van de Friese afdeling van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer. ,,Mijn advies zou zijn: probeer het vermogen wat in stand te houden en geef de rest uit.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties