De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 augustus 2013.

Economiezaterdag, 10 augustus 2013

Datingsite zoekt innoverende ondernemers

Een jaar geleden begon Jim Schoot (49) de iDEfabriek. Bundeling van innovatieve krachten kan een maatschappelijk-economische boost geven aan het MKB.

Hoofdartikelzaterdag, 10 augustus 2013

Zelfdoding: opdracht aan de samenleving

In 2012 stierven in Nederland 650 mensen na een ongeluk in het verkeer. In 2012 benamen 1750 mensen in Nederland zich van het leven. De verhouding tussen de aantallen doden door verkeer en door zelfdoding is ongedacht. In de beleving van veel mensen is het verkeer een belangrijker oorzaak van de dood dan zelfdoding. Dat zal er mee te maken hebben dat zelfdoding onderdeel was, en gedeeltelijk is, van een taboe: kranten schrijven veel vanzelfsprekender over dodelijke verkeersslachtoffers dan over slachtoffers van zelfdoding.

Regiozaterdag, 10 augustus 2013

Veel wilddrinkers en -plassers tijdens Sneekweek

Sneek | Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân vindt dat de Sneekweek zeer succesvol is

Regiozaterdag, 10 augustus 2013

Fries toerisme dankzij mooie weken uit dipje

Leeuwarden | De toeristische sector in Fryslân heeft de afgelopen drie weken een stevige inhaalslag gemaakt. Na het natte voorseizoen profiteerden vooral de campings van het fraaie zomerweer. Ook de hotels en bungalowparken noteerden een prima bezetting. Toch is het de vraag of dat voldoende is om het magere voorjaar helemaal goed te maken.

Regiozaterdag, 10 augustus 2013

Grou verslagen na ongeval met jonge Utrechtse

Grou | De verslagenheid is groot in Grou na het ongeval in de nacht van woensdag op donderdag, waarbij de zeventienjarige Florine Timmer uit Utrecht om het leven kwam. De gebeurtenissen hebben diepe indruk gemaakt op inwoners en bezoekers van het watersportdorp.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 augustus 2013

Het evangelie vertellen aan duizenden metalfans

Marc de Bruijn (38) uit Leeuwarden gaat vandaag op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden bij het festival Into the Grave evangeliseren en Metalbijbels uitdelen. Hij vertelt over zijn passie voor God en metal-muziek.

Sportzaterdag, 10 augustus 2013

Column Lieuwe Westra: Tijdrit waar muziek in zit

Mijn Tour de France was niet goed. Met het afstappen op de Champs Elysées als dieptepunt. Het was tijd voor rust. Hoewel ik vorig jaar de Ronde van Denemarken nog won, was het goed voor lichaam en geest om hem nu links te laten liggen. Ik heb een paar criteriums gereden en er soms nog wat kilometers bij gemaakt. Maar er is verschil tussen trainen en fietsen. Wat ik deed, was duidelijk het laatste. Freewheelen om fit te worden. Vier dagen vakantie hebben me nu het laatste zetje gegeven. Ik ben er weer!

Sportzaterdag, 10 augustus 2013

Rust moet fierljepper Helmholt de zesde Friese titel bezorgen

Winsum | Favoriet zijn voor de Friese kampioenschappen fierljeppen; het is voor Bart Helmholt niets nieuws meer. Toch leeft de dertigjarige Burgumer, inmiddels vijfmaal winnaar van het FK, dit jaar anders toe naar het hoogtepunt van het seizoen dan voorheen. De voorbereiding op de editie van 2013 stond in het teken van rust: even een week niet springen. Net als die ene keer in 2010. ,,En het FK van dat jaar was mijn beste ooit.”

Sportzaterdag, 10 augustus 2013

Van Basten: laten we het over voetbal hebben bij Heerenveen

Heerenveen | Heel vaak ging het afgelopen seizoen over andere zaken dan voetbal bij sc Heerenveen. Afgelopen week, na de gewonnen competitie-ouverture tegen AZ (4-2), was dat wederom het geval nadat trainer Marco van Basten uitspraken deed over de positie van de onder vuur liggende technisch directeur Johan Hansma en het al dan niet aan- of verkopen van spelers. ,,Maar”, zei Van Basten gisteren vooruitblikkend op het uitduel met NAC Breda, ,,laten we het nu maar weer over voetbal hebben.”

Sportzaterdag, 10 augustus 2013

Cambuur verdrijft Roda-nachtmerrie niet

Geel, tegengoals en verlies in de eredivisie. Dertien jaar moest Cambuur erop wachten. Voor de Leeuwarders stond het uitduel tegen Roda JC (2-0) gisteren dan ook in het teken van primeurs. Maar de nachtmerrie van Kerkrade? Die bleef.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties