De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 10 augustus 2015.

Cultuurmaandag, 10 augustus 2015

Loren Brouwers beste op zonovergoten Poetry Slam

Loren Brouwers (24) won zondagmiddag in de Prinsentuin de zevende editie van de Leeuwarder Poetry Slam. Zij verdiende daarmee een plaats in de nationale halve finale in Utrecht. Volgens de jury was zij degene die paradoxaal genoeg de 'meest verhelderende, aesopische, verluierde en werkelijk meest poëtische poëzie' bracht.

Geloof & Kerkmaandag, 10 augustus 2015

Respect voor uitdelers Metal Bijbel

Leeuwarden - Een evangelisatieteam van Metal Bijbel Leeuwarden stond afgelopen weekend voor het eerst op het festivalterrein van Into The Grave en CityRock bij de Leeuwarder Oldehove. Ze deelden in twee dagen tijd liefst 1300 exemplaren uit van de Metal Bijbel. ,,En misschien wel net zo belangrijk: de denkwijze over christenen verandert en ook bij de organisatie hebben we veel goodwill gekweekt'', zo vertelt Marc de Bruijn. ,,We hebben twee geweldige dagen gehad.''

Sportmaandag, 10 augustus 2015

Hiske Galama: bloedprikker in de ochtend, kampioene in de middag

Waar twee honden vechten om één been, gaat de derde er mee heen'. Zelden deed het oud-Hollandse gezegde meer opgeld met betrekking tot het fierljeppen dan zaterdag in de strijd om de Friese titel bij de vrouwen. Want niet topfavorieten Klaske Nauta en Marrit van der Wal, maar outsider Hiske Galama won. En dat terwijl de oud-kampioene al blij was dat ze via de achterdeur de finale was binnen geslopen. De titel ging naar haar, tot verrassing van vriend, vijand én zichzelf.

Sportmaandag, 10 augustus 2015

Masseurs hebben 't er maar druk mee op FK fierljeppen

Winsum - Er zijn fierljeppers die hun eigen sportmedische ondersteuning hebben. Er zijn er ook die dat niet hebben. En zéker niet tijdens de wedstrijden. Zie daar; een gat in de markt als je bijvoorbeeld fysiotherapeut of osteopaat bent. In andere sporten is het al normaal, maar zaterdag was het bij het FK fierljeppen dan ook zover: voor het eerst tijdens een Friese titelstrijd konden springers van allerlei pluimage zich door aanwezige experts - in de volksmond masseurs - laten behandelen.

Sportmaandag, 10 augustus 2015

Hooisma bewijst dat fierljeppen toekomst heeft in Joure

Winsum - Terwijl in de gemeente De Fryske Marren het gesteggel over de toekomst van fierljepclub Joure voortduurt, bewees Gerard Hooisma in de jongenscategorie zaterdag met de Friese titel waarom de sport daar een toekomst heeft. De springer uit Oudehaske is lid van de Jousters, die hard toe zijn aan een nieuwe, betere accommodatie. Hooisma liet collegepartijen FNP en CDA met zijn winst op het FK alvast even zien wat doorpakken betekent. Net als Maureen Poeisz (Sneek) in de famkesklasse.

Sportmaandag, 10 augustus 2015

Oane Galama zet op FK kroon op fierljepjaar; maar gaat hij door?

Winsum | Oane Galama zette afgelopen zaterdag tijdens het FK in Winsum de kroon op zijn beste fierljepjaar ooit. De eerste Friese titel maakte een hoop los bij de Wiuwerter. Tussen neus en lippen door ging het ineens ook over een mogelijk afscheid.

Sportmaandag, 10 augustus 2015

COLUMN: Mini-mensjes en hamburgers

Ik mocht afgelopen vrijdag even een verhaal delen op de radio. Het ging over Madurodam. Over mini-mensjes. Over landschappen, vergezichten en de trein. Maar vooral over fierljeppen voor jeugd. Een dag na dat radio-optreden bij de collega's van Omrop Fryslân zat ik bij de Friese kampioenschappen. Altijd een spektakelstuk. En ook nu. Zéker bij de jongste groepen, de jongens en de famkes. Ik dacht terug aan mijn reis naar het zelfbenoemde Madurodam. En het sterkte mij in de conclusie die ik vrijdagavond al de Friese ether inslingerde: jeugdfierljeppen moet waardering krijgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties