De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 10 augustus 2016.

Economiewoensdag, 10 augustus 2016

Steun voor weidevogelzuivel

Leeuwarden - Het noordelijk samenwerkingsverband Boerengilde heeft voor het project Weide Weelde zuivel subsidie gekregen voor het op de markt brengen van zuivelproducten. Boerengilde brengt met Noorderland Melk zuivel op de markt waarbij boeren die zorgen voor een betere leefomgeving voor weidevogels extra geld krijgen voor hun melk. Per verpakking gaat twee cent naar agrarisch natuurbeheer door de Gildeboeren in een soort weidefonds. Zij kunnen hiermee investeren om het aandeel natuur op de bedrijven te verhogen naar minimaal 20 procent van de grond. In het begintraject zijn de producten verkrijgbaar bij supermarkten van de Jumbo. Daarna volgen ook Poiesz, Plus en Deen.

Hoofdartikelwoensdag, 10 augustus 2016

Economie gaat boven belang van de burger

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft verkeerd gehandeld ten aanzien van Griekenland. De economie van het Zuid-Europese land zou er nu aanzienlijk beter voorstaan als het IMF was ingegaan op het verzoek om verlichting van de schuldenlast. Dat heeft het IMF niet gedaan onder druk van Noord-Europese eurolanden. Onder meer Duitsland en Nederland hebben die druk uitgeoefend om binnenlandse redenen: politici beloofden keer op keer dat iedere euro aan Griekenland zou worden terugbetaald. De grote financiŽle druk die het gevolg is van het IMF-beleid is een belangrijk element in de armoede van veel Grieken en zorgt er voor dat de economie maar beperkt kan groeien.

Regiowoensdag, 10 augustus 2016

Nog geen duidelijkheid over doorstart zorggroep Kardan

Harlingen - Het is nog niet bekend of Stichting Zorggroep Kardan uit Harlingen een doorstart kan maken. Dat zegt curator Rimar Goudberg van Verdonk Advocaten in Heerenveen.

Regiowoensdag, 10 augustus 2016

Dassen maken drafbaan Oudeschoot nagenoeg onbruikbaar

Oudeschoot - Anderhalf jaar geleden ontdekte een van de trainers bij toeval een groot gat in de grond van de drafbaan van de Hanovers Hoeve, het draverstrainingscentrum bij Oudeschoot. Het bleek te gaan om een hol van een das, de diersoort die in de jaren negentig vier kilometer verderop is uitgezet. Het gat was zo groot dat Hamming er tot de borst in kon staan.

Regiowoensdag, 10 augustus 2016

Nog geen duidelijkheid over doorstart zorggroep Kardan

Harlingen - Het is nog niet bekend of Stichting Zorggroep Kardan uit Harlingen een doorstart kan maken. Dat zegt curator Rimar Goudberg van Verdonk Advocaten in Heerenveen.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 augustus 2016

Rotondekerk van De Westereen verkocht

De Westereen - Protestantse Gemeente De Westereen heeft de Rotondekerk verkocht. De voormalige gereformeerde kerk aan de Skoallestrjitte wordt eigendom van bouwbedrijf Postma in De Westereen, zo laat Jan Wagenaar van het college van kerkrentmeesters weten. Ook de naastgelegen kosterswoning is onderdeel van de verkoop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties