De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 10 september 2015.

Cultuurdonderdag, 10 september 2015

Van experimenteerdrift naar tastbare kunst

Kunsthuis Syb in Beetsterzwaag bestaat vijftien jaar. Dat wordt gevierd met de eerste TriŽnnale van Beetsterzwaag die vandaag opent. Op vijftien plekken in het dorp is beeldende kunst te zien, waarin de inwoners van Beetsterzwaag een glansrol hebben.

Economiedonderdag, 10 september 2015

Bedrijfsbeurs zonder een hoge financiŽle drempel

Leeuwarden - Voordat de beurs STEND gistermiddag begon, was hij volgens organisator Jan-Dirk van Ravesteijn al geslaagd. Zestig ondernemers hadden zich ingeschreven om mee te doen in Crystallic in Leeuwarden.. ,,Dat was ook onze inschatting voor deze eerste keer."

Hoofdartikeldonderdag, 10 september 2015

Oorlog in SyriŽ krijgt een inktvlekwerking

De oorlog in SyriŽ krijgt steeds meer een internationaal karakter. Dat betekent dat een oplossing van het conflict verder uit zicht raakt.

Regiodonderdag, 10 september 2015

Kampioensram 189-75741 geliefd bij fokkers

Easterwierrum - Schapenfokkers uit heel Nederland komen naar Easterwierrum om hun ooi te laten dekken door de driejarige ram 189-75741 van Ido Altenburg en zijn grootvader Rintje de Schiffart. De ram werd onlangs in Apeldoorn uitgeroepen tot Nederlands kampioen en afgelopen weekeinde werd het witte Texelse schaap in Tolbert kampioen van Noord-Nederland.

Regiodonderdag, 10 september 2015

Honderdjarige elfstedenveterane Corry Hoekstra kijkt nog vooruit

Leeuwarden - Al vele keren heeft ze haar opmerkelijke levensverhaal gedaan, voor allerhande media. Cornelia Janna (Corry) Hoekstra uit Leeuwarden heeft er eigenlijk wel een beetje genoeg van, bekent haar zoon Hedde Beetsma.

Regiodonderdag, 10 september 2015

De Duitse mijn die na de oorlog acht levens eiste in Paesens

Paesens - Einte Prins hoorde op maandag 10 september 1945, vandaag precies zeventig jaar geleden, een harde knal uit de richting van de Peazemerlannen. 'Het zal de aangespoelde Duitse mijn wel zijn die tot ontploffing is gebracht', dacht de toen negenjarige jongen. Korte tijd later vernam zijn vader het droeve nieuws: de aangespoelde mijn was te vroeg geŽxplodeerd en vijf mariniers en drie burgers waren om het leven gekomen.

Regiodonderdag, 10 september 2015

Jongen (16) uit Dantumadiel lichtte duizenden internetters op

Leeuwarden - Een nu zestienjarige jongen uit de gemeente Dantumadiel heeft de afgelopen anderhalf jaar vele tienduizenden mensen geprobeerd op te lichten via internet. De jongen stond dinsdag terecht op een niet-openbare kinderrechterzitting. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel geld hij met de oplichting heeft verdiend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties