De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 september 2016.

Economiezaterdag, 10 september 2016

Boeren willen ministerie voor platteland

Zwanenburg - Nederlandse boeren willen dat na de verkiezingen van maart volgend jaar een nieuw ministerie van Voedsel, Natuur en Platteland in het leven wordt geroepen. Land- en tuinbouworganisatie LTO vindt dat daarmee het maatschappelijk belang van boeren een duidelijkere stem krijgt in Den Haag.

Hoofdartikelzaterdag, 10 september 2016

Betere tijden na eerherstel theologie

Handboeken over de geschiedenis van de theologie laten zien hoe in de loop van de eeuwen het theologisch spreken en handelen veranderen. In de vroege kerk werd anders over God gesproken dan in de middeleeuwen. En de theologie in onze tijd heeft andere woorden en andere begrippen dan de theologie van zeventiende eeuw. Voor beide geldt overigens dat 'de’ theologie niet bestaat; er is altijd sprake van onderscheiden vormen van theologie.

Regiozaterdag, 10 september 2016

Fryslân wacht uitzonderlijk warm nazomerweer

Leeuwarden - Het wordt volgende week uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Dinsdag en woensdag worden met 25 tot 30 graden de warmste dagen.

Regiozaterdag, 10 september 2016

Nieuwe Akademy is klaar voor de toekomst

Leeuwarden - Onder begeleiding van een Fries blaaskwintet sloot prinses Laurentien gisteren de oude ingang en opende zij de nieuwe. ,,De oude ingang viel niet zo op", vertelt Jos Tjal-sma, hoofd algemene zaken bij de Fryske Akademy. ,,Het kwam geregeld voor dat bezoekers voorbij de oude deur liepen en de ingang niet konden vinden. De oude Akademy had een gesloten karakter. Dit is met de nieuwe ingang toegankelijker geworden."

Regiozaterdag, 10 september 2016

Landweer-machine is niet voor Auke de Sloper

Leeuwarden - ,,Tja. Zo’n mooie machine laat je natuurlijk niet naar Auke de Sloper gaan." Piet van der Wal, lid van de historische vereniging Aed Levwerd en raadslid in Leeuwarden, staat aan de Keizersgracht te kijken hoe de grote stoommachine van een dieplader wordt gehaald. ,,Kijk, hij stond altijd in de hal van de hts aan de Vondelstraat. Ik geloof dat het in 2010 was toen ik hoorde dat er geen plek meer voor de machine was."

Sportzaterdag, 10 september 2016

Sanne Wevers-effect

Leeuwarden - Het Sanne Wevers-effect begint zichtbaar te worden bij gymnastiek- en turnverenigingen in Fryslân. Dat zeggen verschillende verenigingen. Door de gouden medaille die Wevers behaalde op de evenwichtsbalk tijdens de Olympische Spelen lijkt het vooral veel meisjes leuk om ook te gaan turnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties