De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 10 oktober 2012.

Cultuurwoensdag, 10 oktober 2012

Pearl Jozefzoon gast bij De Wâldsang

Buitenpost | Brassband De Wâldsang uit Buitenpost heeft voor het Nieuwjaarsconcert van 2013 een bijzondere gast gecontracteerd. Het gaat om zangeres Pearl Jozefzoon, onder andere bekend van The Voice of Holland. Het concert wordt gehouden op 12 januari in de Flambou in Surhuisterveen.

Cultuurwoensdag, 10 oktober 2012

Expositie Drents Museum in UMCG

Groningen | Het Drents Museum houdt vanaf morgen een expositie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Noordelijke realisten toont tot en met 11 januari schilderijen van twaalf hedendaagse realistische kunstenaars uit de collectie van het Drents Museum. Er zal werk te zien zijn van onder anderen de Friese kunstenaars Douwe Elias en Pieter Pander.

Cultuurwoensdag, 10 oktober 2012

Al veertig aanmeldingen voor ‘Muse’

Leeuwarden | Voor het televisieprogramma Muse van Omrop Fryslân en het Fries Museum hebben zich in één week tijd al veertig amateurkunstenaars aangemeld. Dat heeft het museum gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 10 oktober 2012

25.000 bezoekers voor expositie ‘Groen geluk’

Leeuwarden | De expositie Groen geluk. Van lusthof tot volkstuin in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft tot nu toe 25.000 bezoekers getrokken. Daarmee komt het totaal aantal bezoekers dit jaar al op 30.000, tweeduizend meer dan in het hele vorige jaar.

Hoofdartikelwoensdag, 10 oktober 2012

Mager buitenlands verhaal van Romney

Het vorige week gewonnen televisiedebat doet de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney klaarblijkelijk zweven op vleugels van zelfvertrouwen. Hij durft zijn rivaal, president Obama, nu ook aan te vallen op diens buitenlandse politiek, toch niet bepaald een beleidsterrein waar de rijke zakenman en ex-gouverneur Romney zich thuis zal voelen.

Regiowoensdag, 10 oktober 2012

Zelfs artsen weten vaak niet van het Fragiele X-syndroom

Het Fragiele X-syndroom is een van de meest voorkomende erfelijke oorzaken van een verstandelijke beperking. Toch is de aandoening nog erg onbekend. Ouderverenigingen willen meer aandacht voor het syndroom: 10 oktober is vanaf heden de dag van de Fragiele X.

Regiowoensdag, 10 oktober 2012

Restant state in fietstunnel

Leeuwarden | Ze móésten er liggen, de restanten van Abbingastate onder het Drachtsterplein. In februari werden ze echter niet aangetroffen, maar deze week wel toen er gewerkt werd aan de zuidoostelijke fietstunnel.

Regiowoensdag, 10 oktober 2012

Waarom honden aan de lijn moeten in Fryslân

Bakkeveen | Hondenbezitters die hun dier los laten lopen. Voor natuurbeheerders is het een probleem dat steeds groter wordt. De loslopende honden zorgen voor overlast en bijten bijvoorbeeld weidedieren dood. Bakkeveen stelt nu een hondenverbod in.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2012

PKN: instituties minder belangrijk

Utrecht | Kerkelijke regelgeving en de functie van de kerkenraad in een plaatselijke gemeente worden steeds minder relevant voor gemeenteleden binnen de Protestantse Kerk. Dat constateert de PKN in het Beleidsplan 2013-2016 dat dit weekend openbaar werd.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2012

Steeds meer Amerikanen geloven niet meer in God

Washington | Steeds meer Amerikanen, nu een op de vijf, zeggen dat ze zich met geen enkele religie verbonden voelen. Dat blijkt uit gisteren gepresenteerde cijfers van het Pew Research Center Forum on Religion & Public Life. Dit instituut is vergelijkbaar met het Kaski in Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2012

Slaan op de rots

Verdriet kit al mijn krachten samen

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2012

Fryslân is ds. Riemersma (92) niet vergeten

Amersfoort | Ds. Pieter Riemersma kon het de afgelopen weken niet geloven. Allemaal post en mooie brieven uit Fryslân. ,,Ze blijven maar komen, mooie kaarten en leuke brieven’’, vertelt hij.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2012

Heruitgave van Heidelbergse Catechismus

Franeker | Uitgeverij Van Wijnen in Franeker komt volgend voorjaar met een heruitgave van de eerste druk van de Heidelbergse Catechismus uit 1563. Het gaat om de Emdense Nederlandse editie, waarvan het enige bekende exemplaar zich bevindt in de Universiteitsblibliotheek in Utrecht. Vandaag vertrekt uitgever Dingeman van Wijnen naar de Frankfurter Buchmesse om daar met de Duitse drukker de details rond de unieke uitgaven te bespreken.

Sportwoensdag, 10 oktober 2012

Van der Werf moet weg bij Ruiter Dakkapellen

Teake-Piet van der Werf stopt bij wielerteam Ruiter Dakkapellen. Van der Werf kreeg gisteren te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. ,,Jammer”, vond de 24-jarige Dearsumer. ,,Fan de sechtjin fytsers meie der fiif bliuwe en der komme sân oaren by.” Van der Werf hield gemengde gevoelens over aan het besluit van de ploegleiding. ,,Ik haw net echt hiel goeie útslagen riden, mar ik wie wol ien fan de bęsten fan de ploech.” Van der Werf zoekt nu naar een nieuwe formatie voor volgend jaar. ,,It leafst gean ik nei in bűtenlânske ploech omdat ik it leafst yn de bergen fyts.”

Sportwoensdag, 10 oktober 2012

Cambuur ziet geen versterking in Estse tweeling

Emmen | Ze waren helemaal uit Tallinn naar Leeuwarden gekomen om een paar dagen mee te lopen bij SC Cambuur. Vanaf maandag trainde de tweeling Raido en Rando Leokin uit Estland mee met de selectie van Alfons Arts, maar de snuffelstage levert geen vervolg op. Gisteren speelden de linker- en rechterspits een halfuur mee in het oefenduel met FC Emmen (2-0 verlies). De twintigjarige spelers overtuigden de technische staf niet.

Sportwoensdag, 10 oktober 2012

Jong-A-Pin voelt zich in Japan als een vis in het water

Shizuoka | Hij weigerde zijn handtekening te zetten onder een verlaagd contract bij sc Heerenveen. Na zes jaar eredivisie ging hij in de zomer van vorig jaar het avontuur aan bij het Japanse Shimzu S-Pulse. Calvin Jong-A-Pin voelt zich daar als een vis in het water. Een monoloog over scheidsrechters als robots, bioscooppubliek en de perfecte samenleving.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties