De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 oktober 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 10 oktober 2017

Catalonië wil de lusten, niet de lasten

De hoop op een politieke oplossing voor de Catalaanse kwestie lijkt vervlogen. Naar verwachting zal de nationalistische regering van de Spaanse deelstaat deze week de onafhankelijkheid uitroepen. De regering in Madrid zal dat niet over haar kant laten gaan en mogelijk het Catalaanse parlement ontbinden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

Regiodinsdag, 10 oktober 2017

Nijpend tekort aan bluswater in Fryslân

Leeuwarden - De brandweer in Fryslân krijgt steeds vaker te maken met een tekort aan bluswater. Dat zegt George Kuntz, afdelingshoofd risicobeheersing van de Brandweer Fryslân. Dat is niet alleen het geval op het platteland, zoals bij de brand in Firdgum in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag, maar ook in dichter bevolkte gebieden zoals dorpen en steden, aldus Kuntz. ,,De watervoorziening van ondergrondse brandkranen wordt steeds moeizamer. Waterleidingbedrijven kiezen ervoor smallere leidingen aan te leggen waardoor er minder water beschikbaar is.”

Regiodinsdag, 10 oktober 2017

Ook taxibedrijf uit Ee in beroep tegen gunning

Ee - Ook taxibedrijf De Jong uit Ee stapt naar de rechter vanwege de aanbesteding van het WMO- en leerlingenvervoer in Noordoost-Fryslân. Het bedrijf vindt evenals Taxi Waaksma uit Kootstertille dat de vervoerders VMNN en Dorenbos hadden moeten worden uitgesloten bij de aanbesteding.

Regiodinsdag, 10 oktober 2017

Doeksen haalt sneldienst uit dienstregeling naar Vlieland

Vlieland - De sneldienst tussen Harlingen en Vlieland maakt vanaf 1 januari volgend jaar geen onderdeel meer uit van de vaste winterdienstregeling. Dit blijkt uit het nieuwe vervoersplan dat onlangs is goedgekeurd door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties