De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 11 februari 2013.

Cultuurmaandag, 11 februari 2013

Film en muziek gaan samen in Weidum

Weidum | Theater, film en korpsmuziek komen zaterdag 2 en zondag 3 maart bijeen in het dorpshuis van Weidum. Dan presenteert Harmonie Weidum samen met Studio Smids de Friestalige film Koperdieven. Tijdens de vertoning van de film speelt de fanfare onder leiding van dirigente Ria Fennema live de muziek bij de film. Koperdieven gaat over een reeks van inbraken in een dorp. Een detectivebureau moet die oplossen. Na afloop van de filmvertoning treedt Piter Wilkens op.

Economiemaandag, 11 februari 2013

Noordelijke kranten verder met Friese aandeelhouders

Leeuwarden | Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden behouden hun noordelijke karakter. De Friese ideële stichtingen FB Oranjewoud en Je Maintiendrai krijgen tweederde van de aandelen in uitgeverij NDC Mediagroep. Dat is de uitkomst van moeizame onderhandelingen tussen de stichtingen en ING bank.

Economiemaandag, 11 februari 2013

Sijtsma Groep uit Zweins wordt failliet verklaard

Leeuwarden | Beton- en gevelbedrijf de Sijtsma Groep uit Zweins wordt morgen zeer waarschijnlijk failliet verklaard. Het bedrijf is in de problemen gekomen door de malaise in de bouw. Bij het bedrijf in Zweins werken 95 mensen. Vanuit Surhuisterveen zijn vijftien werknemers dagelijks voor dochterbedrijf Jagersma aan de slag met gevel- en voegwerk.

Hoofdartikelmaandag, 11 februari 2013

Slechte tijden, mede door beleid kabinet

De regering heeft de woningmarkt onderdeel gemaakt van haar ambitieuze bezuinigingsplannen. Er moet geld komen uit onder meer de plannen met de aftrek van hypotheekrente en de woningcorporaties moeten enkele miljarden bijdragen. Het kabinet heeft voor het innen van de gelden maatregelen bedacht die nare gevolgen hebben voor onder meer de woningcorporaties. Als de plannen van Blok doorgaan, dreigen heel wat corporaties om te vallen. Bovendien hebben de plannen tamelijk desastreuze effecten op de bouw: corporaties zullen niet meer investeren in nieuwbouw en de programma’s voor woningverbetering zullen worden stilgelegd.

Regiomaandag, 11 februari 2013

Gemeente zaait verwarring rond toekomst Aris

Leeuwarden | De toekomst van basketbalclub Aris in Leeuwarden wordt door de gemeente negatiever afgeschilderd dan die is. Dat stelt manager en woordvoerder Gert Schurer van de profbasketballers.

Regiomaandag, 11 februari 2013

Minder bos weg bij Ald Djip

Lippenhuizen | Er worden definitief minder bomen gekapt in natuurgebied Hemrikerscharren tussen Hemrik en Lippenhuizen. Staatsbosbeheer en natuurorganisaties zijn zaterdag na een bezoek aan het 27 hectare tellende gebied tot een akkoord gekomen. In het beekdal rond het Ald Djip blijven verbindingsstroken staan van bomen, waarvan vogels en andere diersoorten kunnen profiteren.

Regiomaandag, 11 februari 2013

Geen gedoe met cd’s en een zerk met lcd-scherm

De Westereen | De tijd dat iedere begrafenis, weliswaar afhankelijk van geloof of levensovertuiging, min of meer hetzelfde was, is geweest. Begraven is persoonlijk geworden en geen wens zo raar of hij kan vervuld worden. Dat bleek zaterdag maar weer eens tijdens de Uitvaartbeurs in De Westereen.

Sportmaandag, 11 februari 2013

'Robert Veenstra is te drastisch en te snel geweest'

De Volkskrant pakte zaterdag uit met harde passages uit een brief van werknemers van sc Heerenveen aan de raad van commissarissen van de club. De kritiek van de ondernemingsraad op met name voorzitter Robert Veenstra zou niet mals zijn. Zo wordt er gerept over onderling wantrouwen, angst voor afluisterapparatuur en de ‘huidige aansturing van de club die vele mensen ongelukkig maakt en het imago van de club verziekt’. Aan de andere kant schrijft Heerenveen sinds de komst van Veenstra in 2010 positieve cijfers en werd de eredivisionist in januari door de KNVB naar de categorie van financieel gezondste verenigingen gepromoveerd. Bij wie staat het clubbelang nu echt voorop?

Sportmaandag, 11 februari 2013

Heerenveen is nog blij ook met een gelijkspel

Een zege op VVV-Venlo had sc Heerenveen zomaar terug kunnen brengen op koers voor een plaats in het linker rijtje. Dat lijkt echter te hoog gegrepen en na de benauwde 2-2 was iedereen nog blij ook.

Sportmaandag, 11 februari 2013

Roept u maar | Elke vrije trap en elke corner is gevaarlijk

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over het duel sc Heerenveen - VVV-Venlo (2-2).

Sportmaandag, 11 februari 2013

Marecek scoort, dat mag wel in de krant

Marcel Seip keerde zaterdagavond terug in het Abe-Lenstrastadion en dat heeft sc Heerenveen geweten. De dertigjarige verdediger van VVV-Venlo bracht zijn ploeg halverwege de tweede helft koppend op 0-2 en leek daarmee het duel tegen zijn oude club definitief te beslissen. ,,Het is heel zuur dat je geen drie punten pakt. We hebben de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij gelukkig doorbroken, maar het had nog mooier kunnen zijn.”

Sportmaandag, 11 februari 2013

De Jong en Schulting pakken gouden plak bij NK junioren

Den Haag | Twee titels en drie keer een bronzen plak. Dat was afgelopen weekeinde de Friese oogst bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren op De Uithof in Den Haag. Bij de junioren A ging bij de meisjes de titel volgens verwachting naar Antoinette de Jong (Rottum). Ook bij de meisjes C zegevierde een Friezin, Suzanne Schulting. In diezelfde categorie was er brons voor Afke Soet. Bij de meisjes B was er brons voor Tjitske Wassenaar (Lemmer).

Sportmaandag, 11 februari 2013

‘Makkie’ voor VC Sneek in uitduel tegen Lycurgus

Groningen | De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond probleemloos afgerekend met de Groningse hekkensluiter Energy Volley/Lycurgus. Het werd in Topsportcentrum Alfacollege in iets meer dan een uur tijd 0-3 (12-25, 22-25 en 16-25) voor de formatie van trainer/coach Petra Groenland. ,,Het was een makkie. Het is ook wel eens lekker om relaxed langs de lijn te kunnen staan en te zien dat de dingen worden uitgevoerd waarmee je de hele week bezig bent.”

Sportmaandag, 11 februari 2013

Aris hervindt het vertrouwen in Amsterdam van verlies

Amsterdam | Aris Leeuwarden heeft gisteravond in de eredivisie een uitoverwinning behaald op Amsterdam (80-85). De basketballers van coach Erik Braal lieten in het eerste kwart nog te veel steken vallen bij de nummer voorlaatst op de ranglijst, maar stelden in de tweede en derde periode vrij overtuigend orde op zaken. Uitblinker Samme Givens nam met 23 punten en twaalf rebounds het voortouw bij Aris, dat zich daarmee herstelde van de nederlaag in en tegen Weert van dinsdag (82-79).

Sportmaandag, 11 februari 2013

LDODK leert harde lessen tegen PKC

Een lesje in verdedigen, een lesje in effectiviteit, een lesje in topkorfbal. Dat was voor LDODK zaterdag in Gorredijk het duel met PKC. De ploeg heeft de punten hard nodig, maar tegen de titelkandidaat zat een stunt er geen moment in: 12-25.

Sportmaandag, 11 februari 2013

Zoon-prins of sportjournalist: bijna hetzelfde

Vertwijfeld stond ik voor de doos die ik net uit de zolderkast had getrokken. Ik bekeek het oorlogstafereel dat ik had aangericht eens goed. Het aan de kant geschoven bed waarvan de lakens op de grond bungelden; de oude heksenpruik die op de dekens was gegooid, net als het Thunderbirds-hoedje dat ik in 1995 op had gehad. Ze waren te groot voor die kartonnen opbergbak, vandaar.

Sportmaandag, 11 februari 2013

ONS terug aan kop na zwaarbevochten zege

Na het teleurstellende verlies bij hekkensluiter HZVV herstelde ONS Boso Sneek zich zaterdag tegen een andere laagvlieger, WHC. Dankzij een zwaarbevochten 2-1 zege kwam de ploeg van trainer Jan Vlap weer aan kop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties