De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 11 februari 2015.

Hoofdartikelwoensdag, 11 februari 2015

Geloofwaardigheid EU staat op het spel

De geavanceerde wapens waarover de pro-Russische rebellen beschikken, hebben ze niet ergens op een markt in Oost-OekraÔne gekocht, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel dit weekeinde. Daarmee onderstreepte ze nog eens waar iedereen in het Westen het over eens is, namelijk dat Rusland zich actief bemoeit met het conflict in het buurland ondanks glasharde ontkenningen van het Kremlin. Door de levering van moderne zware wapens aan de separatisten is het verwaarloosde en verouderde OekraÔense leger in de verdrukking geraakt.

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Een op tien Friese scholen kiest voor nieuwe eindtoets

Leeuwarden - Ruim een op de tien Friese basisscholen gebruikt dit jaar een andere eindtoets dan die van Cito. 47 van de 445 scholen hebben zich aangemeld voor de twee andere eindtoetsen die vanaf dit jaar zijn toegestaan: Route 8 en de IEP Eindtoets.

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Mienskip levert al 900 ideeŽn voor CH2018

Leeuwarden - De organisatie van Culturele Hoofdstad 2018 heeft ruim negenhonderd ideeŽn, plannen en voorstellen binnen voor het festivaljaar 2018. Dat stelt Sjoerd Bootsma van CH2018 na vragen van het Friesch Dagblad. Vanaf het moment dat Leeuwarden zich kandidaat stelde - eind 2011 - en begonnen werd met het werken aan het bidbook stroomden ongeveer zeshonderd reacties binnen. En sinds de start van 'Stipe' - het informatiepunt van CH2018 - in september vorig jaar kwamen daar nog zo'n driehonderd plannen bij.

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Friese boeren wťl tevreden over onderwijs

Leeuwarden - Het agrarisch onderwijs sluit in Frysl‚n goed aan bij de praktijk op boerenbedrijven. De bewering van Drentse boeren dat het agrarisch onderwijs in Noord-Nederland van onvoldoende kwaliteit is, geldt niet voor de opleidingen op de Friese agrarische school Nordwin College. Vooral de belangrijke opleiding melkveehouderij is de laatste acht jaar flink verbeterd.

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Rapport laakt rekenwerk JSF van kabinet

Leeuwarden/Den Haag - Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie houdt er in haar budget voor de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) geen rekening mee dat er toestellen kunnen verongelukken. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer aan de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2015

Werkboek bij veelgevraagde Christelijke Dogmatiek

Zoetermeer - Bij de Christelijke dogmatiek van Kees van der Kooi en Gijsbert van den Brink uit 2012 verschijnt aan het begin van het cursusjaar 2015/2016 een werkboek bij uitgeverij Boekencentrum.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2015

Jezus geen historische figuur? Osiris ook niet

Een Spaans archeologisch team ontdekte onlangs een antieke imitatie van de legendarische tombe van Osiris, de Egyptische god van de onderwereld, in Sjeich Abd el-Qurna op de westoever van de Nijl nabij Luxor.

Sportwoensdag, 11 februari 2015

Column Ten Rouwelaar: Eerlijkheid duurt altijd het langst

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar mijn negentienjarige ploeggenoot Milos Zukanovic. Hij zou, als ServiŽr in Nederland, nog geen werkvergunning hebben en daarom niet speelgerechtigd zijn. In dat geval had hij niet mogen meedoen in onze duels tegen Willem II, Excelsior en PSV.

Sportwoensdag, 11 februari 2015

Friese furie Finnbogason verbleekt in Spaanse zon

San Sebastian - Aan de rechterkant omspeelt Rajiv van la Parra Cambuur-back Lucas Bijker. Met een halfhoge voorzet bereikt de buitenspeler van Heerenveen spits Alfred Finnbogason, die voor zijn neus de aanvoerder van de Leeuwarders, Ramon Leeuwin, ziet uitglijden. De IJslander heeft weinig bedenktijd nodig en koelbloedig als hij is, stift hij de bal over Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Heerenveen komt op 2-1 in de Friese derby, het Abe Lenstra Stadion ontploft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties