De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 november 2017.

Economiezaterdag, 11 november 2017

Bankroet lijkt onvermijdelijk voor CMS

Leeuwarden - De kans lijkt klein dat de Leeuwarder scheepswerf CMS nog kan ontkomen aan een faillissement. De rechtbank in Leeuwarden bepaalde gisteren in een kort geding dat het bedrijf geen vergoeding krijgt van de leveranciers van asbesthoudend straalgrit. Dat betekent dat de faillissementsaanvraag - die vanwege het kort geding was aangehouden - weer in behandeling zal worden genomen.

Regiozaterdag, 11 november 2017

De Friesland wil snijden in Friese zorgkosten

Leeuwarden - De zorg in Fryslân moet goedkoper kunnen, vindt zorgverzekeraar De Friesland. De verzekeraar wil met ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners op zoek naar mogelijkheden om te besparen op onnodige zorg.

Regiozaterdag, 11 november 2017

Vragen over Fries op straatnaamborden

Joure- De gestage verdwijning van het Fries van straatnaamborden in Joure is een schoffering van het Friese taalbeleid. Dat zegt fractievoorzitter Gerda de Vries-Suierveld van de FNP in De Fryske Marren.

Regiozaterdag, 11 november 2017

Waddenclubs vrezen verstoring door drones

Schiermonnikoog - De Waddenvereniging en Natuurmonumenten zijn niet blij met de proef met dronevluchten voor medische doeleinden tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog. Ze vrezen dat onder meer ganzen, meeuwen en eksters worden verstoord door de onbemande vliegtuigen. Dit schrijven ze aan de provincie Fryslân.

Regiozaterdag, 11 november 2017

‘Fries is belangrijk, maar ouders vinden Engels belangrijker’

Bolsward - De positieve grondhouding voor het Fries is er echt wel, benadrukt Doutzen van der Ende, bovenbouwcoördinator en leerkracht in groep 8 van christelijke basisschool De Bron in Bolsward. Toch komt het er niet van om de kinderen alle kennis en vaardigheden van het Fries bij te brengen die de wet voorschrijft, weet het onderwijsteam zelf ook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties