De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 11 december 2006.

Cultuurmaandag, 11 december 2006

Publieksprijs voor Zwart op Wit

Hoewel de Friezen met drie van de zes bands zaterdag goed vertegenwoordigd waren in de finale van de Grote Prijs van Nederland, keerde geen van hen met de hoofdprijs naar huis. Die eer viel te beurt aan de eigenzinnige gitaarrock van de Nederlands/Belgische formatie Kevin Costners. Wel mocht de Friese band Zwart op Wit de publieksprijs in ontvangst nemen. De andere Friese deelnemers, In Limbo en Believeisadoubt, werden respectievelijk tweede en derde in de strijd om de beste popband van Nederland.

Cultuurmaandag, 11 december 2006

Twaalf jongeren op expeditie

Jongeren en de klassieken: dat lijkt een risicovolle onderneming. Maar als je het aandurft en je doet het goed, kan het iets heel bijzonders worden. De Griekse mythologie bevat altijd een boodschap die herkend wordt, ook al gebeuren er de meest onwaarschijnlijke gedaantewisselingen of andere buitenissige zaken. De dichter Ovidius schreef nog voor de jaartelling Metamorfosen, een epos waar menig gymnasiast zich bij het vertalen het hoofd over breekt, maar dat in de bewerking van regisseur Carlo Scheldwacht plotseling heel toegankelijk blijkt te zijn. Het gaat om lef, om uitdaging, om het ontdekken van onbekend terrein. Die kernmissie trekt jongeren aan: laat mij de wereld ontdekken, wat is er allemaal te koop?

Hoofdartikelmaandag, 11 december 2006

Gaskraanchantage...

Rusland. Weinig vrienden, nauwelijks bondgenoten, wantrouwige buren. Een autoritair geregeerd land dat het met de mensenrechten niet zo nauw neemt. Dat juist dit land dankzij haar energie-macht een steeds zwaarder stempel op Europa drukt is een grote zorg voor de Europese Unie.

Regiomaandag, 11 december 2006

‘Storm 1 november was niet bedreigend’

Leeuwarden - Tijdens de storm van 1 november van dit jaar hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan. Van monstergolven was geen sprake en de hoge waterstanden vormden geen enkele bedreiging van de Friese en Groningse kust. Dat stelt Ingenieursbureau Boorsma uit Drachten. Het bureau heeft de storm en de gevolgen ervan geanalyseerd. Er is geen enkele reden om het idee uit te voeren van de Groninger Commissaris van de Koningin Hans Alders (aanleg van een rij eilanden boven de bestaande waddeneilanden), aldus het Drachtster ingenieursbureau.

Regiomaandag, 11 december 2006

Explosieve vraag naar tv-schotels

Leeuwarden - De meeste Friese televisiekijkers met een antenne kiezen nu voor de satellietschotel. Afgelopen nacht is de analoge ethertelevisie vervangen door de digitale variant. RTV-zaken hebben het ,,extreem druk” met aanvragen van mensen die nu nog een alternatief moeten kiezen.

Regiomaandag, 11 december 2006

Bussen Connexxion startklaar gemaakt

Leeuwarden - Ronkende motoren op het rangeerterrein van Connexxion in Leeuwarden. Het is zaterdag: één dag voordat het vervoersbedrijf Fryslân ‘overneemt’ van Arriva. Bussen vanuit andere provincies worden ingereden, schoongemaakt, afgetankt en voorzien van een nieuwe sticker én een lekker luchtje. ,,We willen goed starten.”

Regiomaandag, 11 december 2006

‘Nieuw Harinxmakanaal nodig’

Harlingen - Er moet een nieuw stuk Van Harinxmakanaal komen om Harlingen bereikbaar te houden voor de nieuwste generatie binnenvaartschepen. Dat vindt de Koninklijke Vereniging Schuttevaer. De provincie Fryslân laat op dit moment uitzoeken of het uit kan om een dergelijk Klasse 5-kanaal te graven.

Geloof & Kerkmaandag, 11 december 2006

Collectegeld naar winkeliers


Geloof & Kerkmaandag, 11 december 2006

Derde deel Studiebijbel Oude Testament gepresenteerd

Veenendaal - Het derde deel van de Studiebijbel Oude Testament (SBOT 3) werd zaterdag gepresenteerd tijdens het symposium ‘Macht en geweld in het oude Israël’. In dit deel komen de bijbelboeken Jozua, Richteren, Ruth en I Samuël aan bod. Boeken die niet bij alle christenen evenzeer geliefd zijn, vanwege het vele geweld dat erin voor komt.

Weermaandag, 11 december 2006

Enkele bui

Vandaag is het onstuimig en nat met regen, maar morgen hebben we hooguit een enkele bui. Op de meeste plaatsen blijft het morgen droog met ruimte voor zon. Het kwik komt te liggen rond 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties