De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 11 maart 2010.

Cultuurdonderdag, 11 maart 2010

Songfestival voor jongeren Sjong telt 48 deelnemers

Leeuwarden - Aan de voorrondes van het Friese jongerensongfestival Sjong doen dit jaar 48 deelnemers mee. Dat heeft de organisatie gisteren laten weten. Drie dagen voor de deadline van inzending waren er nog maar acht aanmeldingen, maar vlak voor de sluitingsdatum hebben zich nog veertig middelbare scholieren tussen twaalf en achttien jaar gemeld.

Hoofdartikeldonderdag, 11 maart 2010

Hertellen van stemmen

Dat er vandaag is begonnen met het hertellen van de stemmen in Rotterdam was onvermijdelijk. De verhalen van onregelmatigheden bij de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad waren te talrijk. Kiezers die met zijn tweeën in het stemhokje stonden terwijl er geen reden was om te denken aan noodzakelijke hulp, lege stembussen die ’s avonds opdoken, burgers die meerdere oproepen kregen en ga zo maar door. In de loop van de verkiezingsdag werd zelfs een compleet kiescomité vervangen.

Regiodonderdag, 11 maart 2010

Staten kiezen dynamische agenda

Leeuwarden - Overheidstaken moeten zo decentraal mogelijk worden uitgevoerd. Daarover zijn de meeste politieke partijen in Provinciale Staten het eens. Maar de provincie Fryslân heeft volgens Statenleden en bestuurders wel degelijk bestaansrecht. Probleem is dat Den Haag daarover beslist.

Regiodonderdag, 11 maart 2010

‘Wie wil er nu gif eten? Dat is ronduit belachelijk’

Leeuwarden - Al het eten in de kantine van de Stenden Hogeschool is voortaan duurzaam. De hogeschool heeft als eerste in Nederland, en misschien wel in de wereld, een volledig verantwoorde keuken. Voor chef-kok Albert

Regiodonderdag, 11 maart 2010

Omrin: aanvraag REC is nu écht bijna klaar hoor

Harlingen - De aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning voor de Reststoffen Energie Centrale in Harlingen is zo goed als af.

Regiodonderdag, 11 maart 2010

Smallingerland krijgt niet zomaar een college

Drachten - De vorming van een nieuwe coalitie in Smallingerland wordt lastig, bleek gisteren bij de eerste gespreksronde.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 maart 2010

Twee winnaars voor vertaalwedstrijd YKFE

Leeuwarden - Klaas en Hinke Stavenga-De Jager uit Feanwâlden en Jacobus Knol uit Dokkum hebben de vertaalwedstrijd gewonnen voor het nieuwe Lieteboek die de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) had uitgeschreven. Doel was om nieuw vertaaltalent ‘yn it oersetten fan teksten fan godstsjinstige lieten’ te ontdekken. YKFE-bestuurslid Jan Breimer: ,,De oersetopdracht bestie út twa frij lange en net al te maklike lieten. De meidoggers mochten sels kieze oft se ien of twa lieten oersetten”.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 maart 2010

PKN: kritische vriend Israël

Utrecht - De Protestantse Kerk geeft Israël niet de schuld van het Israël-Palestina-conflict, noch wil zij Israël boycotten. Haar mond houden over onrecht zal de kerk niet doen, ondanks alle kritiek.

Sportdonderdag, 11 maart 2010

Kramer rijdt niet in Thialf

Heerenveen - Sven Kramer doet komend weekeinde niet mee aan de wereldbekerfinale in Heerenveen. De schaatser heeft een infectie aan de luchtwegen, zo zei trainer Gerard Kemkers gisteren. Kramer richt zich nu op het WK allround, dat een week later ook in Thialf plaatsvindt. De 23-jarige Fries, die bij de wereldbekerfinale aan de vijf kilometer en vermoedelijk ook de ploegachtervolging zou meedoen, hoopt in eigen land de wereldtitel voor de vierde keer op rij te winnen. Door de afzegging van Kramer lijkt Bob de Jong de grootste kanshebber op de eindzege in de wereldbeker op de 5000 meter. Kramer leidt het klassement met 400 punten, De Jong staat op 380. Ivan Skobrev uit Rusland is de nummer drie met 325 punten.

Sportdonderdag, 11 maart 2010

Cambuur - FC Oss niet op 22 maart

Leeuwarden - In tegenstelling tot eerdere berichten, zal de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Oss niet worden gespeeld op 22 maart. Die datum wekte al bevreemding, omdat voor die maandagavond het duel tussen BV Veendam en FC Oss gepland staat. Dat werd gisteren nog maar eens bevestigd, nadat het nieuwe inhaalschema van de Veendammers bekend werd. De Brabanders komen een week later wel naar Leeuwarden. Het duel met Oss werd half februari afgelast door de slechte staat van het veld in het Cambuurstadion.

Sportdonderdag, 11 maart 2010

Barto en Schokker blijven bij Harkemase Boys

Martijn Barto en Oebele Schokker spelen ook komend seizoen voor Harkemase Boys. Daarmee komt een einde aan de speculaties over een mogelijke overgang naar IJsselmeervogels. Die club zou het duo volgens geruchten een tijdje op het oog hebben gehad als opvolgers voor de naar Rijnsburgse Boys vertrekkende broertjes Winter. Barto en Schokker hebben echter hun contract verlengd, zoals dat ook geldt voor doelman Jacob de Vries. Daarnaast maakte Harkemase Boys bekend dat nog acht andere spelers uit de huidige selectie ook komend seizoen op sportpark De Bosk actief zijn: het gaat om Ronald van der Heijden, Dennis Loer, Reinder Slager en Germain Beck, Erdem Yeni, Roel van der Meulen, Erich Jongeling en Jelmer Slager.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties