De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 11 maart 2015.

Economiewoensdag, 11 maart 2015

Meesterbakkers veroveren de markt met broodchips

Hallum - Van der Meulen-Meesterbakkers uit Hallum wil met een nieuwe hartige snack de wereldmarkt veroveren: broodchips. Het Hallumer familiebedrijf uit 1910 is van oudsher bekend om de productie van beschuit, maar maakt ook roggebrood en toastjes. Van der Meulen, dat naar veertig landen exporteert, wil nu inspringen op de snelgroeiende trend uit de Verenigde Staten van het nuttigen van gezonde tussendoortjes.

Economiewoensdag, 11 maart 2015

Noord-Nederland zit vol blinde vlekken

Leeuwarden - ,,Noord-Nederland is een constructie die zo'n zestig jaar geleden is bedacht." Marijn Molema, economisch historicus aan de Fryske Akademy, legde gisteravond in Tresoar uit hoe die constructie heel nuttig is geweest voor de economische ontwikkeling van de regio, maar tegelijk de werkelijkheid ook geweld aandoet.

Regiowoensdag, 11 maart 2015

Heftige les over agressie tegen hulpverleners

Leeuwarden - ,,De moord op mijn collega Wietse van der Meulen in 1991 heeft mijn hele carričre beďnvloed," zegt hoofdconducteur Siete Meeter. Meeter staat samen met zijn collega Gea Brouwer voor de klas op het Comenius College in Leeuwarden. De klas luistert stil naar de verhalen die de twee conducteurs vertellen. De leerlingen krijgen twee dagen lang voorlichting van hulpverleners.

Regiowoensdag, 11 maart 2015

Wânswert wil geen beloftes maar daden

Wânswert - Woede, boosheid en teleurstelling kwamen gisteren tot uiting in dorpshuis Eldorado in Wânswert. Zestien jaar geleden is het dorp al een rondweg beloofd, die het vele verkeer om het dorp zou leiden. ,,Die zou er in 2015 liggen", vertelt voorzitter Jan Gietema van Dorpsbelang Wânswert. ,,Nou kijk maar, er ligt niets."

Regiowoensdag, 11 maart 2015

Opsterland schrikt terug voor azc

Gorredijk - Er komt geen asielzoekerscentrum op het voormalige bedrijfsterrein van De Vries Kozijnen in Gorredijk. Opsterland wil niet meewerken aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de bouw van een azc voor zeshonderd vluchtelingen. De gemeente vreest veel weerstand en stelt dat het dorpskarakter van Gorredijk te veel zal worden beďnvloed.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2015

Ds. Lieuwkje Cnossen 25 jaar predikant in Oosterwolde

Oosterwolde - Ds. Lieuwkje Cnossen (53) is vandaag 25 jaar predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Bijzonder is dat de predikante in die periode altijd één gemeente diende: Oosterwolde.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2015

Pelgrimage: gestalte geven aan gerechtigheid en vrede

Amersfoort - Diverse kerken en organisaties hebben jonge mensen afgevaardigd samen na te denken over de pelgrimage van gerechtigheid en vrede in Nederland en wereldwijd.

Sportwoensdag, 11 maart 2015

RTC Sneek wil topzeilers en -trainers opleiden

Sneek - Een bijzondere dag voor de zeilsport in Noord-Nederland gisteren. Het eerste Regionaal Trainingscentrum (RTC) zeilen opende toen namelijk zijn deuren in Sneek. De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) is gastheer van het centrum. Wethouder Durk Stoker (Súdwest-Fryslân) verrichtte samen met Tjitske Martens (Streekwurk) de opening.

Sportwoensdag, 11 maart 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: HawkEye is op deze manier oneerlijk

In de tuin werken is geen hobby van me. Groene vingers heb ik niet. Toch moest ik me gisteren rondom huis in het zweet werken. Ons gras krijgt te weinig zonlicht om gezond te blijven en ik vertik het om er een neppe mat in te leggen. Als hardcore kunstgrashater zit er dus weinig anders op dan eens in de paar jaar een dag te besteden aan het leggen van nieuwe zoden écht gras. We zijn ondertussen toe aan de tweede mat in drie jaar tijd dus het gaat beter dan in de ArenA waar ze er al tientallen versleten.

Sportwoensdag, 11 maart 2015

De Vries in slow motion op weg naar uurrecord

Calgary - Hij was biotechnoloog voor zijn doorbraak en boekt z'n grootste successen op een leeftijd waarop anderen al aan stoppen denken. Douwe de Vries (32) is een geval apart in de schaatswereld. Vrijdag doet hij weer iets afwijkends. In Calgary wil hij het werelduurrecord verbeteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties