De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 11 april 2007.

Agendawoensdag, 11 april 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 11 april 2007

Kamermuziekfestival in Oranjewoud

Oranjewoud Op Landgoed Oranjewoud vindt van 6 tot en met 8 juli de eerste editie plaats van het kamermuziekfestival ‘Muziek op Oranjewoud’. 25 Nederlandse topmusici, onder wie Jacob Slagter en het Osiris Trio, spelen tijdens het festival bekend en minder bekend werk uit de klassieke muziekliteratuur.

Economiewoensdag, 11 april 2007

Bolswarder bouwer in ‘kleine zaken’

Bolsward - Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft branchegenoot Van der Hauw uit Bolsward overgenomen. Met de overname richt het bouwbedrijf zich nu ook op de bouw in de particuliere en de kleine zakelijke markt. Door de uitbreiding groeit het personeelsbestand van 280 naar bijna driehonderd mensen.

Economiewoensdag, 11 april 2007

Grote order Voith treinonderhoud

Leeuwarden/Twello - Onderhoudsbedrijf Voith Railservices heeft een tweede grote order binnengehaald, na het onderhoud voor de treinen van Arriva in Noord-Nederland in 2006.

Economiewoensdag, 11 april 2007

Joh. Bosgra na 40 jaar helemaal in het nieuw

Hurdegaryp - Het laatste deel van de oude kippenloods bij Joh. Bosgra uit Hurdegaryp werd vorig jaar vernieuwd. Daarmee verdween het laatste deel van de oude gebouwen waar oprichter Johannes Bosgra (64) met zijn vrouw Anneke (57) begon op de locatie in Hurdegaryp met zijn mechanisatiebedrijf. Vanaf morgen tot en met zaterdag vieren de oprichters met familie, klanten en andere belangstellenden het veertigjarig bestaan van het bedrijf.

Expowoensdag, 11 april 2007

Allingawier, Expositiekerk: expo kunstschilder Michiel Galama, t/m 28 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 11 april 2007

Iran boos...

Iran heeft naar eigen zeggen weer een stap gezet op weg een atoommacht te worden. Dit weekend meldde Iran dat het nu de kernbrandstof uranium kan produceren op ‘industrieel’ niveau. Mogelijk is het bluf. Rusland, dat Iran aan de nucleaire technologie helpt, zegt er geen bewijs van te hebben gezien. In ieder geval zegt de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad dat niets of niemand Iran er van zal weerhouden de top te bereiken in het nucleaire programma. De internationale gemeenschap vreest dat Teheran een kernbom wil ontwikkelen, terwijl Iran zelf zegt alleen kernenergie te willen opwekken.

Regiowoensdag, 11 april 2007

Zorgen om toename van breezerseks

Leeuwarden - De ChristenUnie, SGP en PvdA maken zich grote zorgen over het toenemende aantal tieners dat seks heeft in ruil voor een drankje, een hamburger bij McDonald’s of een ritje naar huis. De fracties hebben hierover vragen gesteld, naar aanleiding van het nieuws dat het fenomeen - breezerseks genoemd - ook in het Noorden de kop opsteekt.

Regiowoensdag, 11 april 2007

Fryslân krijgt toerisme- en waterprofiel

Leeuwarden - Fryslân moet in 2015 een ‘hotspot’ worden op het gebied van water en toerisme. Een kennisinfrastructuur moet de provincie niet alleen economisch, maar ook academisch opstoten in de vaart der volkeren. Dat is de gezamenlijke doelstelling van de drie Friese hogescholen, de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden.

Regiowoensdag, 11 april 2007

Campus krijgt steun Den Haag

Harich - Het kabinet heeft twee miljoen euro beschikbaar gesteld voor de campus op de Wyldemerk in Gaasterland. Dat heeft minister Rouvoet van Jeugd en Gezin geantwoord op vragen van de CDA-Kamerleden Van Hijum en Atsma.

Regiowoensdag, 11 april 2007

Opvang drop-outs breidt uit

Drachten - De Rebound-voorzieningen in Drachten en Heerenveen gaan uitbreiden. Voortijdige schoolverlaters kunnen er straks niet alleen ’s ochtends, maar de hele dag een programma volgen. Met ROC’s wordt samengewerkt en welzijnsorganisaties worden bij de begeleiding betrokken.

Sportwoensdag, 11 april 2007

‘Een dood paard, dat is nog het allerergste’


Sportwoensdag, 11 april 2007

Boksgala symboliseert ‘vrede’ in Leeuwarden

Leeuwarden - Ooit was er een tijd dat de twee Leeuwarder boksclubs BAV Frisia en Olympia elkander het licht niet in de ogen gunden. Roddel en achterklap en hier en daar een stevige tik zorgden ervoor dat de boksclubs steeds verder uit elkaar werden gedreven. Anno 2007 doet echter niets meer aan die tijd van vroeger denken. Onder leiding van John van der Kooi van BAV Frisia en Tabe Kooistra van boksvereniging Olympia sloegen beide clubs de handen ineen, hetgeen uitmondde in een uniek evenement dat zondag in sporthal het Kalverdijkje zijn zevende editie kent: het Leeuwarder boksgala.

Sportwoensdag, 11 april 2007

Hoofdrol Johnson bij Jong Heerenveen

Heerenveen - Vooraf werd in de halve finale van de beker voor belofte-elftallen een spannende krachtmeting verwacht tussen Jong SC Heerenveen en Jong FC Utrecht. Maar in Heerenveen walste de thuisploeg, koploper in de eredivisie, over de nummer twee van de competitie heen: 7-0. De Canadees Will Johnson (20) was de grote man met maar liefst vier doelpunten. In de bekerfinale wacht Stormvogels Telstar.

Sportwoensdag, 11 april 2007

QVC richting lijfsbehoud


Sportwoensdag, 11 april 2007

Hardegarijp werkt aan zelfvertrouwen

Kollumerzwaag - Hardegarijp komt steeds beter in vorm. De ploeg verloor zaterdag nog nipt van Minnertsga, maar had gisteravond geen kind aan Friese Boys. Met het oog op de nacompetitie in de derde klasse A een welkome constatering voor trainer Gerrit van der Bij.

Sportwoensdag, 11 april 2007

Ternaard geeft titelrace niet op

Ternaard - Ternaard heeft de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse nog niet opgegeven. Door de 2-1 zege tegen Birdaard is het gat met koploper Dokkum nog slechts zes punten. Eén misstap van de Dokkumers kan voldoende zijn, want de ploeg van Theo de Vries moet nog op bezoek bij de Ternaarders. Die snakken na vier opeenvolgende mislukte nacompetitieavonturen naar directe promotie naar de vierde klasse.

Sportwoensdag, 11 april 2007

Hof manager vrouwenvoetbal

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft Simone Hof uit Peize aangesteld als manager vrouwenvoetbal. De 32-jarige Simone Hof gaat zich de komende maanden bezig houden met het opzetten van de vrouwentak binnen Heerenveen.

Sportwoensdag, 11 april 2007

Opmars van ‘schaatsen op asfalt’ niet meer te stuiten


Weerwoensdag, 11 april 2007

Ruimte voor zon

Vandaag hebben we te maken met bewolking, maar de zon zal wel vaker gaan schijnen. Morgen en vrijdag krijgen we echt ruimte voor zon. Het wordt morgen zo’n 18 graden. Vannacht en morgenochtend is het even mistig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties