De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van woensdag, 11 april 2012.

Cultuurwoensdag, 11 april 2012

Cantatrix naar koorfestival in Finland

Leeuwarden | Vocaal Ensemble Cantatrix is uitgenodigd om in mei te komen zingen op het Vaasa Koorfestival in Finland. Dat heeft manager van het Friese koor, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 11 april 2012

Extra voorstellingen ‘Jameimy’

Bears | Vanwege grote publieke belangstelling komen er zes extra voorstellingen van Jameimy van acteursechtpaar Klaasje Postma en Freark Smink. Dat heeft de acteur gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 11 april 2012

Friesland Bank verlaagt stuntrente na overname

Leeuwarden | Een eerste teken dat er een nieuwe eigenaar bij Friesland Bank de scepter zwaait lijkt afgegeven. De hoge rente die de bank biedt op het klimspaardeposito is verlaagd van 5 naar 4,75 procent. Overnamepartij Rabobank hanteert zelf veel lagere rentes.

Economiewoensdag, 11 april 2012

Omzet is in vier jaar met 52 procent gegroeid

Wageningen | Het inzetten op een tweede tak naast het traditionele boeren zorgt gemiddeld voor flink meer omzet. De multifunctionele landbouw was vorig jaar goed voor 491 miljoen euro. Een stijging van 52 procent sinds 2007.

Hoofdartikelwoensdag, 11 april 2012

Israël doelwit Grass in omstreden gedicht

De Duitse schrijver Günter Grass heeft ophef veroorzaakt met een gedicht over Israël. Hij stelt dat Israël de wereldvrede op het spel zet omdat het Iran dreigt aan te vallen, een land waarvan volgens Grass niet eens vaststaat dat het kernwapens bezit.

Regiowoensdag, 11 april 2012

Een Fries gevoel in Flevoland

Regiowoensdag, 11 april 2012

Klachten over ov-chipkaart in bus en trein

Leeuwarden | Reizigers in Fryslân hebben het afgelopen jaar veel vragen gesteld over het gebruik van de ov-chipkaart in de trein. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de provincie Fryslân over het openbaar vervoer. In totaal werden er vorig jaar 6963 reacties geregistreerd van treinreizigers, bijna een derde daarvan ging over de ov-chipkaart. In 2010 lag het totale aantal vragen over het treinvervoer op 3027.

Regiowoensdag, 11 april 2012

Uitkeringsgerechtigde aan werk bij klus van gemeente

Leeuwarden | Als bedrijven een contract krijgen van een gemeente, zouden ze altijd een deel van het werk moeten laten doen door uitkeringsgerechtigden uit die gemeente. Om dat te bereiken wordt een provinciebrede aanpak voorbereid van dit principe van social return.

Regiowoensdag, 11 april 2012

Herindelingen in Zuidoosten niet aan de orde

Leeuwarden | De gemeenten Opsterland, Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf kunnen voorlopig zelfstandig blijven. Er is in tegenstelling tot bijvoorbeeld in het noorden en zuidwesten van de provincie geen draagvlak voor gemeentelijke herindeling in Zuidoost-Fryslân, stelt de provincie Fryslân vast.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 april 2012

Grote kerken CGK groeien, kleine slinken

Amsterdam | Het ledental van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) is redelijk stabiel. Het kerkverband telde per 1 januari dit jaar 74.286 leden, 162 minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit het deze week verschenen Jaarboek 2012.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 april 2012

EO-directeur: het is balanceren en zoeken

Directeur Arjan Lock van de Evangelische Omroep had gisteren heel wat uit leggen. Hij blikt terug op The Passion en De Grote Jezus Quiz:

Geloof & Kerkwoensdag, 11 april 2012

EO diep door het stof om foute Jezus Quiz

Hilversum | De Evangelische Omroep is gisteren diep door het stof gegaan voor het uitzenden van De Grote Jezus Quiz, op tweede paasdag.

Sportwoensdag, 11 april 2012

Ajax komt als favoriet voor kampioenschap naar Fryslân

Amsterdam | In de onvoorspelbare competitie met steeds weer andere favorieten voor de landstitel begint Ajax vanavond aan een misschien wel cruciale uitwedstrijd bij sc Heerenveen. ,,Een zege kan ons heel ver op weg helpen”, beseft Frank de Boer. ,,We zullen net zo veel arbeid moeten verrichten als de afgelopen weken. Want anders komen we zwaar in de problemen.”

Sportwoensdag, 11 april 2012

Gouweleeuw: klaar voor confrontatie met koploper Ajax

Heerenveen | Heel even leek het meespelen van Jeffrey Gouweleeuw in de confrontatie met koploper Ajax op de tocht te staan. Gistermorgen meldde de 21-jarige centrale verdediger zich weer op het trainingsveld en liet na afloop weten klaar te zijn voor de confrontatie met de formatie uit Amsterdam. ,,Tegen Ajax wil je altijd wel spelen”, bekende de Noord-Hollander na zijn geslaagde test en dag voor de wedstrijd.

Sportwoensdag, 11 april 2012

D-Day voor sc Heerenveen: het is aanklampen of afhaken

Heerenveen - Met de wedstrijd tegen Ajax begint vanavond voor sc Heerenveen een cruciale fase van de competitie. Met nog zes speelronden te gaan is de ploeg van trainer Ron Jans al verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Maar de club wil meer: een prijs in de vorm van rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

Sportwoensdag, 11 april 2012

Vrouwen Heerenveen uit de eredivisie

Heerenveen | Heerenveen stopt na dit seizoen met vrouwenvoetbal. Dat hebben de directie en raad van commissarissen om financiële redenen besloten.

Sportwoensdag, 11 april 2012

ONS Sneek op 26 april tegen SC Genemuiden

Sneek | De halve bekerfinale tussen ONS Sneek en SC Genemuiden wordt op donderdag 26 april in Genemuiden gespeeld. Op dezelfde avond wordt ook de andere halve finale tussen Staphorst en Hoogeveen afgewerkt.

Sportwoensdag, 11 april 2012

TOP’63 houdt De Wâlde op afstand in boeiende topper

Oppenhuizen | De strijd in de vierde klasse A is na gisteravond nog niet beslist. Koploper TOP’63 hield in een boeiende topper runner up De Wâlde op afstand. Het verschil tussen beide ploegen bleef vier punten in het voordeel van TOP’63, dat zich de morele winnaar voelde. ,,Ik vind dat we nu wel mogen uitspreken dat we voor het kampioenschap gaan. We hoeven ons niet meer te verschuilen”, zei trainer/speler Ar-jen Hoekstra van TOP’63.

Sportwoensdag, 11 april 2012

CVVO knijpt hem, Kollum zit op rozen

Leeuwarden | In de derde klasse A zag koploper CVVO de voorsprong op achtervolger Waterpoort Boys in een week tijd slinken van acht tot drie punten. Eerst was er afgelopen zaterdag de thuisnederlaag tegen Oudehaske (1-2), gisteravond kwamen de Lemsters op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Mulier. In de derde klasse B eindigde het duel Ternaard - VIOD in een monsterscore (4-6) en zegevierde koploper Kollum met 0-3 op bezoek bij RWF, dat in de afgelopen zes wedstrijden slechts twee punten haalde.

Sportwoensdag, 11 april 2012

Balk loopt in Damwâld averij op in titelstrijd

Leeuwarden | In het zaterdagamateurvoetbal werd gisteravond een stevige inhaalslag gemaakt in een poging om voor de finale van de competitie het programma recht te trekken. In de eerste klasse E kwam Oeverzwaluwen voor het vierde duel op rij niet tot winst. De equipe van coach Rob de Jong ging na de zware nederlaag van zaterdag bij PKC’83 (4-1) opnieuw onderuit, ditmaal op eigen veld tegen CVVB: 1-2. In de tweede klasse I leed koploper Balk bij Broekster Boys duur puntenverlies (2-2) en kon SDS thuis in het degradatieduel met ‘t Fean’58 eindelijk weer eens drie punten bijschrijven: 2-1.

Sportwoensdag, 11 april 2012

Leon Hese vertrekt aan einde seizoen bij SC Cambuur

Leeuwarden | Leon Hese (31) vertrekt aan het eind van het seizoen bij SC Cambuur. De verdediger stond drie jaren onder contract in Leeuwarden. In 2009 kwam Leon Hese over van De Graafschap en speelde tot op heden 78 wedstrijden voor Cambuur en scoorde hierin 6 goals. Hese: ,,Ik heb mooie jaren gehad bij Cambuur. De afstand tussen mijn woonplaats en Leeuwarden is alleen erg groot en ik wil het graag wat dichterbij huis zoeken. Ik ben bijna weer fit en ik ga er alles aan doen zo goed mogelijk af te sluiten bij Cambuur. “


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties