De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 11 april 2013.

Economiedonderdag, 11 april 2013

Koopmans Reizen failliet verklaard

Jubbega | Touringcarbedrijf Koopmans Reizen in Jubbega is deze week door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Volgens curator Christian Geffroy werkten er bij het bedrijf nog vijf mensen en had de onderneming nog drie touringcars in bezit. Moeilijke marktomstandigheden zijn volgens hem de oorzaak van het faillissement. Het bedrijf heeft in ieder geval voor 120.000 euro schulden aan crediteuren.

Hoofdartikeldonderdag, 11 april 2013

Opnieuw voor de rechter na vrijspraak

De Eerste Kamer is deze week met een nipte meerderheid van 36 tegen 35 stemmen akkoord gegaan met een wet die een belangrijk rechtsbeginsel overboord zet: het ne bis in idem. Dit houdt in dat mensen die zijn vrijgesproken van een misdrijf niet opnieuw voor dat zelfde misdrijf kunnen worden vervolgd. De Eerste Kamer vindt nu dat mensen die de dood van een ander hebben veroorzaakt in de toekomst alsnog kunnen worden vervolgd als er nieuw bewijs tegen hen is. Het moet dan wel gaan om een misdrijf dat ze met opzet hebben gepleegd.

Regiodonderdag, 11 april 2013

Paddentrek begint plotsklaps

Beetsterzwaag | De paddentrek is massaal losgebarsten. Dat meldt onderzoeker John Melis van de Werkgroep Amfibieën en Reptielen Fryslân. Na een regenbui was het in de nacht van dinsdag op gisteren was het in een klap raak.

Regiodonderdag, 11 april 2013

Dúízenden treinkaartjes en nog altijd op zoek

Franeker | Zo heel veel reist Willem Boorsma (52) uit Franeker zelf niet eens met de trein. Het overgrote deel van zijn grote verzameling treinkaartjes - meer dan honderdduizend stuks - kreeg hij cadeau of ruilde hij met andere verzamelaars. ,,Ik moet het meer hebben van de reizen van anderen”, geeft hij toe.

Regiodonderdag, 11 april 2013

Niet pushen, maar kijken naar wat ouders willen

Dokkum | Niet pushen en sturen, maar luisteren naar wat de ouders willen. Waar de professionele hulpverlening een probleem ziet en dán hulp biedt, werkt Home-Start juist andersom: de ouders geven zelf aan wat voor hulp zij wensen. De gezinsondersteuning van Humanitas gaat vandaag officieel van start in Noordoost-Fryslân.

Regiodonderdag, 11 april 2013

Energieakkoord Noorden moest wel mislukken

Leeuwarden | Het Energieakkoord Noord-Nederland is grotendeels mislukt door omstandigheden die in 2007 niet te voorzien waren. Dat voerde gedeputeerde Hans Konst gisteren in de Statencommissie aan bij de behandeling van het rapport Van zaaien naar oogsten van de Noordelijke Rekenkamer.

Sportdonderdag, 11 april 2013

Sneek Wit Zwart voelt zich dubbel gepakt door de KNVB

Echt | Ze baalden vooraf al bij Sneek Wit Zwart. De mannen van trainer Johan Groote moesten het in de uitwedstrijd tegen EVV gisteravond door werk- en schoolverplichtingen doen zonder drie basisspelers. Laaiend waren de Friezen op de KNVB die weigerde het duel te verplaatsen. Het liefst waren ze gisteren niet eens naar Echt afgereisd. Na afloop dachten de Snekers daar niet veel anders over. Ze gingen met 1-0 onderuit.

Sportdonderdag, 11 april 2013

Tzummarum wint inhaalduel met Blija

Blije | Tzummarum heeft gisteravond het inhaalduel in de zaterdag vierde klasse B tegen Blija met 2-4 gewonnen. Daarmee hield de ploeg zichzelf in de kampioensrace. Tzummarum verzamelde 32 punten uit 15 duels. Dat zijn er zeven minder dan koploper WWS, maar de ploeg uit Wirdum-Wytgaard-Swichum speelde al wel twee wedstrijden meer. WWS won afgelopen zaterdag op eigen veld nog met 1-0 van Tzummarum. Blija is met 20 punten uit 18 duels middenmoter.

Sportdonderdag, 11 april 2013

Trinitas valt in 4B af als kampioenskandidaat

Boyl | Trinitas is gisteravond definitief afgevallen als kampioenskandidaat in de zondag vierde klasse B. Op eigen veld verloor de ploeg met 0-3 van koploper Ruinen. De doelpunten vielen allemaal na rust. Door de winst heeft Ruinen nu 47 punten uit 19 wedstrijden. VAKO staat tweede met veertien punten achterstand, maar heeft nog wel twee duels tegoed. Trinitas blijft derde met 33 punten uit 19 wedstrijden. Trinitas ontstond vorig jaar uit een fusie tussen OZC en Boijl.

Sportdonderdag, 11 april 2013

Mollema in Gold Race kopman Blanco-ploeg

Maastricht | Bauke Mollema vertrekt zondag als kopman van Blanco in de Amstel Gold Race. De Leeuwarder moest door ziekte de Ronde van Baskenland vorige week laten schieten, maar heeft de afgelopen dagen alweer goed kunnen trainen. Het optreden van ploeggenoot Sep Vanmarcke in Parijs-Roubaix inspireerde Mollema. De Belg kende ook een verre van ideale voorbereiding maar werd tweede. ,,En stiekem kijk ik ook al naar Luik-Bastenaken-Luik, die wedstrijd ligt me nog beter.”

Sportdonderdag, 11 april 2013

Voorjaar Weening kan nóg mooier

Harkema | Pieter Weening is een man van weinig woorden. Praten? Liever met de fiets. Niemand die dat cliché mooier invulling geeft dan de Harekiet. Mondeling, dat wel. ,,Ik ben geen politicus die opgeleid is om constant interviews te geven. Mijn beroep is wielrennen, maar het lijkt wel alsof ik de laatste tijd iedere dag een half uur tijd moet maken voor verschillende kranten.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties