De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van maandag, 11 april 2016.

Cultuurmaandag, 11 april 2016

Fryslân scoort drie van vijf titels op ONFK

Drachten - De Friese fanfares en dirigenten hebben afgelopen weekeinde prima gepresteerd op de zesde editie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. Van de vijf Nederlandse titels bleven er drie in Fryslân.

Hoofdartikelmaandag, 11 april 2016

En toen kwam het volgende referendum

Premier Rutte en zijn ploeg hebben een kabinetsreactie op de uitslag van het referendum even opgeschort. Ze moeten goed nadenken over een passende reactie. Die heeft twee adressen. Het eerste is Europa. Wat moet Rutte zeggen tegen zijn collega’s? De uitslag kleiner maken dan die is lijkt uitgesloten. Beter is het dat Rutte zijn collega’s wijst op het Europa-brede wantrouwen jegens Brussel. Het populisme heeft in veel Europese landen dezelfde gelaatstrekken: woede over het verlies aan nationale bevoegdheden, regeldruk, zorgen over vreemdelingen en een mentaliteit van eigen volk eerst.

Sportmaandag, 11 april 2016

Olympische estafettedroom Kraaijeveld lijkt over

Eindhoven - Zwemster Ilse Kraaijeveld kan deelname aan de olympische 4x100 meter-estafette uit haar hoofd zetten. Dat is zo goed als zeker na de Swim Cup in Eindhoven van afgelopen weekeinde. Voor de Dokkumse was dat de laatste kans om zich met een goede prestatie op de 100 meter vrije slag in de kijker te zwemmen voor de estafetteploeg, maar ze slaagde er niet in die te benutten. Kraaijeveld eindigde in de finale als achtste en laatste (55,86) op meer dan twee seconden achterstand van winnares Ranomi Kromowidjojo. Provinciegenoot Marrit Steenbergen (Oosterwolde) won knap brons achter Femke Heemskerk.

Sportmaandag, 11 april 2016

Nog mooier dan het sprookje van Leicester

Van de perstafel

Sportmaandag, 11 april 2016

Defensie Cambuur nu wel goed, maar aanval blijft zorgenkindje

Van de regen in de drup. Zo ging het defensief gezien bij SC Cambuur dit seizoen lange tijd. Vaste waarden vertrokken of raakten zwaar geblesseerd. Huurlingen moesten fit worden, ritme opdoen en wennen. Samenstellingen wisselden, formaties en tactieken ook. Veel en onnodige tegengoals, Cambuur had er zodoende patent op. De laatste weken staat het achterin beter. Het probleem ligt tegenwoordig echter vóórin. Zeker nu de degradatiestrijd de climax beleeft en elk punt er één is, moet het aantal gecreëerde kansen en de afronding ervan, omhoog.

Sportmaandag, 11 april 2016

Spirit en lof genoeg, nu de punten nog


Sportmaandag, 11 april 2016

Van Aken wil einde aan wisselvalligheid

Die 4-2 in de laatste minuut mag eigenlijk niet meer vallen en toen we een grote kans misten op de 3-1 baalde ik ook. Achteraf maakt het niets uit, maar op het moment zelf word je effe gek."

Sportmaandag, 11 april 2016

Alles is weer mooi voor Foppe en Van den Berg

Na veel heisa over zijn rodekaartenrecord was Joey van den Berg toe aan positief nieuws. Dat maakte hij zelf. Met een mooie goal stond hij bij zijn rentree aan de basis van Heerenveens 4-2 zege op AZ.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties