De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 11 april 2018.

Economiewoensdag, 11 april 2018

Waterhub in spotlight met prijs voor Paques

Leeuwarden - De verkiezing Friese onderneming van het jaar 2018 is gewonnen door Paques in Balk. De langjarige prestaties op mondiaal niveau werden hoger ingeschaald dan de verrichtingen van Sidijk en Spits.

Economiewoensdag, 11 april 2018

Deur corporaties dicht door staking

Groningen - Circa vijfhonderd werknemers van woningcorporaties in Noord- en Oost-Nederland legden gisteren het werk neer, aldus vakbond FNV. Zij willen daarmee hun eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten.

Hoofdartikelwoensdag, 11 april 2018

Overheid hoort zorg in handen te houden

Niet het Zorginstituut, maar het kabinet bepaalt voortaan weer hoeveel geld er wordt uitgetrokken voor de zorg, zo werd deze week bekend. De maatregel moet voorkomen dat het kabinet nog een keer wordt overvallen door een verplichte miljardeninvestering zoals vorig jaar voor de verpleeghuizen. Door de regie terug te nemen hoopt het kabinet de uitgaven aan het collectieve zorgstelsel te beperken.

Regiowoensdag, 11 april 2018

Bewoners Skieding: dit voelt als zwaard van Damocles

PIETER ATSMA

Regiowoensdag, 11 april 2018

Kramer: Sjongende dyk is geweldige Fryslânpromoasje

Jelsum - De zingende weg bij Jelsum leidde tot grote overlast bij omwonenden, maar volgens gedeputeerde Johannes Kramer zette het Fryslân wel op de kaart. ,,Dit is in stikje Fryslânpromoasje fan jewelste. Dútske media stean yn de rige om hjir oer te skriuwen. It lit sjen dat wy hjir yn Fryslân dwaande binne mei fernijende projekten."

Regiowoensdag, 11 april 2018

Dokkum krijgt bijvriendelijker bloemenpracht op bolwerken

Dokkum - De statige eenjarige tulp is vervangen door zijn wilde langjarige soortgenoot. Ook staan er nu onder andere krokussen, narcissen, anemonen en sneeuwroem in de totaal 2250 vierkante meter aan bloemenvelden. Zo’n 650.000 bollen gingen er afgelopen najaar de grond in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties