De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 11 juni 2003.

Agendawoensdag, 11 juni 2003

Klassiek

De culturele agenda van 12 tot 18 juni

Bijschriftwoensdag, 11 juni 2003

Leven in de Geest

Paulus zegt in Romeinen 8: je bent in het vlees of je bent in de Geest.

Economiewoensdag, 11 juni 2003

Bedrijfsopvolging in het MKB is te leren

Leeuwarden – De Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) in Leeuwarden start samen met 2 andere hogescholen in Nederland een cursus bedrijfsopvolging. De cursus OvernamePunt is vooral bedoeld voor personen in het midden- en kleinbedrijf waarbij de bedrijfsopvolgers beter worden toegerust op hun nieuwe functie. Met de cursus moet het aantal mislukte bedrijfsovernames sterk worden verminderd.

Economiewoensdag, 11 juni 2003

Fryslân grootste koeienprovincie

Voorburg - Fryslân heeft Gelderland ingehaald als de provincie met de meeste melkkoeien. Vorig jaar liepen er in Fryslân 266.354 melkkoeien, in Gelderland 233.701. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Economiewoensdag, 11 juni 2003

Productieproblemen pappen bij FCDF

Meppel – Zuivelconcern Friesland Coberco Dairy Foods (FCDF) kan niet voldoen aan de vraag van pappen. Vooral de overgang van de vestiging in Arnhem naar Nijkerk leidt tot de problemen. In Nijkerk is nu de productie van pappen geconcentreerd. Deze locatie is daarvoor recentelijk uitgebreid. Supermarkten ontvangen niet voldoende producten om de vraag bij te benen. FCDF erkent dat niet steeds het volledige assortiment kan worden uitgeleverd.

Economiewoensdag, 11 juni 2003

Directie scheepswerf Bijlsma Lemmer rekent op nieuwe orders

Lemmer – In juli of augustus wordt mogelijk duidelijk of scheepswerf Bijlsma in Lemmer blijft bestaan. Dat bevestigde gistermiddag directeur Arend Bijlsma. Hij spreekt met kracht de conclusie van vakbond FNV tegen dat de werf op de rand van een faillissement zou staan. ,,Dit soort berichten schrikt onze toeleveranciers af waardoor het moeilijker wordt het bedrijf overeind te houden.”

Expowoensdag, 11 juni 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 11 juni 2003

Belasting heffen…

Friese autobezitters betaalden vorig jaar, via het omweggetje van het Centraal Bureau Motorrijtuigen, 25,7 miljoen euro aan hun provinciale overheid. Zij droegen daarmee het hunne bij aan de solide financiële positie van de provincie Fryslân. Terwijl een nieuw kabinet zich presenteert met een miljardensanering en ook veel gemeenten ruig moeten snijden in hun begrotingen, is de financiële positie van de meeste provincies ronduit riant te noemen. Behalve aan onder meer hun aandelenbezit in nutsbedrijven, danken ze dat aan hun eigen belastinginstrument: de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juni 2003

Ned. Gereformeerden willen vrouw in ambt

Leeuwarden - Vrouwen moeten predikant en ouderling kunnen worden in de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK). Dat stelt een interne commissie in een lijvig rapport waarin verschillende bijbelteksten over de positie van de vrouw zijn geanalyseerd. De Landelijke Vergadering van volgend jaar zal een besluit nemen over het advies.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juni 2003

‘Gebaar zegt soms meer dan woord’

Leeuwarden – In de Gelredome in Arnhem vindt zaterdag de jaarlijkse EO-Jongerendag plaats. Zo’n dertigduizend jongeren komen in het voetbalstadion samen om te luisteren naar muziek, sprekers en voor ontmoeting met God en elkaar. Minder bekend is dat de gehele Jongerendag ook ‘vertaald’ wordt voor doven. Merlin Dik uit Amersfoort is een van de twee tolken die er zaterdag bij is.

Sportwoensdag, 11 juni 2003

Regionscup-team klaar voor het EK

Assen – Het Noord-Nederlandse Regionscup-team heeft dinsdagavond de laatste test in aanloop naar het Europees kampioenschap met overtuigend succes afgelegd.

Sportwoensdag, 11 juni 2003

Jeugdkampioenschappen wielrennen op het Kalverdijkje

Leeuwarden – Het parcours van wielervereniging De Friesche Leeuw aan het Kalverdijkje zal vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer het decor vormen voor de Friese jeugdkampioenschappen wielrennen.

Sportwoensdag, 11 juni 2003

Terugkeer wielerronde Beetsterzwaag

Beetsterzwaag – De wielerronde van Beetsterzwaag wordt vanavond weer in ere hersteld. In de 70-er jaren was daar jaarlijks een wielerronde, maar die verdween van de kalender.

Sportwoensdag, 11 juni 2003

Valentijn en Van den Berg missen Nederlands kampioenschap

Heerenveen – Rixt Valentijn (18) en Berber van den Berg (15) doen dit weekeinde niet mee aan de Nederlandse kampioenschappen turnen in Nijmegen. Beide Friese turntoppers kampen met blessures.

Sportwoensdag, 11 juni 2003

Dick de Boer hoeft niet zo nodig, maar loopt er ook niet voor weg

Volendam – Verschillende dagen heeft Dick de Boer erover nagedacht of hij wel hoofdtrainer van Cambuur Leeuwarden wilde of moest worden. Lang heeft de 54-jarige Volendammer gesproken met mensen van binnen en buiten de club. Uiteindelijk vond hij dat hij het moest doen. ,,De tijd zal leren of het de juiste beslissing is geweest. Ik hoef niet zo nodig, maar ik loop er ook niet voor weg.”

Weerwoensdag, 11 juni 2003

Aangenaam

Vandaag is het aangenaam zomers weer met een afwisseling van zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de temperatuur loopt op tot ca 21 graden. Er waait een matige, soms krachtige van zuidwest naar west draaiende wind. Het voorjaar wordt voorlopig gekenmerkt door wisselvalligheid. Zeer warme dagen worden afgewisseld door veel koelere dagen. Na een paar droge dagen volgen weer de bekende regen en onweersbuien. Ook gisteren kwam het nog tot enkele buien, maar een het overgrote deel van onze provincie kreeg er niet veel van mee. Dit was in het oosten en zuidoosten anders. Lippenhuizen kwam tot 8 mm en De Blesse kwam tot 4 mm uit een onweersbui. Vandaag en ook morgen blijft het droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties