De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 juni 2011.

Cultuurzaterdag, 11 juni 2011

Princessehof en NNO redelijk gerustgesteld

Leeuwarden - Van de zeventien culturele instellingen in het Noorden die nu structureel rijkssubsidie krijgen, zijn vanaf 2013 nog slechts drie zeker van die subsidie. Dat zijn het Noord Nederlands Orkest, Noord Nederlands Toneel en Jeugdtheater de Citadel in Groningen. Deze instellingen zullen het wel met minder geld moeten doen.

Economiezaterdag, 11 juni 2011

C1000 en Lidl kiezen voor weidemelk

Amersfoort - De supermarktorganisaties C1000 en Lidl hebben besloten om alleen nog weidemelk in te kopen. Deze week verdwijnen bij de beide ketens de laatste oude verpakkingen uit het schap. Stichting Dier&Recht doet pogingen om andere supermarkten het voorbeeld van C1000 en Lidl te doen volgen en wil dat zo nodig via gerechtelijke procedures proberen af te dwingen.

Hoofdartikelzaterdag, 11 juni 2011

Pinksterfeest als sluitstuk en als begin

Het Pinksterfeest is in de beleving van veel mensen een christelijk feest. Dat is het van oorsprong niet. De Joden vierden het feest op de vijftigste dag na Pasen. Dat getal heeft een bijzondere betekenis. Het is zeven keer zeven, plus een. Zeven is het getal van de volheid zoals mensen die kunnen beleven in de aardse werkelijkheid. De vijftigste dag is de achtste dag boven de zevende dag: de dag die de volheid van de aarde en van de mens te boven gaat. De achtste dag is van een andere orde, namelijk die van de Geest van God.

Regiozaterdag, 11 juni 2011

Froukje wist altijd al: Fokke wordt van mij

Tzummarum - In 1967 maakten The Beatles er een nummer over, maar toen wist Froukje Wallendal-Kuiken (92) het al lang: Love is all, ,,Liefde is genoeg.” Het is het enige geheim dat er is voor een goede relatie, zegt ze. En ze kan het weten. Zondag is ze zeventig jaar getrouwd met Fokke Wallendal (ook 92).

Regiozaterdag, 11 juni 2011

Vakbond: zorgbaas mag niet meer krijgen dan premier

Leeuwarden - Bestuurders van zorginstellingen zouden niet meer mogen verdienen dan de minister-president. Dat stelt de vakbond Abvakabo FNV in reactie op twee artikelen in het Friesch Dagblad over de salarissen van bestuurders van grote zorginstellingen in Fryslân. Zij blijken allemaal op of boven het maximum te zitten van de beloningscode die de instellingen eind 2009 zelf hebben ingevoerd.

Regiozaterdag, 11 juni 2011

Directeur van de Harmonie hekelt koers gemeente

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden zou radicaal moeten besluiten om meer geld in De Harmonie te steken, vindt directeur Arthur Oostvogel. De stadsschouwburg kampt met structurele tekorten. De afgelopen jaren heeft het theater een tekort opgebouwd van een miljoen. Beslist de gemeenteraad om het theater niet financieel bij te staan, dan heeft dit gevolgen voor de programmering.

Regiozaterdag, 11 juni 2011

Heineken wijst jonge toerist op drankgevaar

Leeuwarden - GGZ Friesland gaat in de zomer op Terschelling samen met bierbrouwer Heineken voorlichting geven aan jongeren over overmatig alcoholgebruik. Jongeren krijgen op twee campings op het eiland bij het inchecken folders, waarin gewezen wordt op de gevaren van te grote alcoholconsumptie. Ook is er een campagneteam dat de campings rondgaat om jongeren direct op risico’s te wijzen.

Sportzaterdag, 11 juni 2011

Harkemase Boys treft in UNA een familieclub uit een voormalig kerkdorp

In de halve finale van de landelijke districtsbeker treft Harkemase Boys vanmiddag met UNA (Veldhoven) een onbekende tegenstander. Over een familieclub uit een voormalig kerkdorp.

Sportzaterdag, 11 juni 2011

Van der Woud wil de kaatstalenten inspireren

Er is genoeg talent in het kaatsen, stelt oud-kaatser Dirk Jan van der Woud. De kunst is om die talenten te behouden voor de sport. Hij wil ze inspireren.

Sportzaterdag, 11 juni 2011

SC Cambuur jaagt op routinier Van der Haar

Leeuwarden In de zoektocht naar een ervaren sleutelspeler is SC Cambuur uitgekomen bij Albert van der Haar. Algemeen directeur Gerald van den Belt bevestigde gisteren de interesse in de 35-jarige middenvelder van FC Zwolle. Cambuur sprak ook al met Joost Broerse (onder meer ex-FC Groningen) en Ilja van Leerdam (Helmond Sport), maar hun komst is zo goed als van de baan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties