De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 11 juni 2012.

Cultuurmaandag, 11 juni 2012

Leeuwarder Pasveerkorps treedt met Guus Meeuwis op

Leeuwarden | Pasveerkorps Leeuwarden werkt mee aan de concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion in Eindhoven. Ze spelen mee tijdens het openingsnummer van het concert, Brabant. Hiervoor is een speciaal arrangement geschreven. De eerste twee concerten waren vrijdag en zaterdag. Komende vrijdag en zondag staan er nog twee optredens op het programma.

Cultuurmaandag, 11 juni 2012

Drie canvasdoeken theatergezelschap gestolen

Terschelling | Politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de diefstal van drie canvasdoeken die deel zouden uitmaken van het Oerolfestival. De drie doeken met foto’s waren bevestigd aan tenten op het parkeerterrein van natuurgebied de Boschplaat op Terschelling. De doeken zijn tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur gestolen, aldus de politie.

Cultuurmaandag, 11 juni 2012

Druma Oranje uit Dokkum kampioen in basisklasse

Assen | De percussiegroep van Druma Oranje Dokkum is Nederlands kampioen geworden tijdens het Open Dutch Showcorps Championships in Assen. De Friezen haalden onder leiding van Klaas Cuperus 85,17 punten in de middenklasse, goed voor een eerste plek in deze categorie waarin acht bands het tegen elkaar opnamen. Dankzij deze eerste plek mochten de Dokkumers meedoen aan de avondwedstrijd. Hier werd Druma Oranje derde.

Cultuurmaandag, 11 juni 2012

Fries Seniorenkoor behaalt tweede plek

Leeuwarden | Het Christelijk Fries Seniorenkoor heeft een eerste prijs met lof behaald tijdens de dertigste editie van het jaarlijkse zangconcours in Gorssel. Het Friese koor onder leiding van Grietje Dam-Riemersma haalde 360 punten in de hoogste afdeling. Dat aantal was goed voor een tweede plek. Eerste werd het Apeldoornse koor Ozon met 371 punten. Aan het zangconcours, dat plaatshad van 6 tot en met 9 juni, deden in totaal 34 koren mee.

Economiemaandag, 11 juni 2012

Melkprijs blijft onder druk door groot aanbod

Zoetermeer | De opbrengstprijzen van melk die boeren ontvangen van de zuivelfabrieken blijven de komende tijd onder druk staan. Dat verwacht het Productschap Zuivel. Na een prijsdaling in de afgelopen maanden zijn de prijzen die zuivelfabrieken ontvangen voor de door hen verkochte producten wel iets gestegen.

Hoofdartikelmaandag, 11 juni 2012

Partijbelang gaat toch voor Kunduzakkoord

Het was een bijzondere gebeurtenis, de totstandkoming van het Kunduzakkoord. Vijf partijen wilden hun verantwoordelijkheid nemen voor het terugdringen van het begrotingstekort en maakten straffe afspraken. Het akkoord werd vrijwel overal positief ontvangen, nog niet eens zozeer vanwege de inhoud, maar wel vanwege het feit als zodanig. In het land overheerste het gevoel dat de politieke partijen hun verantwoordelijkheid namen. Het vertrouwen in het leiderschap in de politiek kreeg een positieve impuls. Hier en daar werd - zij het aarzelend - gesproken over een historische gebeurtenis.

Regiomaandag, 11 juni 2012

Nog honderden startkaarten Slachte te koop

Leeuwarden | Op het prikbord van de website van de Slachtemarathon en op Marktplaats worden honderden startkaarten van de komende tocht aangeboden. Veel deelnemers haken af omdat zij vinden dat ze te laat starten, te weinig hebben getraind of de weersverwachting niet goed vinden.

Regiomaandag, 11 juni 2012

Week van de waarheid voor Aris Leeuwarden

Leeuwarden | Voor basketbalclub Aris uit Leeuwarden is het deze week erop of eronder. De club verkeert in financiële problemen door het afhaken van de hoofdsponsor.

Regiomaandag, 11 juni 2012

Emotionele dienst in Woudsend na gezinsdrama

Woudsend | Het was een emotionele bijeenkomst, gisteren in een volle Karmelkerk in Woudsend. Tijdens een aangepaste kerkdienst werd stilgestaan bij het drama in de Zuid-Italiaanse plaats Conversano waarbij een gezin uit het dorp om het leven is gekomen.

Regiomaandag, 11 juni 2012

Kollum wandelt voor onderhoud kerkgebouwen

Kollum | Wandelingen, workshops, een markt: de stichting Samen Sterk organiseert ieder jaar allerlei activiteiten voor het onderhoud van de twee kerken in het dorp. Zaterdag stond er een tuinentocht op het programma.

Geloof & Kerkmaandag, 11 juni 2012

Kerk te weinig bezig met Gods missie en te veel met zichzelf

God heeft geen missie voor zijn kerk, maar een kerk voor zijn missie. De Britse theoloog dr. Christopher Wright meent dat als de kerk niet trouw is aan de missie, zij een sta-in-de-weg wordt.

Geloof & Kerkmaandag, 11 juni 2012

Friese vertaling van Catechismus

Leeuwarden | De Particuliere Synode Fryslân van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt heeft officieel de Friese vertaling van de Heidelberger Catechismus goedgekeurd, evenals een vertaling van het Groot kerkgebed.

Geloof & Kerkmaandag, 11 juni 2012

Christen-zijn met de instelling van Arjen Robben

Sinds vrijdag rolt de bal over het tv-scherm vanwege het EK in Polen en Oekraïne. Domineeszoon Johannes van de Bank schreef het boek Koning voetbal en legt daarin de link tussen voetbal en het christelijk geloof.

Sportmaandag, 11 juni 2012

Gelijk tegen Duitsland en winst op Portugal en we zijn er alsnog

Het Nederlands elftal maakte zaterdag een valse start op het EK. De 0-1 nederlaag tegen Denemarken was koren op de molen van criticasters van Bert van Marwijk. Moet de keuzeheer van Oranje het woensdag over een andere boeg gooien tegen Duitsland om toch nog een rol van betekenis te kunnen spelen?

Sportmaandag, 11 juni 2012

Cambuur huurt nóg een keeper: Leonard Nienhuis

Leeuwarden - SC Cambuur heeft in Leonard Nienhuis een nieuwe doelman gevonden. De eerstedivisionist uit Leeuwarden maakte dat vanochtend bekend. De 22-jarige keeper wordt komend seizoen gehuurd van FC Groningen. En dat zorgt voor een redelijk unieke situatie in de Friese hoofdstad. Ook Dennis Telgenkamp, de andere doelman die al was vastgelegd, is namelijk géén eigendom van Cambuur. Hij wordt gehuurd van Heracles Almelo.

Sportmaandag, 11 juni 2012

Voetbalpool

Collega 1: ,,Wat heb jij?” Collega 2: ,,Ik? 1-1, wat dacht jij dan? Hij (wijst naar mij) heeft ook 1-1. Jij niet?” Collega 1: ,,Welnee, natuurlijk niet. Ik heb 3-1.” Collega 2, lachend: ,,Pff, nééé, dat meen je niet. En bij de volgende?” Collega 1: ,,Eh, ja, wat heb ik... even kijken. Oh ja, 1-3. Ja jongen, het wordt een mooie avond. Puntjes, puntjes.”

Sportmaandag, 11 juni 2012

Clermonts draait Friezen loer in Omloop van de Kompenije

Drachtstercompagnie | Glenn Clermonts heeft zaterdag de Omloop van de Kompenije op zijn naam geschreven. De renner uit Bellingwolde moest vrijwel de hele door harde wind geteisterde koers lang opboksen tegen een Fries gekleurde kopgroep, maar stak ze in de finale stuk voor stuk de loef af. Bontebokster Jan Bos ging de sprint in Drachtstercompagnie nog wel aan, maar moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Sportmaandag, 11 juni 2012

Midsimmercup in de medaillekast van FVC

Dronryp | FVC heeft zaterdag in Dronrijp beslag gelegd op de negende editie van de Midsimmercup. In de finale was het vijftal Leeuwarders na strafschoppen te sterk voor Lemmer, nadat de groengelen in de reguliere speeltijd al een 4-2 achterstand hadden goedgemaakt. Bij de vrouwen ging Drachtster Boys overtuigend met de eindzege aan de haal. De tegenstanders van Be Quick Dokkum werden in de eindstrijd kansloos gelaten (4-0).

Sportmaandag, 11 juni 2012

Partuur De Groot gaat in Stiens op herhaling

Stiens | Het was gistermiddag in Stiens even gedaan met de suprematie van het partuur van Gert-Anne van der Bos. In de vierde vrijeformatiewedstrijd van het seizoen ging de zege naar Jan Dirk de Groot, Renze Hiemstra en Pier Piersma. Daarmee ging het trio met succes op herhaling in Stiens in een reprise van de finale van een jaar eerder, waarin het partuur van opslager Martijn Olijnsma ook al klop kreeg.

Sportmaandag, 11 juni 2012

Pijper begint met derde plaats in WK langbaan

Forssa | Theo Pijper heeft de eerste van zes langbaangrandprix afgesloten met een derde plaats. De Friese grasbaanracer zag in Forssa de Fin Joonas Kylmäkorppi (regerend wereldkampioen) in eigen land de winst grijpen. Achter de Fin werd de Tsjechische coureur Josef Franc tweede.

Sportmaandag, 11 juni 2012

Kobes wint Pipegaelrun in Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag | Riekele Kobes heeft zaterdag de achtste editie van de Pipegealloop van Hoornsterzwaag op zijn naam geschreven. De atleet uit Oudehaske noteerde over tien kilometer een tijd van 36 minuten en 13 seconden en was daarmee bijna vier minuten sneller dan de nummer twee Simon Regnerus uit Marrum (40,18).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties