De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 juni 2013.

Economiedinsdag, 11 juni 2013

Baan als wetenschapper vaarwel gezegd voor een groentetuin

Ze studeerde biologie in Wageningen en promoveerde op een onderzoek naar schimmelkwekende termieten, maar Anna Visser besloot terug te keren naar haar geboortedorp Gaastmeer. Daar runt ze nu haar groentetuin De Griene Gaastmar.

Hoofdartikeldinsdag, 11 juni 2013

Voor de overheid bestaat privacy niet

Een paar weken geleden werd in deze krant een vergelijking getrokken tussen de Amerikaanse president Barack Obama en zijn verguisde voorganger Richard Nixon die in de jaren zeventig ten val kwam door de Watergate-affaire. Nixon had zijn politieke tegenstanders laten afluisteren en door zijn gedraai en gelieg daarover werd hij uiteindelijk door de Amerikaanse volksvertegenwoordiging naar huis gestuurd. Obama kwam een paar weken geleden in opspraak nadat aan het licht kwam dat hij journalisten had laten afluisteren. Net als Nixon gebruikte hij de macht van het staatsapparaat om zijn eigen positie te verbeteren.

Regiodinsdag, 11 juni 2013

Onjuiste tekst alarmbericht menselijke fout

Heerenveen | Bij het allereerste gebruik van NL-Alert in Fryslân is een verkeerde datum en tijdstip doorgestuurd. Zondag werd op gezag van de coördinator van de Meldkamer Noord-Nederland het aanvullende alarmmiddel NL-Alert uitgezonden naar mobiele telefoons in de buurt van de brand bij transportbedrijf Broersma Transport in Heerenveen.

Regiodinsdag, 11 juni 2013

Drinken tijdens derde helft ingeperkt

Wolvega | De gemeente Weststellingwerf wil dat er in sportkantines doordeweeks alleen tussen acht en tien uur ’s avonds alcohol wordt verkocht. En in het weekeinde tussen twaalf uur ’s middags en elf uur ’s avonds.

Regiodinsdag, 11 juni 2013

Mooi zomerweer dient zich nog niet aan

Leeuwarden | Na vijf koude maanden met temperaturen onder normaal is ook juni koel van start gegaan. Vooral op de Waddeneilanden en in het noorden van Fryslân bleef de temperatuur ver achter bij het langjarig gemiddelde. Op Terschelling zijn de eerste tien dagen van juni ruim drie graden kouder dan normaal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties