De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 11 juni 2015.

Economiedonderdag, 11 juni 2015

Investeren in relatie brengt ziekteverzuim omlaag

Het ziekteverzuim omlaag brengen, de band met het personeel versterken en meer vreugde voor iedereen. Het kan, bewijst Douwe Snoek van Snoek Hoveniers uit Grou. Van een ziekteverzuim dat schommelde rond de 3,2 procent ging Snoek terug naar 0,8 procent verzuim. En belangrijker misschien: mede-eigenaar Douwe Snoek voelt zich veel prettiger - en zijn personeel ook.

Hoofdartikeldonderdag, 11 juni 2015

Gewenst: onderzoek profiel Eerste Kamer

Betekenis en rol van de Eerste Kamer zijn nu en dan onderwerp van discussie. Meestal is er een aanleiding voor die discussie. Bijvoorbeeld als een wetsvoorstel in de Eerste Kamer aan de orde komt en het vooraf niet duidelijk is of het voorstel kan rekenen op een meerderheid. De afgelopen tijd haalden voorstellen van de coalitie van VVD en PvdA een meerderheid dankzij de steun van met name de 'constructieve oppositie' van D66, ChristenUnie en SGP. De samenstelling van de Eerste Kamer is sinds deze week drastisch veranderd: de coalitie heeft meerdere partijen nodig in de Eerste Kamer om een voorstel er door te krijgen. Deze omstandigheid vereist diplomatie en politieke handigheid van premier Rutte. Tegelijkertijd zorgt deze omstandigheid ervoor dat de Eerste Kamer nog politieker is geworden dan ze al was. Denk aan de spannende dagen voor minister Schippers met haar zorgwet. Drie PvdA-senatoren waren tegen. De minister, premier Rutte en andere VVD'ers vonden dat de betreffende PvdA-leden zich hadden te houden aan het regeerakkoord. Dat klopt niet. Eerste Kamerleden zetten hun handtekening niet onder een regeerakkoord. Ze zijn vrij in hun stemgedrag. Tenzij hun partij een handtekening wil.

Regiodonderdag, 11 juni 2015

Statenfractie Friese PVV valt nu al uiteen

Leeuwarden - Nog voor Provinciale Staten echt aan de slag zijn, is de PVV-fractie al gespleten. Jitske Eizema, die met voorkeursstemmen een zetel verwierf, gaat verder als de Fryske Frijheids Partij. Eizema heeft vandaag overleg met de griffie om die naam vast te leggen en haar deel van de aan de PVV toegekende fractieondersteuning te regelen.

Regiodonderdag, 11 juni 2015

Regels hinderen vaargeul bij Ameland


Geloof & Kerkdonderdag, 11 juni 2015

K-9: Vaticaan krijgt bureau voor aanpak misbruik

Vaticaanstad - Het Vaticaan krijgt een apart bureau voor de beoordeling van beschuldigingen tegen bisschoppen die seksueel misbruik van kinderen hebben geprobeerd te verbergen of hebben toegelaten. Dat heeft de kerk gisteren bekendgemaakt. De Rooms-Katholieke Kerk komt daarmee tegemoet aan de wens van slachtoffers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties