De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 juni 2016.

Economiezaterdag, 11 juni 2016

Voor zo’n kippenruiming ben je geen boer geworden

Hiaure - Bij het pluimveebedrijf van Rimer Dijkstra in Hiaure werd donderdag vogelgriep vastgesteld. Het gaat vermoedelijk om een milde vorm van het type H7. De ontdekking was het gevolg van een extra test die de pluimveehouder zelf liet uitvoeren. Dijkstra vermoedde alleen geen vogelgriep, maar bronchitis. Donderdagmiddag om drie uur bevestigde de Nederlandse Voedsel- en Warendienst (NVWA) de resultaten van de eigen test: vogelgriep. Ruiming van 48.000 kippen volgde direct.

Hoofdartikelzaterdag, 11 juni 2016

Ook Luthers sterven is grote verandering

Het herdenkingsjaar 500 jaar reformatie is volgend jaar, maar er zijn al volop activiteiten in voorbereiding. In tal van Duitse steden worden herdenkingsprogramma’s voorbereid die gaan over bepaalde aspecten van de ‘geboorte’ van de reformatie met Luther als beginpunt. Er worden theologische congressen gehouden, ook oecumenische, over de geschiedenis van de reformatie en over de betekenis van deze beweging nu en in de toekomst.

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Crash Bitgum deert Luchtmachtdagen niet

Leeuwarden - ,,We hebben vanochtend twee uur in de file gestaan", baalt Willem Vaandering, die met zijn zoon Mika naar de eerste Luchtmachtdag is gekomen. De toegestroomde toeschouwers stonden vooral bij de N31 lang in de file. Op een gegeven moment waren alle parkeerplekken vol en eenmaal geparkeerd duurde het vaak lang voordat de pendelbus hen naar de vliegbasis bracht. Vaandring: ,,Dat is wel een puntje van kritiek. Maar het spektakel en het weer maken veel goed."

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Ook Berltsum maakt zich op voor het bezoek van het koningspaar

Berltsum - ,,Wij willen deze kans niet aan ons voorbij laten gaan om de twaalfde stad van Fryslân op de kaart te zetten", vertelt Sybren van Tuinen van Oranje Nationaal uit Berltsum. De Oranjevereniging legt dit weekend de laatste hand aan de voorbereidingen voor de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op maandag.

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Inboedel De Frosk binnenkort onder de hamer

De Westereen - De inboedel van zwembad De Frosk wordt binnenkort verkocht. Zicht op een doorstart van het zwembad lijkt na het besluit van het Actiecomité De Frosk verkeken.

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Onduidelijkheid rond regels stuntteams


Regiozaterdag, 11 juni 2016

Fries minder gesproken door lage status

Leeuwarden - Het aantal kinderen in Fryslân dat Fries, een andere streektaal of dialect spreekt, gaat sterk achteruit. Dat concludeerde Geert Driessen gisteren tijdens de studiemiddag Brûke jonge bern it Frysk noch? in Tresoar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties