De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 11 juli 2012.

Cultuurwoensdag, 11 juli 2012

Verzetsmuseum heeft nieuwe naam, logo en site

Leeuwarden | Het Verzetsmuseum Fryslân in Leeuwarden heet voortaan Fries Verzetsmuseum. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. Het museum heeft niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw logo, dat is gemaakt door dezelfde ontwerpers als die van het logo van het nieuwe Fries Museum. De nieuwe naam en het nieuwe logo zijn ingevoerd bij de sluiting van het oude museum aan de Turfmarkt.

Cultuurwoensdag, 11 juli 2012

Drie verrassingsfilms op Terschellinger Filmdagen

Terschelling | De Terschellinger Filmdagen komen dit jaar voor

Economiewoensdag, 11 juli 2012

Green Deal energiebesparing voor het Friese mkb

Groningen | Twee bedrijven uit Heerenveen ondertekenen vandaag met brancheorganisatie MKB Nederland en Stichting Energy Valley een Green Deal voor energiebesparing in het Friese bedrijfsleven. Met het project BoppEslach willen initiatiefnemers Jan Peter Ensing van Stuurmannen en Yvonne van der Woude van Projectteamwork uit Heerenveen bedrijven in het mkb vooral bewust te laten worden van hun energiegebruik. BoppEslach wil energiebesparingen realiseren door meer aandacht voor gedragsverandering en bewustwording in plaats van zich te richten op technologische oplossingen. Volgens de betrokkenen kan vaak met simpele veranderingen in gedrag redelijk gemakkelijk fors op energie worden bespaard.

Hoofdartikelwoensdag, 11 juli 2012

Rusland trekt handen niet van Syrië af

Het aantal bijeenkomsten en vredesmissies dat de internationale gemeenschap op touw heeft gezet over Syrië begint aardig op te lopen, zonder dat het tot een doorslaggevend resultaat heeft geleid. In Syrië is al ruim een jaar een opstand bezig tegen het regime van president Bashar al-Assad. Sindsdien zijn volgens de oppositie meer dan 16.500 mensen om het leven gekomen.

Regiowoensdag, 11 juli 2012

Minder leerlingen geslaagd voor examen

Leeuwarden | Er zijn dit jaar minder leerlingen die hun eindexamen op de middelbare school hebben gehaald. Dit maakt het Ministerie van Onderwijs vandaag bekend. De resultaten zijn echter minder slecht dan gevreesd.

Regiowoensdag, 11 juli 2012

In SanjesZoo komt de bezoeker wel heel dicht bij de dieren

Wandelen tussen de lori’s, kijken of je verder springt dan een kangoeroe of een bezoek brengen aan het caviadorp. Dierenpark SanjesZoo in De Westereen moet vooral een beleving zijn.

Regiowoensdag, 11 juli 2012

Plan Drachtstervaart krijgt steun van bijna hele raad

Drachten | De Drachtstervaart gaat er definitief komen. Dit heeft de gemeenteraad van Smallingerland gisteren met een grote meerderheid besloten. Het uitgraven van de vaart, dat in totaal zo’n 17,5 miljoen euro kost, moet nog dit jaar beginnen.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2012

Oud-katholieken mogelijk van Jorwert naar Leeuwarden

Jorwert | De Oud-Katholieke Sint-Martinusparochie gaat hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar Leeuwarden. Dan meldt de gisteren verschenen nieuwsbrief van de parochie van de drie noordelijke provincies en de Noordoostpolder. Op 21 juli vindt er een vergadering plaats van de Kerngroep Jorwert.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2012

Visie op zending is toe aan herijking

In Costa Rica begon maandag de zendingsconferentie Clade V. Wout van Laar, die deelneemt aan het Latijns-Amerikaanse zendingscongres, vindt dat de integrale zending aan een herijking toe is.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2012

PKN-voorzitter: manifest legt vinger op zere plek

Het manifest van jonge theologen waarin zij oproepen dat het roer radicaal om moet in de Protestantse Kerk heeft een stroom aan reacties opgeleverd. Vooral op internet wordt veel gereageerd.

Sportwoensdag, 11 juli 2012

Narsingh en Assaidi niet mee op trainingskamp

Dokkum | Luciano Narsingh en Oussama Assaidi zijn vanmiddag niet met sc Heerenveen afgereisd naar Terschelling voor het vierdaagse trainingskamp. Het tweetal hervatte vandaag de training, maar vanwege de fysieke gesteldheid achtte de staf het niet wenselijk het tweetal mee te nemen. ,,Ze hebben twee weken achterstand op de rest en moeten eerst opgetraind worden”, zei Marco van Basten, die nog niet met de aanvallers heeft gesproken.

Sportwoensdag, 11 juli 2012

Heerenveen steekt Be Quick Dokkum ook in het pak

Dokkum | Voorafgaand aan het oefenduel van sc Heerenveen bij Be Quick Dokkum nam de selectie bij de plaatselijke herenmodezaak Van der Gang het nieuwe officiële clubkostuum in ontvangst. Vervolgens werd de zaterdagderdeklasser, die dit jaar het 75-jarig bestaan viert, door de profs even in het pak gestoken. Letterlijk, al bleef de jubilaris voor een kleine tweeduizend toeschouwers de dubbele cijfers bespaard. Het werd 0-9 voor de selectie van trainer Marco van Basten, maar dat zijn geen rare cijfers voor een amateurclub.

Sportwoensdag, 11 juli 2012

Record aantal landen op WK kaatsen in Franeker

Franeker | Aan het WK kaatsen dat van 26 augustus tot en met 1 september in Franeker wordt gehouden nemen achttien landen deel. Dat is een record.

Sportwoensdag, 11 juli 2012

Muurkaatsen. Nu instappen of anders afhaken

De Friese kaatsbond moet in navolging van andere Europese landen meer doen aan promotie van het muurkaatsen. Dat vindt Bauke Nicolai van muorrekeatsferiening De Wide Stege in Jirnsum.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties