De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 11 juli 2013.

Cultuurdonderdag, 11 juli 2013

Acht prijswinnaars van Junior Rely bekend

Bears | Anneke Smid uit Witmarsum is dit jaar de winnaar van de Junior Rely-prijs voor verhalen. Dat heeft het bestuur van het Rely Jorritsma Fûns gisteren bekendgemaakt. Anneke won met het verhaal Opsoademiterje. De eerste prijs voor poëzie gaat naar Kirsty Fekkes uit Workum, voor het gedicht Tiden fan it jier.

Economiedonderdag, 11 juli 2013

Met wetenschap de slaaphouding verbeteren én klachten voorkomen

Hoofd- en nekpijn is een veel voorkomend probleem. Volgens Jan Willem Elkhuizen van LigWijzer wordt een verkeerde slaaphouding als oorzaak onderschat.

Economiedonderdag, 11 juli 2013

Toeristen gaven iets meer geld uit in 2012

Leeuwarden | Vorig jaar hebben dag- en verblijfsrecreanten samen 1,029 miljard euro besteed in Fryslân. Vergeleken met een jaar eerder is dat een toename van 50 miljoen euro. Dat blijkt uit een overzicht van het European Tourism Institute van Stenden University in Leeuwarden.

Hoofdartikeldonderdag, 11 juli 2013

Bijna niemand wil Snowden asiel bieden

De voortvluchtige Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden lijkt eindelijk een definitief onderdak te hebben gevonden. De afgelopen tijd verbleef hij op een Russisch vliegveld waar hij vanuit Hongkong naartoe was gevlogen. Nu heeft hij het aanbod voor asiel in Venezuela geaccepteerd. President Nicolas Maduro van Venezuela ziet hem als ,,een kampioen van de mensenrechten’’ die de bescherming van de hele wereld verdient.

Regiodonderdag, 11 juli 2013

Ineens ging de detector af en dan zie je dat het goud is

Zestien gouden vakjes ingelegd met almandijn. 11 augustus 2009 is een dag die Rinze Cuperus niet meer vergeet. Zijn detector stuitte die dag op het ontbrekende stukje van de fibula van Wijnaldum. Een terugblik.

Regiodonderdag, 11 juli 2013

Alde Fryske Tsjerken laat vijf Friese kerken opknappen

Peins | Bouw- en Restauratiebedrijf Van der Vegt BV uit Weidum is deze week begonnen met herstel- en onderhoudswerk aan de kerk in Peins. Het bedrijf gaat de komende maanden ook onderhoudswerk uitvoeren aan de kerken van Bears, Blessum, Feinsum en OIterterp.

Regiodonderdag, 11 juli 2013

Poptaslot toont restant van oude theekoepel

Marsum | Een van de grote charmes van het Poptaslot in Marsum ligt om het gebouw heen: de siertuin. De geschiedenis van die tuin - en van de boomgaard en moestuin - is onlosmakelijk verbonden met de historie van het zestiende-eeuwse slot. Dat blijkt wel uit de expositie die in het poortgebouw is ingericht. De tentoonstelling over de tuinen van het Poptaslot werd vorig jaar geopend, maar is nu uitgebreid met een paar prachtige aanwinsten.

Regiodonderdag, 11 juli 2013

Te weinig animo voor buurtbus Burdaard

Burdaard | De Omnibus rijdt niet meer. De buurtbus, bedoeld om scholieren en forenzen vanuit Burdaard naar de lijnbusaansluiting bij Stiennendam bij Aldtsjerk te brengen, trok te weinig passagiers.

Sportdonderdag, 11 juli 2013

Hulder en De Boer stelen de show in IJlst

IJlst | Zaterdag waren het de topljeppers die bij de senioren zorgden dat de Friese ploeg de prestigieuze tweekamp tegen de springers van de Hollandse bond wisten te winnen. Het beloofde veel voor de wedstrijd van gisteravond. Het gewenste en verwachte spektakel kwam in IJlst bij de topklassers echter alleen van Bart Helmholt. En vooral van de toppers uit andere klassen.

Sportdonderdag, 11 juli 2013

Kuperus keeperstrainer van Go Ahead Eagles

Sneek | Harmen Kuperus uit Sneek gaat komend seizoen als keeperstrainer aan de slag bij Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer, die dit seizoen onder leiding staat van de in Leeuwarden geboren trainer Foeke Booy, is net als SC Cambuur promovendus.

Sportdonderdag, 11 juli 2013

Trio Scheepvaart wint uitnodigingspartij Wier

Wier | Michel Scheepvaart, Herman Sprik en Gert Jan Meekma hebben gisteren in Wier een uitnodigingspartij voor heren eerste klassers op hun naam geschreven. In de finale was trio Scheepvaart met 5-3 en 6-4 te sterk voor Pieter van Althuis, Jacob Wassenaar en Jan Schurer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties