De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 juli 2014.

Economievrijdag, 11 juli 2014

Melkveehouders

Leeuwarden - Friese melkveehouders die hun bedrijf en grond kwijt willen, doen goede zaken. In het eerste half jaar van 2014 werden zestien melkveebedrijven verkocht tegen hogere prijzen dan vorig jaar. Vooral boeren uit de buurt zijn de kopers. Zij willen met het verdwijnen van het melkquotum uitbreiden of hun activiteiten splitsen.

Regiovrijdag, 11 juli 2014

Heeg voor even in het Wilde Westen

Heeg - Het timmerdorp op de parkeerplaats bij de passantenhaven Heeger Wâl is de afgelopen dagen omgetoverd in een stadje dat zo in het Wilde Westen had kunnen staan. Naast een hoefsmid en een sheriff waren er een aantal saloons te vinden. Vooral gisteren vonden de drankjes in deze 'Wild West cafés' gretig aftrek. Eén van de medewerkers van de Oudegaster saloon vond het dan ook jammer dat hun creatie morgen gesloopt word. ,,Ik heb al aan mijn vader gevraagd of ik onze hut mee mag nemen naar huis. Dan kunnen we er ook echt in slapen. Maar helaas kon dat niet."

Regiovrijdag, 11 juli 2014

Zwerfjongeren beter in beeld

Leeuwarden - Meer jongeren kloppen aan bij de crisisopvang van Zienn. Het gaat vaak om kwetsbare jongeren die zonder opleiding van school zijn gegaan of een verslavingsprobleem hebben. Vaak komen de jongeren uit gezinnen waar verschillende problemen spelen.

Regiovrijdag, 11 juli 2014

Fryslân heeft relatief een veilig gasnet

Leeuwarden - In 2013 was er in Fryslân 187 keer sprake van een gevaarlijk gaslek bij huisaansluitingen Daarmee wijkt de provincie sterk af van het landelijk gemiddelde. Omgerekend naar het landelijk gemiddelde hadden de Friezen in totaal 1022 meldingen moeten doen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties