De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 juli 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 11 juli 2015

Gelovige en atheïst: een moeizaam gesprek

In bepaalde christelijke kringen in ons land waait een opmerkelijke wind. Die gaat over pogingen om het christelijk geloof en de wetenschap niet tegenover elkaar te plaatsen, maar te laten 'samenwerken'. Een stelling die deze beweging gebruikt, luidt: het is niet onredelijk om in God te geloven. Deze stelling wordt verkregen door een streng logische redenering op te zetten - volgens de regels van het wetenschappelijk denken.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 juli 2015

Londen - De Anglicaanse Kerk heeft een bisschop benoemd die zich speciaal gaat richten op kerkplanting: Ric Thorpe. Thorpe is voorganger van een binnenstadskerk in Londen. Zijn taak wordt nu om nieuwe gemeenten te stichten in het bisdom Londen. Daarnaast zal hij de kennis en ervaring daarmee vruchtbaar maken voor de Anglicaanse Kerk.

Sportzaterdag, 11 juli 2015

Galama wint, met een beetje hulp van Scherjon

Winsum - Fierljepper Oane Galama lijkt de goede vorm weer te pakken te hebben. De Wiuwerter, zaterdag toch een beetje de kop van jut na de verloren Tweekamp, sprong gisteren in Winsum met 20,90 naar zijn beste seizoensprestatie. Met een beetje hulp van Hannes Scherjon.

Sportzaterdag, 11 juli 2015

Hiltje Tjalsma verovert vierde Gouden Swipe

Wolvega - ,,Zo makkelijk als vandaag is het nog nooit gegaan." Die conclusie trok Hiltja Tjalsma gisteravond op de Nutsbaan in Joure na het winnen van de Gouden Swipe. Ze won deze meest gewilde prijs voor amatrices voor de vierde maal in haar loopbaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties