De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 11 augustus 2005.

Bijschriftdonderdag, 11 augustus 2005

Zo zeker als…

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan de visboer.

Economiedonderdag, 11 augustus 2005

Areaal maďs neemt toe op Friese akkers

Leeuwarden – In Fryslân wordt steeds meer maďs ingezaaid voor het gebruik als snijmaďs in de melkveehouderij. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het om een derde meer. Vorig jaar ging het volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek om 1800 hectare. De ontwikkeling zet dit jaar door. Belangrijke reden is de beschikbaarheid van vroegere rassen die beter in het Noorden van het land zijn te gebruiken.

Economiedonderdag, 11 augustus 2005

Nu tijdelijk minder fileschade

De Friese transporteurs hebben in de zomervakantie tijdelijk iets minder last van financiële schade door files tijdens het transport van goederen door het land. ,,Het verschil met de periode buiten de vakantie is nu duidelijk’’, geeft commercieel manager P. van der Werf van transportonderneming Brant Visser uit Heerenveen aan.

Hoofdartikeldonderdag, 11 augustus 2005

Verdonk als risico

Het wordt zwaar weer voor minister Verdonk. De Raad van State heeft ernstige kritiek op de wetgeving betreffende inburgering van migranten; Europa heeft haar bij monde van eurocommissaris Frattini op de vingers getikt wegens dezelfde wet en gemeenten moeten – tegen de zin van de minister – kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen.

Regiodonderdag, 11 augustus 2005

Steun ‘illegaal’ kind geeft gemeenten dubbel gevoel

Witmarsum – De bijstand die gemeenten wellicht moeten geven aan illegale of uitgeprocedeerde kinderen geeft Friese gemeenten een dubbel gevoel. ,,We zijn blij dat we de kinderen nu recht kunnen doen, maar de gemeenten worden geconfronteerd met extra uitgaven”, laat wethouder Helder van de gemeente Wűnseradiel weten.

Regiodonderdag, 11 augustus 2005

Gemeente moet ‘illegaal’ kind bijstand geven

Witmarsum – Gemeenten moeten illegale kinderen van asielzoekers en minderjarige uitgeprocedeerde asielzoekers een bijstandsuitkering geven.

Regiodonderdag, 11 augustus 2005

Musea in trek door slecht zomerweer

Leeuwarden – De musea in Fryslân profiteren van het aanhoudend koele en regenachtige weer. Veel musea trokken de laatste weken meer bezoekers dan in zomers met mooi weer. It Earmhűs in Warten profiteert bovendien van het effect dat het bezoek van de koningin vorige week aan het museum heeft. Veel mensen nemen er nu ook een kijkje.

Regiodonderdag, 11 augustus 2005

Ondanks ‘nee’ toch kans op windmolens

Hoe is het mensen vergaan die vorig jaar iets bijzonders beleefden, hoe zijn plannen uitgepakt en hoe hebben opmerkelijke gebeurtenissen zich ontwikkeld?

Regiodonderdag, 11 augustus 2005

Lemmer zet opmars voort

Lemmer – Voor de derde keer dit seizoen heeft de Lemster skűtsjeschipper Ale Zwerver gezegevierd. Op het thuiswater in de baai van Lemmer verdreef de klassementsleider gisteren een verrassend goed zeilende Ype van der Meulen van Woudsend van de eerste plek. Als tweede en derde eindigden de twee Douwe Vissers van respectievelijk Grou en Sneek.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 augustus 2005

Filipino’s op ontdekkingstocht in de Groningse diaspora

Makkum – Elf katholieke jongeren van het bisdom Ilagan zijn sinds zondag te gast bij het Bisdom Groningen. Ze zijn hier in het kader van de uitwisselingsrelatie die er tussen Nederland en de Filipijnen is. Vanaf donderdag maken ze in Dokkum het voorbereidingsprogramma mee voor de Wereldjongerendagen in Keulen, want die pakken ze en passant ook even mee.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 augustus 2005

De bijbel als wapen tegen de misdaad

Washington – Kerken en religieuze organisaties worden in de Verenigde Staten steeds vaker gevraagd ex-gevangenen te helpen terug te keren in de maatschappij na hun celstraf.

Weerdonderdag, 11 augustus 2005

Vrijwel droog


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties