De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 augustus 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 11 augustus 2012

Zorgen over inhoud van politieke strijd

De politieke partijen hebben nog maar een paar weken om te laten zien waarom ze aantrekkelijk zijn voor de kiezers. De nadenkende burger weet al een en ander; die heeft de programma’s van de partijen van zijn potentiële voorkeur al gelezen. De meerderheid van de kiezers moet nog een keuze maken. Velen doen dat op het laatste moment. Hun keuze wordt vooral bepaald door gebeurtenissen vlak voor de verkiezingen, bijvoorbeeld in een debat op televisie.

Regiozaterdag, 11 augustus 2012

Onbespoten groenten uit de Vaticaanse tuinen

Rome | Nee, op woensdag kom je de Vaticaanse tuinen niet in. Dat is de dag van de wekelijkse algemene audiëntie. En ook de namiddagen van alle dagen van de week blijft de tuin voor bezoekers gesloten. Dan wandelt de paus er zelf. Vrijwel dagelijks. Een uurtje, soms langer. Meestal vergezeld door zijn secretaris, mgr. Georg Gaeswein. De paus heeft geen vaste route al passeert hij vrijwel altijd de Engelse tuin en de Lourdesgrot.

Regiozaterdag, 11 augustus 2012

Sneek geeft de titel glans met vijfde zege

Sneek | Douwe Visser van Sneek heeft gistermiddag zijn zevende titel extra glans gegeven door de finale op het thuiswater winnend af te sluiten. Het was zijn vijfde dagzege dit seizoen. In eindklassement werd zijn neef en naamgenoot op Grou tweede.

Regiozaterdag, 11 augustus 2012

Veel laadpalen, weinig elektrische auto’s

Leeuwarden | De ene elektrische laadpaal na de andere is dit jaar in gebruik genomen in Fryslân. Een paar maanden later blijken de meeste parkeerplaatsen echter nog steeds angstvallig leeg te staan. De stichting e-laad zit er niet over in. Die gaat onverdroten voort met het plaatsen van laadpunten voor elektrische auto’s.

Regiozaterdag, 11 augustus 2012

Drug ghb steeds populairder bij keetjongeren

Leeuwarden | Steeds meer mensen raken verslaafd aan de drugssoort ghb. Vooral in jeugdketen op het platteland wordt de drug meer gebruikt. Pieter Wind, arts bij Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), luidt de noodklok. Fryslân kent net als de rest van Nederland een tekort aan opvang voor ghb-verslaafden. Vooral voor de verslaafden uit de zwaarste categorie is geen plaats.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 augustus 2012

Geloven in het Arctische paradijs

Groenland en IJsland: ijsschotsen smelten er door opwarming van de aarde. Ook het geestelijk leven in deze christelijke naties is aan veranderingen onderhevig. Een impressie van Pieter Bliek die de landen onlangs bezocht. Vandaag: Groenland.

Sportzaterdag, 11 augustus 2012

Molde voor sc Heerenveen laatste horde in Europa League

Nyon | Heerenveen ontmoet in de laatste voorronde van de Europa League het Noorse Molde. De club werd, onder leiding van trainer Ole Gunnar Solskjaer (oud-speler van Manchester United), vorig seizoen voor het eerst nationaal kampioen. Heerenveen begint met een uitwedstrijd op donderdag 23 augustus. De return is een week later. Als Heerenveen de Noren de baas is over twee duels, is de groepsfase van de Europa League bereikt.

Sportzaterdag, 11 augustus 2012

Geschorste Kums mist Heerenveen - NEC

Heerenveen | Sven Kums mist de seizoensopening van sc Heerenveen. De middenvelder moet het thuisduel morgen met NEC aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. Die liep de Belg op door een gele kaart in de slotwedstrijd van de vorige voetbaljaargang. De prent die de 24-jarige Kums kreeg tegen Feyenoord was zijn zevende van het seizoen en betekende een automatische schorsing. Bij NEC ontbreken verdedigers Nuytinck en Conboy om dezelfde reden.

Sportzaterdag, 11 augustus 2012

Breuer en Roorda komen niet terug voor gelijkspel

Nijmegen | Na dienstverbanden van acht en zestien jaar verlieten Michel Breuer (32) en Geert-Arend Roorda (24) afgelopen zomer het nest. Hun aflopende contracten bij Heerenveen werden niet verlengd en ze kozen voor een nieuwe uitdaging met de hoop op meer speeltijd. Toch stappen ze morgen weer als vanouds de mat van het Abe Lenstra Stadion op voor het eerste eredivisieduel van het seizoen.

Sportzaterdag, 11 augustus 2012

Bakens van Zwitserse bergen terug in Hollandse wei

IEen handje hier, een handje daar. Het is enkele dagen voor de eerste seizoensouverture van SC Cambuur in en tegen Volendam. Tim Bakens loopt door het Leeuwarder stadion alsof hij al jaren bij de club zit; de 29-jarige centrale verdediger heeft het nu al naar zijn zin. En dat terwijl hij pas sinds een paar weken een Cambuurspeler is. Bakens kwam deze zomer aanwaaien vanuit de Zwitserse bergen en zette voet aan de grond in de Friese hoofdstad.

Sportzaterdag, 11 augustus 2012

Cambuur start als outsider voor titel

Na zeven weken voorbereiding begint morgen SC Cambuur morgen in Volendam aan het nieuwe seizoen. Nieuwe ploeg, nieuwe kansen. Misschien wel titelkansen. Maar hoe dan ook, top vijf is haalbaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties